Майсторски неволи ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Майсторски неволи ...

Мнениеот musura » Сря 19 окт 2005 22:18

Оф, да се оплача малко, че да ми попремине :(

Преди време месец си смених амортисьорите и ведага като си взех колата от майстора ми направи впечалтене, че има някакво странно тропане в дясното колело. Бях зает и не ми оставаше време да я закарам наново. Вчера сутринта оставих колата в сервиза и им обясних на пичовете че проблема е в ДЯСНОТО колело. Обажда ми се майстора и ми обяснява по-късно - лявото каре еди кво си ... - викам ДЯСНОТО бе пич, а той - хмм, дясното ще го разглобим нацяло, така че колата утре ще е готова.
Днес в 16.00 ми звънкат - викат ок си, сменили сме каквото трябва, сядай и давай газ :) А знаят, че я понастъпвам. Та взимам си колата, на пръв поглед всичко е ок. Понатиснах я, да видя как е - направи ми впечатление, че на 160-170 км./ч започна нещо да люлее, все едно, че има силен страничен вятър и аз на това го отдадох. По пътя към вкъщи минах да си сменя акумолатора, че и той беше зел-дал. Та купувам си един новичък, монтират го пичовете и си тръгвам. Пътя е 4 ленти, включвам 1-ва, гаааз, 2-ра, гаааз и ПРАССССС. Колата се врътна наляво, едвам я закрепих направо. Спирам - гледам - ремонтираното ми ЛЯВО колело, което всъщност си беше 100% здраво, е изчекнато на 45 градуса, гумата от удара в калника е срязана (гума на 5000 км), за да ми е по-гадно ми съобщават, че с тази шарка повече няма такива гуми. Идват майсторите и ми викат някъкъв ябалковиден болт се е зивади! Е да го таковам, как се вади тоз болт на прав път, с 80 км/ч като карам? Питам ги, онези вдигат рамене. Събраха я на пътя (1 час на студа) и утре трябва да я карам да сменят всичко по предницата.
Най-гадното беше, че ако това нещо ми се беше случило малко по-рано, когато я "пробвах" със 180, можеше да се позаметна леко вляво :(

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Сря 19 окт 2005 22:36

тоя майстор Smackbum :dummy: a boi de
извадил си голям късмет че не е било по рано , че при тая скорост...

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Re: Майсторски неволи ...

Мнениеот didodi » Сря 19 окт 2005 23:11

musura написа:....Най-гадното беше, че ако това нещо ми се беше случило малко по-рано, когато я "пробвах" със 180, можеше да се позаметна леко вляво :(

Уффф аман от некъдърници :!: И после по вестниците пак ще има : "Голфаджия се прави на шофйор със 180 и естествено катастрофира" Извадил си късмет колега :wink:

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Сря 19 окт 2005 23:21

Аман от майстори :( Трябва да се съдят такива за непредумишлено убийство
П.П Би ли споделил какво точно са ти оправили на дясното колело,защото при мен има същия проблем.Точно след смяна на амортисьори ми се появи тропане точно на това колело

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 20 окт 2005 8:04

Syncro написа:Аман от майстори :( Трябва да се съдят такива за непредумишлено убийство
П.П Би ли споделил какво точно са ти оправили на дясното колело,защото при мен има същия проблем.Точно след смяна на амортисьори ми се появи тропане точно на това колело

колега, засега нищо не са оправили :( дясното си трака по същия начин както преди да ходи на ремонт. Днес оставих пак колата в сервиза, този път ще се сменя всичко отпред, дано се оправи ...

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 20 окт 2005 8:13

Може би е време да сменяш майстора...така ми се струва

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 20 окт 2005 8:56

Чесно казано за мене това е възможно най големия ужас за водача зад волан.Действително ако това стане със скорост по висока от 130 колата ще запрелича на смачкан лист хартия.Точно поради тази причина се старая да не карам бързо. Що се отнася до окачването, с нашите пътища на нищо не бих се очудил. Старая се да съм педант по отношение на предницата, но въпреки това като ходя при един познат да сменя едно друго (аз му казвам какво) все вика че много съм е правил а не съм е карал много.Но като си помисля че на другия ден ще пътувам с Жената и най вече ДЕТЕТО не мога да правя компромеси.
Въпроса ми към "musura" ти в крайна сметка видя ли кое точно се е откачило.Ябълковиден болт има в шарнира и в щангите по механизма за управление!!!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 20 окт 2005 9:03

Хубаво е да разнищиш проблема. Най-малкото след като са пипали в ляво е твърде вероятно да са забравили да стегнат нещо. Ако пък действително болта се е изскубнал как не са го видяли след като са търсили проблем в предницата и им е бил под носа. Шарнирен болт не се измъква току така.

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Чет 20 окт 2005 9:05

Кой болт по-точно се е извадил?

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Чет 20 окт 2005 9:53

Уф аман от такива майстори.Тея направо си играят с живота на човек.Трябва да ги хванеш и :dummy: a boi de beat_butt2 beat_butt2

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 20 окт 2005 10:35

стига бре...това да не е лада дето чупят през 5 минути,...нещо май са пипали не на място

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 20 окт 2005 10:45

Заради такива, се срами думата "майстор" и задминават "Рангел Баш майстора"

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Чет 20 окт 2005 15:38

Тия са за убиване, бе. Как може след ремонт на предница да ти се случи подобно нещо? Кажи в кой сервиз ходиш, че да го заобикаляме.

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Чет 20 окт 2005 16:53

опазил ни Господ от майстори bishop
тука в видин щехме да се прибиеме с един приятел с рено клио взето от ремонт. пак от некои майстор. е :censored: аси тия трябва да ги лицензират и да ги карат да ходят на проверочни изпити на секи 6 месеца.при един такъв инцидент да си казват чаооо на лиценза :deal

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 20 окт 2005 17:06

хммм, чакам да ми докарат колата и ще поразпитам точно какво се е случило, обясниха ми набързо по телефона, че шарнира нещо се бил прецакал, ама как, защо ... незнам...

иначе майстора при който ходя е супер точен, само че е взел на работа 2-3 пишлемета на по 20 години и кой знае кой новобранец е забравил да затегне някъде нещо ...

П.П. Напълно съм съгласен с колегата Golf3User, че трябва да има лицензиране. В момента абсолютно всеки може да си направи сервиз по каквото си мисли че разбира, без да носи никаква отговорност в последствие, за пречинените щети на клиентите си. И не говоря само за авто-майсторите, а и за всички останали аудио/видео сервизи, компютърни сервизи и вобще за каквото се сетите.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”