maxpayne написа:Ако заплатата ти е 440 лв държавата взима от тях около 96. Толкоз. Какви са разходите на работодателя за теб е нещо различно. Работодателя трябва да мисли за тях като си прави сметка за бизнеса, а не ти.
Проблемът не е колко пари взима държавата от данъци, а какво прави с тях и кой следи за това. Толкова е просто. Но по телевизия Алфа не се изисква да се мисли, важното е, че веригите изнасят 700 милиона всеки месец... или беше година? Без значение.
Темата е за Билла,демек защо тя си заминава.Та в мутренската държава няма условия за нормален бизнес.
Доколкото съм влизал в техните магазини ,цените са малко по високи от тези на Кауфленд и някои стоки са с по високо качество.Демек те търсят по високо платежния клиент ,който цени качеството.
Тези клиенти са на измиране тук.Масата предпочита ментето в оригинална опаковка.Пример със маслото ,понеже с това се занимавам в последно време.Изказване на маслар звучеше така "Вапцай ми варела като на Мобил и ми го дай на твоята цена.Хората гледат какво пише отвън ,а не какво има вътре"
А разходите за труд влизат в цената на стоката ,дали ги плаща работодателя ,или работника те са си там вътре.И те са част от условията на просъществуване на един бизнес.Върху тях се плаща и 20 ДДС.Пак влиза в цената на стоката.
Всичко което отива като плащане на държавата си е чист данък.От тези 180 лева дето ги взема държавата единствено 10 лв отиват в УПФ,които евентуално ,ако не променят закона ,ще ги видят моите деца.
Копирам ти изречението с което сам съгласен на 1000%
Проблемът не е колко пари взима държавата от данъци, а какво прави с тях и кой следи за това. Толкова е просто.
Щом плащаха по 50 лв на глас на последните избори ,колко трябва да е възвръщаемостта?