batmilko написа:Значи аз съм нещо в грешка с правилатаjoker написа:Гледам тема по моята специалност се заформила....
хайде нека ви кажа някои митове,които се разпространяват между хората,но които нямат нито грам доказателство:
1.Цигарите мОжеш да ги спреш като постепенно ги намалиш....пълна глупост!!!!ERS(Европейска респиратотрна общност) и ATS(Америсканска гръдна общност) отдавна са единодушни по въпроса!!!-пушенето се спира изведнъж и безкмпромисно!
2.Ако 1 г не пушиш значи си отказал цигарите....и 10 г да не си пушил-запалиш ли отново си в "кюпа"...физиология на рецепторите!
3.Пушенето води до рак на белия дроб....няма сигурни доказателства по въпроса!!!! Но!!!!...пушенето води до заболяване на белите дробове и сърцето,които СЪС СИГУРНОСТ скъсяват живота много бързо !!!!!!!!
1. Над година и повече пуших по 1 цигара на ден (след като преди пушех по кутия)
2. В момента не пуша по месец-два-три... и понякога си паля по една (по -скоро по половин, че ми идва в повече)... я с ракия, я с кафе.... и това не ме връща към пушенето
3. Напълно съгласен
п.с. човек не може да откаже цигарите докато не се почуства непушач
зависи какво разбираш под пушене...ако не инхалираш дима няма как да си предизвикаш зависимост....аз също 5 г пушех истински...10 г не съм запалвал...сега пуша пури,лула и наргиле...но без да инахалирам..и мога да не пуша с месеци....тоест не съм зависим от никотина... и не си увреждам белите дробове с тютюнев дим...