Отказване на цигарите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Отказване на цигарите

Мнениеот joker » Нед 29 яну 2012 20:26

batmilko написа:
joker написа:Гледам тема по моята специалност се заформила....
хайде нека ви кажа някои митове,които се разпространяват между хората,но които нямат нито грам доказателство:
1.Цигарите мОжеш да ги спреш като постепенно ги намалиш....пълна глупост!!!!ERS(Европейска респиратотрна общност) и ATS(Америсканска гръдна общност) отдавна са единодушни по въпроса!!!-пушенето се спира изведнъж и безкмпромисно!
2.Ако 1 г не пушиш значи си отказал цигарите....и 10 г да не си пушил-запалиш ли отново си в "кюпа"...физиология на рецепторите!
3.Пушенето води до рак на белия дроб....няма сигурни доказателства по въпроса!!!! Но!!!!...пушенето води до заболяване на белите дробове и сърцето,които СЪС СИГУРНОСТ скъсяват живота много бързо !!!!!!!!
Значи аз съм нещо в грешка с правилата :)
1. Над година и повече пуших по 1 цигара на ден (след като преди пушех по кутия)
2. В момента не пуша по месец-два-три... и понякога си паля по една (по -скоро по половин, че ми идва в повече)... я с ракия, я с кафе.... и това не ме връща към пушенето
3. Напълно съгласен

п.с. човек не може да откаже цигарите докато не се почуства непушач

зависи какво разбираш под пушене...ако не инхалираш дима няма как да си предизвикаш зависимост....аз също 5 г пушех истински...10 г не съм запалвал...сега пуша пури,лула и наргиле...но без да инахалирам..и мога да не пуша с месеци....тоест не съм зависим от никотина... и не си увреждам белите дробове с тютюнев дим...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 30 яну 2012 12:43

joker написа:зависи какво разбираш под пушене...ако не инхалираш дима няма как да си предизвикаш зависимост....аз също 5 г пушех истински...10 г не съм запалвал...сега пуша пури,лула и наргиле...но без да инахалирам..и мога да не пуша с месеци....тоест не съм зависим от никотина... и не си увреждам белите дробове с тютюнев дим...

е към 15 години съм пушил, по кутия на ден, та до довършване на 3-та за денонощие... с "инхалиране" :wink:

Потребителски аватар
motofan
Автомобил: A4
Двигател: 1.8T

Мнениеот motofan » Вто 31 яну 2012 14:40

....да ви споделя и моята история А? Пуших 15 години по около кутия на ден ,и един ден на една нова година просто казах КРАЙ.
...4 години не бях палил цигара докато не ми откриха ХУХК(хроничен колит) :banghead: .може и да не вярвате обаче след доста четене се оказа ,че и спирането на цигарите може да бъде причина за въпросното заболяване.След консултация с лекуващият ми лекар (който смея да твърдя е доста компетентен)започнах да пуша пак .......и може и да ви е странно ,но засега проблем с колита НЯМА :да: !!!!
...иначе по темата цигари се спират от раз! цялата зависимост е в главата ви ....останалото са просто навици :012:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Вто 31 яну 2012 15:06

joker написа:2.Ако 1 г не пушиш значи си отказал цигарите....и 10 г да не си пушил-запалиш ли отново си в "кюпа"...физиология на рецепторите!
[/b]

Не съм съвсем съгласен.Аз може да съм изключение,но... От понеделник до петък аз не пуша - не изпитвам нужда и не го правя. Единствено пуша в петък и събота,защото тогава пия алкохол(това е единствения случай,в който усещам желание да пуша).Не знам.Може да е странно,но при мен е така.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”