Не вярвам да е чак толкова трудно, та да не може да се спазва.

chocho1208 написа:Според мойте изчисления овцете трябва да са 144 на брой,задачата се повтаря с тази на колегата ОрлинчоАко отговора ми е верен ще пусна нова тогава
ktamen написа:8
qm_parket написа:chocho1208 написа:Затворен сте в едно помещение,във него има две врати и двама пазачи.Едната врата води към смъртта,а другата към свободата.Единия пазач винаги казва истината,а другия,винаги лъже.Имате право само на един въпрос,към който и да е от пазачите,какво трябва да попитате за да разберете коя е вратата към свободата?
orlin4ooo написа:Какво е това, което се среща веднъж във всяка минута, два пъти във всеки момент, но никога в хиляда години?
3115 написа:qm_parket написа:chocho1208 написа:Затворен сте в едно помещение,във него има две врати и двама пазачи.Едната врата води към смъртта,а другата към свободата.Единия пазач винаги казва истината,а другия,винаги лъже.Имате право само на един въпрос,към който и да е от пазачите,какво трябва да попитате за да разберете коя е вратата към свободата?
Заставаме пред едната врата и задаваме въпрос към единия пазач: "той (другият пазач) би ли ми казъл, че тази врата води към свободата?"
Ако сме попитаме пазача, който винаги лъже, той ще каже не.
Ако попитаме пазача, който винаги казва истината, той ще каже не.
само аз ли не разбирам-пред когото и да застанем ще каже "не"
.Тогава от къде ще знаем кой кого е?
3115 написа:qm_parket написа:chocho1208 написа:Затворен сте в едно помещение,във него има две врати и двама пазачи.Едната врата води към смъртта,а другата към свободата.Единия пазач винаги казва истината,а другия,винаги лъже.Имате право само на един въпрос,към който и да е от пазачите,какво трябва да попитате за да разберете коя е вратата към свободата?
Заставаме пред едната врата и задаваме въпрос към единия пазач: "той (другият пазач) би ли ми казъл, че тази врата води към свободата?"
Ако сме попитаме пазача, който винаги лъже, той ще каже не.
Ако попитаме пазача, който винаги казва истината, той ще каже не.
само аз ли не разбирам-пред когото и да застанем ще каже "не"
.Тогава от къде ще знаем кой кого е?
qm_parket написа:В една гора имало пожар. Двама пожарникари били изпратени да го загасят. След като свършили отишли до близкия поток да се измият. Единия имал сажди по лицето и то било цялото черно, а на другия лицето му било чисто. Кой от двамата /или и двамата/ ще си измие лицето във водата?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 24 госта