Пак вдигнаха горивата.....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 17 апр 2008 8:57

Spectre™ написа:
Това беше в десетката...

One, а защо да не се пробваме...., какво ще ни стане..., повече от това в което се намираме..., един пълен асурд.... :evil:
ми да ти кажа ,то от такива проби сме на тва дередже :wink:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 17 апр 2008 9:00

Нямат спиране ... и инфлациате покраи горивата и всичко в крак ... а това вече дали е 2.45 алпина дизела или 2.50 ... няма значение.

Потребителски аватар
Bumer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bumer » Чет 17 апр 2008 9:02

kak ще ни изгонят от работа не мога да разбера! като ще сме един голям процент от работещите, ако ни изгонят нали трябва да си закрият фирмите.
по света затова са им успешни стачките-защото са масови и парализират всичко-транспорт, институции, фирми всичко е аут и натиска към управляващите става много голям

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 17 апр 2008 9:05

LILO&STICH написа:......

Били ми пояснил..., че не мога да хвана уловката къде е...

Де да пробвахме такива работи... ние в другите проби ни е силата..., как ще пребем другия... и дали ще стане тая далавера или няма да стане... :lol:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 17 апр 2008 9:08

Spectre™ написа:...
оо и там сме сила :lol:

ама от много проби с нервите и възможностите на търпимост сме стигнали до тва полужение,седим си поо форумите,пишем си и онея си четат и ни се смеят и си викат: "Още могат да стискат" :lol:

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 17 апр 2008 9:50

LILO&STICH написа:...

Не мисля че варианта за стачка е по-незначителен от това да си останем с празни приказки във форумите. Защото пък тогава ептем ше си кажат "Офте мофте".

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 17 апр 2008 9:53

CoZmO написа:
Не мисля че варианта за стачка е по-незначителен от това да си останем с празни приказки във форумите. Защото пък тогава ептем ше си кажат "Офте мофте".

абе хора
проблема НЕ Е в цената на горивата, това как не може да го вденете ?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 17 апр 2008 10:00

Писнало ни е на всички. Постоянно увеличение на цени на горива, на ток, на вода, на парно и т.н., това е поредната тема.

Ами не виждам проблем да се уговори протестно действие и то да стане в петък(за този няма да стане, освен ако не се престрашим и го направим спонтанно и без разрешение от общината) от 17.30 ч. примерно. Така няма мнозина да се притесняват за служебни проблеми с работното време. Предполагам, че за по-голямата част от съфорумците(не само при нас, а и в Ауди, БМВ, Фиат, Шкода и т.н.) ще е точно след работно време. Смятам че такъв ден изобщо не е лош избор защото мнозина, включая от управляващите пътуват до родните места или просто нанякъде извън града. Ето инфо от хартата на потребителя в сайта на столична община:
Отговор на телефонни обаждания
Когато искате да се свържете със столични общински служители, можете да се обадите в делник между 9:00 и 17:30 часа, като имате предвид, че в интервала 12:00-14:00 има 30-минутна обедна почивка.

9377505, 9377506, 9377507, 9377203, 9377448, 9377592, 9377593 са телефоните за връзка с центъра за услуги и информация на Столична общинска администрация, който в делник работи от 8:30 до 18:00 без обедна почивка. Общинските служители ще отговорят на телефона със стандартен поздрав и ще се представят.

Когато ни се обаждате по телефона, ние се стремим по възможност да ви отговорим до 30 секунди.

Вярно, че не един и два пъти сме изписвали десетки страници за нещо, което ни се иска да променим и да заявим гражданската си позиция, но все нещо, някой ни спира. Ами хайде най-сетне да се отърсим от тая подтискаща ни психика и да го направим.
За съжаление и във форума има и хора с по-високи доходи и такива които не желаят да си нарушават спокойствието и казват "и кой ще го организира, кой ще дойде и кво от това, "на кого ще накривим на шапката", "не виждаш ли че не можем да се съберем на една локална сбирка"," абе може да дойда, ама някой да го организира, че съм зает" и тем подобни, такива които по принцип чакат някой друг да случва нещата, а те да получат нещо наготово. Хубавото е че тук, за времето в което членувам видях и получих помощ и съдействие от достатъчно съфорумци и това ми дава надежда, че можем да направим нещо повече за себе си, а и за другите, за което трябва да се сещаме по-често.

. Така, за да направим нещо такова е добре да получим подкрепата на Клуба(същото се отнася и за другите форуми). Има възможност да се мине и без нея, но при всяко положение ще е по-добре за целта при заявяването на мероприятието пред общинската администрация;
. Да си формираме протестен щаб, достатъчни са 5-6 човека и допълнително всеки, който желае, но и може да помага по организацията. В случай, че успоредно ще действаме няколко форума, те също ще трябва да си организират такива щабове. Определяне на водещ щаб с представители от щабовете по форуми;
. Да се формулира ясно целта на протеста, мястото(маршрут) и времето на извършването. Това е ангажимент на водещия щаб, който ще го съгласува с останалите форумни щабове, които от своя страна ще запознаят и обсъдят това с форумите;
. Трябва предварително да се подготвят(уведомят) максимален брой хора, така че за деня на мероприятието да се разчита на солидно присъствие, дори и да има обективно възпрепятствани;
. Да подготвим обществото(не само от автофорумите) по всякакъв възможен начин, за да се включат и други организации и хора.
. Последно, който е съгласен сериозно да се включи в нашия щаб да ми пише. Аз поемам ангажимент да работя за тази кауза.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 17 апр 2008 10:02

One написа:абе хора

Не е колега,то е ясно.
Проблема за мен е само един--че съм се родил в Булгаристан.И съответно работя по въпроса за оправяне на последиците от това :lol: :lol:

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 17 апр 2008 10:06

One написа:
CoZmO написа:

абе хора

Бе човек, вденали сме го че цялата ни икономика е проблемна. А ти защо не искаш да вденеш че проблема е И В цената на горивата? Не може всике път като се вдигне цената на барел, се вдига и цената на горивото, а като падне цената на барел, у нас пак се вдига горивото! Извинявай, ама ако купуваме от Русия горивото им на пазрна цена - 1лв. за литър и му платим акциз и ДДС, пак ще излезне по-евтино! А ние определено не го купуваме на пазрна цена, нали така? Да не говорим че за заплатите не ни трябват управници, а ни трябват нормално мислещи хора, които не си подценяват труда. Защото навремето като ходех по интервюта и знам че за моят труд и цените в София, аз тази работа за под 800 лв няма да я върша, идва пича от горно нанадолнище, дето живее в Студентски град едва ли не за без пари, мама му праща буркани по рейса и той казва че ще я върши за 400 лв. Ами докато има такива хора, които не си оценяват труда, заплатите ни ще са такива. И ако имате идея как управниците да задължат частника да дава по-големи заплати, споделете я... ;-)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 17 апр 2008 10:16

propparo написа: Не е колега,то е ясно.
Проблема за мен е само един--че съм се родил в Булгаристан.И съответно работя по въпроса за оправяне на последиците от това :lol: :lol:

значи
имаме сбъркана данъчна, социална и здравна политика - оттам всичко сбъркано
защо ?
защото имаме управляваща администрация 10 пъти по голяма от държави със същия брой население - администрация която трябе да яде !!!
тя яде от данъците ни (което включва и акцизите) които основно оформят крайната цена на продуктите в частност горивата.
За да се намалят тези данъци/акцизи требе да се увеличи нещо друго. иначе пенсионерите ще умрат и те от глад
Защо не се прави нищо по въпроса с това да имаме нормална администрация, нормални данъци , социлна и здравна политика ???
- ами щот тогава народа ще е спокоен и ще почне да гледа в паничката на т.нар политици и да ги контролира за това което правят/не правят, а това не им и е изгодно
докато хората са забатачени в битовизми и простотии те си правят "политиката" стават милиардери и ни се смеят нагло от телевизора
и понеже сме порост народ, а е казано прост народ- слаба държава , сме на тоз хал........ и няма оправия
така за оплетени държава с престъпност,че само военно положение може да изчисти таз измет
ама и армия вече си нямаме.... :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 17 апр 2008 10:18

One написа:значи
имаме сбъркана данъчна, социална и здравна политика - оттам всичко сбъркано
защо ?
защото имаме управляваща администрация 10 пъти по голяма от държави със същия брой население - администрация която трябе да яде !!!
тя яде от данъците ни (което включва и акцизите) които основно оформят крайната цена на продуктите в частност горивата.
За да се намалят тези данъци/акцизи требе да се увеличи нещо друго. иначе пенсионерите ще умрат и те от глад
Защо не се прави нищо по въпроса с това да имаме нормална администрация, нормални данъци , социлна и здравна политика ???
- ами щот тогава народа ще е спокоен и ще почне да гледа в паничката на т.нар политици и да ги контролира за това което правят/не правят, а това не им и е изгодно
докато хората са забатачени в битовизми и простотии те си правят "политиката" стават милиардери и ни се смеят нагло от телевизора
и понеже сме порост народ, а е казано прост народ- слаба държава , сме на тоз хал........ и няма оправия
така за оплетени държава с престъпност,че само военно положение може да изчисти таз измет
ама и армия вече си нямаме.... :)
:kef: :kef: :kef:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 17 апр 2008 10:23

Само не ми е ясно защо спорим един друг като знаем... каква е истината..., не става въпрос само за горивата.., А ИЗОБЩОТО за всичко... в тази пропаднала държава...

Аз съм за такъв протестен митинг и ще докарам възможно всички познати...., ще обявим и по другите форуми..., за това шествие...
и други хора ще се включат....

Ако ние не направим нещо за нас си, кой ще го направи...

АЗ СЪМ ЗА!!!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 17 апр 2008 11:48

57 администратори на 1 жител това е в допълбнение на написаното от ОНЕ
нЕма такава тежка държавна машина дето раниме да ни крадат

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Чет 17 апр 2008 20:02

Spectre™ написа:Само не ми е ясно защо спорим един друг като знаем... каква е истината..., не става въпрос само за горивата.., А ИЗОБЩОТО за всичко... в тази пропаднала държава...

Аз съм за такъв протестен митинг и ще докарам възможно всички познати...., ще обявим и по другите форуми..., за това шествие...
и други хора ще се включат....

Ако ние не направим нещо за нас си, кой ще го направи...

АЗ СЪМ ЗА!!!!

:да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”