VWGT написа:Имало едни турски газови пищови, които с проста отверка се "оправяли". Някой знае ли марка и модел?
Продажбата и притежанието им е напълно законно съгласно законите у нас.
И като го оправиш с отверката какво, аз лично не бих рискувал да сложа боен патрон в тази цев, сплавите и материалите от които е направен са доста слаби, и също толкова некачествени, като с това рискуваш вместо да спреш нападателя пистолета да ти избухне в лице!
Като купих моя газов пистолет преди години, отидох в служба КОС в местното РПУ, издадоха ми една бележка, записаха му номера в една тетрадка и това беше.
От тогава стои прибран в къщи, нито го нося, нито стрелям с него, единственото което правя е да подменям патроните веднъж в годината, защото се е случвало когато ги изстрелвам преди подмяна, някой от тях просто да направят " фъс " и да засекът в цевта. Не купувам турски патрони, защото всеки втори засича, най вероятно са с по-малък заряд който не може да върне затвора в крайно положение за да презареди следващия. Използвам Умарекс, като купувам по-два от цвят и ги редувам в пълнителя, като първия е халостен. Никога не бих рискувал да го преправям в каквото и да било друго, и никога не бих го използвал ако това не е крайно наложително, както и никога не го нося с мен! Стои в къщи като последна възможна инстанция.