Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Мнениеот myrshavija » Чет 28 апр 2016 15:58

kossis написа:юстирам

Научих нова дума. :biggrin

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 28 апр 2016 16:23

Здравейте,
Някакви отзиви за такъмите от Лидл ?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 28 апр 2016 16:26

Е време му беше :Mr Green Fun ! Тя думата е стара и даже е на изчезване, понеже се ползваше от работничките в старите АТЦ-та за регулиране на А29 релетата. С изчезването на тези аналогови централи и тази дума изчезва.

Млад си и затова не ги знаеш тия стари думи. :mrgreen
Къде се изгуби бе myrshavija, няма те по другите теми нещо. Викам си изчезна като новата монетата от 2 лева :biggrin

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 28 апр 2016 17:10

Аз говорех за пластмасовите щипки в кутията, дето държат битовете да не се разхождат :biggrin

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 28 апр 2016 19:54

kossis написа:Тя думата е стара и даже е на изчезване,

Абе тя колко е стара не знам , знам само, че си е немска ( от justieren ) :beer

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 03 май 2016 14:12

:smile Ами първите телефонни централи са били немски май - терминът "юстировка" е точно за настройка на избирачите в телефонната централа.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 03 май 2016 14:30

хм, даже и като сленг го има май, поне в квартала едно време
"да те изджустирам" - нещо като да ти вкарам една, за да те центирам, демек подкана за финна настройка на поведението

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Вто 10 май 2016 8:09

Голямо разочарование от Lidl. Купих си акумулаторен пробивен винтоверт от Лидл 20 волта след минимална употреба развити 30 винта, при опит да пробия една дупка без особен напън /използвал съм поне 10 винтовера и мога да работя с тях/ машината спря. Занесох я в магазина днес ми я върнаха от сервиза с диагноза батерия за подмяна която е консуматив и не влиза в гаранцията, но машината е на 4 /четири/ месеца това означава, че са ми я продали с дефектна батерия. Протокола от "сервиза" е един хвърчащ лист осеян с реклами на техния магазин за играчки и дронове и извадки от някакви закони. Констатацията е залепена на кутията като представлява изброени текстове и нужните им са маркирани с маркер. Явно няма да мине без защита на потребителите, давайте съвети как трябва да действам и вече имайте едно наум за тези инструменти. Батерията даже не е и зареждана има индикатор, не съм убеден, че ако си купя друга машината ще тръгне.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 10 май 2016 8:30

Законът е на тяхна страна. Потърси някой познат да пробваш с неговата батерия или иди лично в сервиза да си купиш батерия и да я пробваш на място. Това може да се случи и с 10 пъти по-скъп винтоверт, обаче неговите батерии не са по 25лв. Старата батерия не я изхвърляй. Ако ми беше по-близо щях да ти я купя за 10лв, защото вероятно само един от 5те елемента в нея се е скапал.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 10 май 2016 17:42

На мен също на винтоверта ми се развали батерията (10,8V), но го отдавам на лошо съхранение от моя страна (стоя незаредена дълго време, през зимата, в гаража). Купих си нова, от сервиза, който поддържа инструментите от Лидл и сега всичко е наред. Можех да си поиграя със смяна на елементите, но при положение, че новата е само 30-тина лева няма смисъл. Смяната на елементите с други ще излезе поне толкова, а дали дефектът не е в платката към батерията аз не мога да знам - нямам знания и умения....

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Вто 10 май 2016 20:14

До сега съм правил само 2 рекламации в лидл и останах доволен от бързата подмяна с нови.
Връщах 2 пневматични гайковерта с липсващи части от куфарчето и в двата случая ми ги подмениха с нови за по малко от седмица.

Мисля че почти навсякъде батериите се водят като консуматив и надали ще ти го подменят. Все пак ти пожелавам успех и дано всичко премине успешно и без много главоболия :)

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 10 май 2016 20:38

Здравейте,
По-голяма част от техниката предлагана в ЛИДЛ е производство на немската фирма " Kompernaß Handelsgesellschaft GmbH"
http://www.kompernass.com/index.php?route=common/home
Гаранционното обслужване за България на фирма " Kompernaß Handelsgesellschaft GmbH" и по-специално на търговската марка "PARKSIDE" е фирма "Бушона".
http://www.bushona.com/rp/kam-magazini- ... izlozhbie/

Колега Jijo_M , преди да се "Разочаровате" от ЛИДЛ за този винтоверт ли става на въпрос, PARKSIDE PABS 20-Li A1 / LAN 113378 ?
chrome-extension://encfpfilknmenlmjemepncnlbbjlabkc/http://www.kompernass.com/admin/view/manual/IB_113378_PABS20LIA1_LB7_22.pdf

Ако е този,
Прочетохте ли хубаво гаранционните условия на "Пробивен акумолаторен винтоверт PARKSIDE PABS 20-Li A1" ?
Цитирам част от гаранциионните условия на въпросния винтоверт:
- "За този уред получавате 3 години гаран-ция, считано от датата на покупката. Уредът е произведен с необходимото внимание и тестван добросъвестно. Моля, пазете касовата бележка като доказа-телство за покупката. В случай на гаран-ционно събитие се свържете по телефона с вашия сервиз. Само така може да се гарантира безплатно изпращане на ва-шия уред.
Гаранцията се отнася само за дефекти на материалите и фабрични дефекти, но не и за повреди, възникнали по време на транспорта, за износващи се части или повреди по чупливите части, например изключвател или акумулаторни батерии. Продуктът е предназначен за ваша лична употреба, но не и за употреба за стопански цели.

2- Този винтоверт го пуснаха на 14.03.2016год и няма 3м, а вие твърдите че го ползвате 4м !!!

Във вашия случай, бих си купил една батерия и не бих се занимавал с глупости, ако разбира се проблема е в батерията, както вие твърдите :wink
КЗП няма да помогне, закона се промени при дирекната продажба и то в полза на търговците :wink
Избора оставам на вас :th_up

Днес се свързях с фирма "Бушона" и въпросната батерия на PARKSIDE PABS 20-Li A1 / LAN 113378 е налична на склад, както и други части за които попитах.
Цената на въпросната батерия PABS 20-Li A1 е 35.00лв. с ДДС

Аз лично съм много доволен от този винтоверт, за периода в който го имам свърши чудеса... :wink

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Съб 14 май 2016 21:40

Колега мен също ме изработиха така да се каже с батерията.Въртяха ме 2 месеца.Винтоверта се връщаше от сервиза точно на 29 ден с отметкабатерия,дет се вика по закон не мож ги пипна.Е постъпих по Български купих нов винтоверт и им го върнах в 7 дневен срок заедно със скапаната им батерия.А тя беше на 1 месец,от самото начало се зареждаше само 5 мин и завиваше 8 видии,просто откъм батерии им куца нещо качеството на машинките.

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Нед 15 май 2016 12:05

При мен има положително развитие, хората от Lidl постъпиха супер коректно и ми възстановиха сумата за винтоверта. Но това не може да пребори разочарованието от продукта който си купих с огромно желание и много харесвах. Относно колегата който е дал подробна информация /много благодаря/, но звучи супер несериозно да си купиш АКУМУЛАТОРЕН уред и да нямаш гаранция на акумулатора. Машината я купих в началото на ноември, а отиде за ремонт в края на март затова съм писал 4 месеца експлоатация. Бях чел много за тези машини и повечето добри неща, и най -вероятно ще опитам още веднъж с такава машина дано просто тази бройка наистина да е имала някакъв проблем. Ако не се получи ще продължа да купувам китайски винтоверти за по 40-50 лева те поне за парите си наистина правят чудеса.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 15 май 2016 21:17

Ако попаднеш на винтоверта на DA@ka едва ли ще си доволен :) това, което искам да кажа, че винтоверта и батерията са си екстра, стига някой да не ги е ползвал вече. Не знам някой да дава гаранция на батерия на винтоверт.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”