Зравейте колеги,
Имам следният въпрос: Преди 10 и повече години с баща ми продадохме Москвича, но след сключване на договора не сме отишли в общината да я отпишем. С течение на годините сме изгубили документа за покупко-продажба, и днес ни дойде "честитка" от общината.
Ще си платим данъците - това хубаво
Но при положение, че нямаме никаква представа къде може да намерим човека на който продадохме колата или да намерим договора за покупко-продажба, по какъв начин можем да отпишем Москвича от общината?
П.С.: Най-вероятно Москвича отдавна е даден за скраб, защото по времето на продажбата бе на 25 години и имаше мнооооогоооо кръпки...
Благодаря предварително за идеите Ви!

помощ относно отписване от общината на МПС
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Re: помощ относно отписване от общината на МПС
Еми освен да я обявите за открадната. 

- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
И аз имам същия проблем, само че Трабант преди 15 години. Не мога да го обявя за откраднат, щото вече не му помня и номера. Очакваме мнение от разбирачи или препатили.
- slance
- Автомобил: Audi A6 3.0TDI
- Двигател:
kaiser666 написа:Еми освен да я обявите за открадната.
И как ще стане това като нямат талон?
П.п.И аз съм в същото положение с кола дадена с пълномощно.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Еми освен да я обявите за открадната.
Най-вярното и правилно решение...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, наистина това е проблем. И както виждам, не само мой. Опел корса, продадена преди 9г. Нито се знае къде е, нито знам кой я купи, нито някъкъв документ имам. Още се води в данъчното на мое име.
- Dead man
- Контакти:
kiril_bulgaria написа:Колеги, наистина това е проблем. И както виждам, не само мой. Опел корса, продадена преди 9г. Нито се знае къде е, нито знам кой я купи, нито някъкъв документ имам. Още се води в данъчното на мое име.
Подаваш жалба че е открадната.Чакаш.Получаваш след време,може и след 1-2 години отговор от МВР че не са я намерили и ти дават документ за общината,за да можеш да я отпишеш.
САМО И МНОГО ВАЖНО Е-ВСИЧКИ ТАЛОНИ И ДОКУМЕНТИ ДА СА НАЛИЦЕ ПРИ ТЕБ !

Поздрави и дано съм ви бил полезен.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не правете глупости. Обявяването за открадната може да ви довлече проблеми на вас самите.
Просто си спомнете коя година точно е направено прехвърлянето. След това отивате при нотариуса, който го е направил, или в стария нотариат и искате азбучниците, по които ще намерите данни за датата на извършване на действието покупко-продажба. Ако не се пази договорът, което е много вероятно за стари сделки, ще иската да ви издадат удостоверение за извършеното нотариално удостоверяване, а именно продажбата на автомобила. След това с него в общината и сте готови. Даже може и да спасите данъците.
Просто си спомнете коя година точно е направено прехвърлянето. След това отивате при нотариуса, който го е направил, или в стария нотариат и искате азбучниците, по които ще намерите данни за датата на извършване на действието покупко-продажба. Ако не се пази договорът, което е много вероятно за стари сделки, ще иската да ви издадат удостоверение за извършеното нотариално удостоверяване, а именно продажбата на автомобила. След това с него в общината и сте готови. Даже може и да спасите данъците.
- Dead man
- Контакти:
Ако няма вече архив за продажбата при нотариуса и общината ???
Добри,мой познат си продаде Москвича преди повече от 10 години,но забрави да го отпише от общината.След това му горя жилището и договора
Преди няколко месеца получи сметка от общината за 575 лева по спомен.
Ходи в нея и му казаха че нямат толкова стари архиви...
А нотариуса е вече на оня свят...
Мир на праха му.
Не е ли по-добре да се каже че колата са я откраднали ???
Добри,мой познат си продаде Москвича преди повече от 10 години,но забрави да го отпише от общината.След това му горя жилището и договора

Преди няколко месеца получи сметка от общината за 575 лева по спомен.
Ходи в нея и му казаха че нямат толкова стари архиви...

А нотариуса е вече на оня свят...

Не е ли по-добре да се каже че колата са я откраднали ???
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не, защото това е декларираве на невярна информация пред орган на власт и се наказва от закона с лишаване от свобода.
А пък т.нар. азбучници, в които се отбелязват всички нотариални удостоверявания, включително и продажбите на МПС, се пазят 100 години. В общината няма как да имат архиви, не им е това работата. Има си други служби за това. Ако е след 1998г. - при частните нотариуси. Ако не - в архива на стария нотариат, сега Служба по вписванията.
А пък т.нар. азбучници, в които се отбелязват всички нотариални удостоверявания, включително и продажбите на МПС, се пазят 100 години. В общината няма как да имат архиви, не им е това работата. Има си други служби за това. Ако е след 1998г. - при частните нотариуси. Ако не - в архива на стария нотариат, сега Служба по вписванията.
- Dead man
- Контакти:
dobrin написа:Не, защото това е декларираве на невярна информация пред орган на власт и се наказва от закона с лишаване от свобода.
Ще му предам !

Иначе сделката е около 96-97 година...

Дано се отърве от данъците,че е продал колата за горе долу толкова...

Здравейте надявам се много да ми помогнете имам кола на мое име която я бях продала на мои близки които после я продали и изгубих дирите не съм правила пълномощно и не е прехвърлена колата има ли вариянт да успея да я отпиша говорих с мои познати полицаи казаха че не мога да я обявя за открадната и по добре да си я намеря но не се знае къде е търсих я но без резултат пробвах чрез гражданската отговорност да видя на кое име е пусната но последните 2 години няма правена такава а вече и 1 година аз и плащам данъка ако можеш да ми помогнете ще съм много благодарна вече незнам към кого да се обърна
Щом си я продала, отговорът е точно 3 мнения над твоето...
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Аз съм в същото положение с 1 Жигула.Продадена с пълномощно.Пробвах какво ли не и нищо.Продължавам да получавам честитки от данъчното.Сега ме светнаха за още една възможност.Понеже колата беше стара с черните номера,би трябвало от КАТ да са я спрели служебно от движение защото само аз мога да сменя номерата с новите а аз очевидно не съм.Та от данъчното ми казаха че ако им занеса служебна бележка от КАТ кога е спряна от движение ще ми опростят всичко до ден днешен.Това също е вариант за по старите коли.По натам пак ще пиша ако има някакъв ефект. 
И не забравяйте че всички данъци имат 5 годишен срок.После отпадат по давност.

И не забравяйте че всички данъци имат 5 годишен срок.После отпадат по давност.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Отпада по давност изискуемостта, задължението пада след десет години!!! Демек, ако от общината ви пратят писъмце, че дължите някакъв данък ама са минали 5 години, няма как да ви накарат да го платите. Ако обаче го платите, няма да ви го върнат - задължението си седи 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”