Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 10 яну 2008 9:41

anonimko написа:срещу комунизма не можем да се борим

Този пост не е ли малко в нарушение на правилата? :roll:

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 10 яну 2008 11:03

Аз подкрепям такъв протест. Друг е въпроса, че управниците ни не се съобразяват в никаква степен с настроенията в обществото за това и повечето мнения тук са скептични.
Чел съм много статий и съм слушал изказвания на запознати хора, в които се обяснява как се формира цената на бензина. Още от времето на социализма 60% от крайната цена на бензина са били акцизи и данъци. Много голям процент от тези 60% са за строеж на нови пътища и поддръжка на старите, има предвидени пари за замърсяване на околната среда и т.н. С идването на демокрацията под прекст "е, пазарна икономика майка" или "американците ще нападат Ирак или Иран или някой друг" цените само се вдигат, а държавата забравя задълженита си срещу спечелените пари от горивата.
Мога много да пиша ама ме мързи....

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 10 яну 2008 11:14

цената на пертола и производните му продукти се вдига навсяъде по света - ние сме само една миниатюрна брънка от голямата верига.
в америка преди 7-8 години бензинът (там за дизелови коли почти ниой не е чувал) е струвал 50-60 цента за галон (3.8 литра). през 2004, когато бях там за последно, беше минал 2 долара за галон, а сега май е прескочил 3.
цените на петролните продукти в българия са близки до европейските - повишаването на акциза е директива на европейския съюз - няма как да мръднем и на сантиметър.
не е скъп бензинът, колеги, заплатите са ни малки - ако получаваш 2000 евро примерно на месец, 1 евро за литър бензин или нафта няма да ги усетиш. но при заплата 300-400 евро примерно...тегаво идва....

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 10 яну 2008 12:59

не е скъп бензинът, колеги, заплатите са ни малки - ако получаваш 2000 евро примерно на месец, 1 евро за литър бензин или нафта няма да ги усетиш. но при заплата 300-400 евро примерно...тегаво идва....

Аз аки зимам 400 евро заплата ще си ударя задника в тавана бе колега и няма да стачкувам - обещавам! :D

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 10 яну 2008 13:19

embi4a написа:

Аз аки зимам 400 евро заплата ще си ударя задника в тавана бе колега и няма да стачкувам - обещавам! :D

не знам колко взимаш сега, но, повярвай ми, когато почнеш да взимаш мечтаните в момента 800 лева примерно, пак няма да ти стигат - просто ще почнеш да си позволяваш повече неща... :D

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 10 яну 2008 14:31

connor cane написа:
embi4a написа:

не знам колко взимаш сега, но, повярвай ми, когато почнеш да взимаш мечтаните в момента 800 лева примерно, пак няма да ти стигат - просто ще почнеш да си позволяваш повече неща... :D

Tочно и 400 евро са недостатъчни...в момента!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 10 яну 2008 15:01

В момента малко над 1000Евро не ми стига на месец ... В тези пари влизат - данъци, такси, храна, дрехи ( рядко ) и бензин и нафта за колите ( ако се налага и поддръжка ) Дрехи нямам много защото не се произвеждат много за мен, и колата не се кара толкова много ... харчи се най-много за храна и данъци .. Еми 2000лв+ просто не стигат.... тва е. Wili98 това с неплащането на пътен данък за пасата е вид мой протест .... Испания ... имат туризъм да ... а наща страна да не би да е по-грозна от Испания .. като имаме планини освен морето това е един голям + но пак политиците ебават майката и на туризма...

Последна промяна от longora на Чет 10 яну 2008 15:28, променено общо 1 път.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Чет 10 яну 2008 15:06

На тия в парламента не им е тегаво.......Хем заплатите европейски, хем колите служебни хае стига бе!

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 10 яну 2008 15:16

longora написа:В момента малко над 1000Евро не ми стига на месец ... В тези пари влизат - данъци, такси, храна, дрехи ( рядко ) и бензин и нафта за колите ( ако се налага и поддръжка ) Дрехи нямам много защото не се произвеждат много за мен, и колата не се кара толкова много ... харчи се най-много за храна и данъци .. Еми 2000лв+ просто не стигат.... тва е. Wili98 това с неплащането на пътен данък за пасата е вид мой протест ....

Аз па протестирам от тая година като не си купувам винетки като излизам извънградско...неща да пълня гушите на тиа ..............Пък и за кво да плащам да си режа гумите като може и без пари :evil:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 10 яну 2008 15:34

И тука няма да спечелиш много защото за жалост ако те спрат недай си боже полицай ще ти направят адски проблем :(

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Чет 10 яну 2008 16:22

longora написа:И тука няма да спечелиш много защото за жалост ако те спрат недай си боже полицай ще ти направят адски проблем :(

мда 100 лефа е глобата,аве както и да го погледнеш все сме от пре.....та страна

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 10 яну 2008 18:24

Ами като ни имат за тъпи и мирни телета така ще е ...

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 10 яну 2008 19:21

Май някой искаше да каже,че от укриване на данъци,осигуровки и т.н. сме на тоя хал.Това е истината и за мен!!!А при средна производителност на "българския трудещ се" около 25%/подчертавам-средна за цялата страна/ нещата напълно се подреждат.И с цените,и със заплатите,и с горивата,абе със всичко.Даже и със стачките.Докато "дон баро" се вози на кола за 50000евро,а пък се осигурява на 250лв ще е така!!!!
Извинявайте всички засегнати от мнението ми,но в тая държава 7 милиона поданици мислят само как да крадат и да реват!!!Никой по света не обича да дава на държавата,ама си има някакви граници.В България обаче нещата вече са необратими-затова всичко ни е скъпо-сами си го направихме!За каквото и да стачкуваме-все няма да ни огрее...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 10 яну 2008 19:57

Ами аз давам ДОД около 1500-1700лв на година .... какво получавам аз за тези пари или държавата какво получава ... малка част .. почти всичко отива в гушите на политиците които си карат коли не за 50 000евра ами за 100 000-150 000 та може и повече евра. Тия дето укриват данъци са баш политиците и секви видове мутри ... хорато които си печелят парите честно си плащат всичко като попове.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 10 яну 2008 20:10

Аз съм за,но лошото е че българите сме робска нация.Могат да ни тъпчат и завират където си пожелаят

Върни се в “ОФФ-Топик - други”