ebay доставки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Re: ebay доставки
Вчера поръчах нещо от .com от Хонконг, ще видим кога ще пристигне!
Поръчка от 19.11 пристигна вчера, и уж беше в Хонконг, на плика пише, че идва от Сингапур, е както и да е, ама мисълта ми е, че учудващо бързо дойде!
- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:
От Сингапур ми дойде един дисплей за 12 дни, преди седмица. Вчера ми дойдоха ксенон крушките, които ги чаках малко повече от 60 дена, а ми върнаха парите за тях. Нямам намерение да връщам пари, ако продавача не ми пише
Как процедирате в такива случай колеги, когато са ви върнали парите, а стоката пристига след седмица ?

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Borsuka може би заради такива "българщини" на много места пише доставки за цял свят без българия що ли,все се каня да питам някой продавач,макар да знам отговора
Може и да ти пише ако е за повече пари а може и да не пише да махне с ръка и да си каже няма да продавам повече там не ми е изгодно 

fox_vt написа:Borsuka може би заради такива "българщини" на много места пише доставки за цял свят без българия що ли,все се каня да питам някой продавач,макар да знам отговораМоже и да ти пише ако е за повече пари а може и да не пише да махне с ръка и да си каже няма да продавам повече там не ми е изгодно
Хем е така, хем не. Аз имах такъв случай и писах на продавача, че са дошли нещата, след като ми направи рефунд. Каза, че не иска пари, защото съм чакал повече от 30 дни и в такъв случай сам си носи отговорност. И според мен беше съвсем прав, защото ето сега си чакам скапания ксенон от Китай вече повече от месец и половина, а при поръчката пишеше, че се очаква между 22.11 и 06.12. Продавача пък се прави на луд и не иска да ми прави рефънд, срока бил 45 бизнес дни. Е хубаво, ама аз като поръчам нещо искам да дойде горе-долу както сме се разбрали, като не дойде и си го купувам оттук, после и да дойде какво- да си ги складирам ли? Така че сега съм му пуснал кейс и ще връща пари. Ако дойде и не съм си купил ксенон оттук вече- ще го взема и ще му пиша да му го платя, но ако съм си купил- въобще няма да си го взема и ще си плаща пощенските той. А като се замисля, заслужава да го изпържа, защото е много нагъл и не е коректен. А и това, че нямат тракинг си е тяхна грижа, да си плащат за номерче и няма да имат тези проблеми.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Borsuka написа:От Сингапур ми дойде един дисплей за 12 дни, преди седмица. Вчера ми дойдоха ксенон крушките, които ги чаках малко повече от 60 дена, а ми върнаха парите за тях. Нямам намерение да връщам пари, ако продавача не ми пишеКак процедирате в такива случай колеги, когато са ви върнали парите, а стоката пристига след седмица ?
Те ще си ги дръпнат от картата ти без да разбереш.Само да получат потвърждение,че си взел пратката

А това как и с какво право ще го направят, и изобщо ще го направят ли? Просто питам, щото аз досега не съм чувал за такова нещо.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Интересно как ще разберат, че си ги получил, ако е фришипинг, тоест не ползват DНL или друг!
Също така плащането минава през Pay Pal.
Също така плащането минава през Pay Pal.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Дори пощите отчитат пратките без тракинг номер!
Как го правят?
Като раздухат случая с недоставена пратка към компанията с която е пусната пратка!
Тя си прави нейно издирване на пратката.
Вие,така или иначе ,получавате известие за пристигнала пратка,под определен номер.
Как ще си вземат парите от картата ви,както са ги взели при плащането/връщането на парите
Вече,ако си изпразните картите,няма да е възможно.
Как го правят?
Като раздухат случая с недоставена пратка към компанията с която е пусната пратка!
Тя си прави нейно издирване на пратката.
Вие,така или иначе ,получавате известие за пристигнала пратка,под определен номер.
Как ще си вземат парите от картата ви,както са ги взели при плащането/връщането на парите

Вече,ако си изпразните картите,няма да е възможно.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Днес ми дойде пратката която чаках от септември под ръка с друга която беше от края на октомври.И двете бяха порядъчно препатили като на първата и се беше изтрил идентификационния номер че го бяха написали със химикал и още една лепенка допълнително,явно за това се е омотало.Използвах момента докато се е отпушило да поръчам още една 

- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Това, китайската поща много странно нещо преди коледа ми пристигнаха едновременно три неща поръчвани на 26.10, 11.11 и 17.11.
Като пратката от 26.10 вече бях повдигнал кейс който мислех да ескалирам.
Иначе другите неща които съм поръчвал горе долу месец и седмица отгоре, даже дисплея за таблета дойде за 30 дни (календарни), хубавото щеше и да е верния.
Дайте съвет какво да правя с този китаец който ми прати грешния дисплей, повдигнах кейс че е дошло друго, пратих му снимки, призна че е така, писа ми, че не иска да му го връщам, а за негова сметка щял да ми изпрати правилния с тракинг код. Да съм бил изчакал 30тина каледндарни дни щял съм да го получа.
Да, ама вече 10тина дни не ми е писал повече и ни тракинг номер ни нищо, мисля си че ще се опита да протака докато изтече срока на кейса ~15ти Януари.
Какво да го правя гада в такъв случай
Като пратката от 26.10 вече бях повдигнал кейс който мислех да ескалирам.
Иначе другите неща които съм поръчвал горе долу месец и седмица отгоре, даже дисплея за таблета дойде за 30 дни (календарни), хубавото щеше и да е верния.
Дайте съвет какво да правя с този китаец който ми прати грешния дисплей, повдигнах кейс че е дошло друго, пратих му снимки, призна че е така, писа ми, че не иска да му го връщам, а за негова сметка щял да ми изпрати правилния с тракинг код. Да съм бил изчакал 30тина каледндарни дни щял съм да го получа.
Да, ама вече 10тина дни не ми е писал повече и ни тракинг номер ни нищо, мисля си че ще се опита да протака докато изтече срока на кейса ~15ти Януари.

Мисля, че срокът за повдигане на dispute или case в ebay е 45 дни, ако не се лъжа.
- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:
[/quote]
Никаква аванта за тия дръпнатите ! Няколко пъти се опитваха и мен така да ме прекарат ! Първия път изтече срока, и се наложи да се обаждам на тия от ибей ! Китаеца беше нагъл, искаше да му изпратя сгрешената стока, уж за негова сметка ( при БГ пощи ти плащаш и се надяваш да ти върнат парите за куриера ) и когато я получи да ми върне парите. Пратката имаше код за проследяване, и когато му писах какво става с парите ми след като е получила пратката преди 3 дни, започна да ме лъже, че още не я е получил, и повече не ми отговори ! Получавал съм дефектна стока, и искат да ми изпратят проверена от тях друга бройка, минава 1 месец и нищо не получавам и отново се свързвам с тия от ибей и ми връщат парите, но друга бройка така и не получавам !
Винаги гледай негативните коментари преди да пазариш от някого !

Никаква аванта за тия дръпнатите ! Няколко пъти се опитваха и мен така да ме прекарат ! Първия път изтече срока, и се наложи да се обаждам на тия от ибей ! Китаеца беше нагъл, искаше да му изпратя сгрешената стока, уж за негова сметка ( при БГ пощи ти плащаш и се надяваш да ти върнат парите за куриера ) и когато я получи да ми върне парите. Пратката имаше код за проследяване, и когато му писах какво става с парите ми след като е получила пратката преди 3 дни, започна да ме лъже, че още не я е получил, и повече не ми отговори ! Получавал съм дефектна стока, и искат да ми изпратят проверена от тях друга бройка, минава 1 месец и нищо не получавам и отново се свързвам с тия от ибей и ми връщат парите, но друга бройка така и не получавам !
Винаги гледай негативните коментари преди да пазариш от някого !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако съм оставил вече обратна връзка за дадена покупка,но искам да я променя може ли и откъде?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Вече 1 месец чакам едно калъфче и протектори за стъкло от UK като си плащам и доставка,как да процедирам,какво да правя,да чакам ли още или да пускам до колкото разбрах некви кейсове или там кво се прави

Върни се в “ОФФ-Топик - други”