Детска екскурзия с автобус

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Детска екскурзия с автобус

Мнениеот drmilendd » Пон 22 апр 2013 11:40

Сина ми е в първи клас и му предстоят две еднодневни екскурзии с автобус организирани от училището и фирма ГромаТур.
Ужасен от информациите, които излизат по делото за катастрофата на АМ тракия, въпреки мнението на околните да не дърпам дявола за опашката /т.е. да си трая/ изпратих следното запитване към фирмата:
Здравейте
във връзка с предстоящата екскурзия организирана от Вашата фирма имаме следните въпроси
1. С какъв автобус ще се извърши превоза на децата - марка, модел, година на производство, дата на последен технически преглед
2. Шофьор/и - години, стаж
3. Проверяват ли се шофьорите с дрегер преди курс, преглеждат ли се от лекар
4. проверява ли се техническото състояние на автобуса преди курс.
Надявам се на бърз и подробен отговор.
С уважение -
Използвах онлайн формата за контакт, тъй като на посочените телефони никой не вдигаше. това се случи на 18.04
Екскурзията е утре. Отговор няма разабира се. днес успях да се свържа по телефона и се разбрахме да изпратя нов имейл на друг адрес. отговор още няма
Кой контролира и към кой орган да се обърна за проверка на тези неща. Не съм параноичен, просто искам нещата да са проверени. лично съм виждал ДАИ да спират автобуси и да ги проверяват, особено след катастрофата на АМ тракия. Има ли вариант да поискам проверка от ДАИ преди екскурзията, на място преди тръгване на автобуса?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Детска екскурзия с автобус

Мнениеот nasko1978 » Пон 22 апр 2013 12:44

Притесненията ти са напълно основателни !!!Имам ученик и знам какво е!
Не е нормално да не ти отговарят от фирмата на зададените въпроси!
Трябва да си знаем правата и да си ги търсим!Ако има начин питай директно в ДАИ,това им е работата и трябва да отговорят.
Трябва да потърсим дали няма точоно определени изисквания към организацията и техническата изправност на автобуса ,които да са описани в закон! :a045

Като знам как ми "преглеждат" колата ,направо настръхвам като знам че така преглеждат и автобусите! :screwy

Пиши ако разбереш нещо допълнително. :th_up

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 22 апр 2013 14:01

Здравейте  д-р  Димитров,

автобуса с който пътува 19 СОУ е марка  BOVA, година на производство - 2008.

Шофьори на 50 години с професионален стаж достатъчно голям.

Всяка сутрин се проверяват с дрегер.

Техническото състояние на автобуса е валидно до края на 2013г

Поздрави!
Това е което получих тощу що

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 22 апр 2013 14:10

Много обща информация дават!!! :dummy
"Достатъчно голям" ,дрегер ......,а преглед от лекар???Има ли втори шофьор,изисква ли се?? :rolleyes
Би трябвало в деня на екскузията да има шофюра пътен лист с указан точен маршрут!

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 22 апр 2013 14:33

Нито на горещия телефон на ИААА нито на телефоните на ДАИ някой вдига :banghead :censored2
П. С. Надявам се поне факта, че съм питал във фирмата да има превантивно действие, и да изпратят читав автобус. Това остава като възможен резултат

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 22 апр 2013 15:34

За еднодневна екскурзия не съм сигурен, че ще отпуснат и втори шофьор, особено ако първият премине дрегер и медицински преглед.
Предполагам, че за да има втори шофьор трябва да калкулират по 5 лева отгоре на дете за да му платят надница, осигуровки, че и да остане за фирмата. А както знаем положението в България не е особено цветущо и всеки гледа да дава по-ниски цени за да му се сбъдне офертата.
НО не ме разбирайте, че вашето дете струва допълнителните 5-10-20 лева :th_up

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 22 апр 2013 17:21

Те ако трябва на всеки родител да обяснява ще се наложи само това да правят

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 22 апр 2013 18:49

IRRITATING написа:Те ако трябва на всеки родител да обяснява ще се наложи само това да правят

Еми затова се опитах да уредя да обяснят само един път, но на ДАИ баш преди тръгването на автобуса, но цял следобяд никой не вдига нито на горещия телефон на ИАА, нито на ДАИ централа, нито на ДАИ София. Те така...
Господ да ги пази и нашите и вашите деца, щот държвата я няма на територията на Бантустан
:death
:lock

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 23 апр 2013 3:08

Баси, как съм оцелял едно време по екскурзии без тест с дрегер всяка сутрин, без ДАИ да проверява преди заминаване.. С ония чавдарки, дето са по-стари от моите родители...
Колкото повече информация получава един индивид, толкова повече покрай нужната получава и ненужна, която му пречи още повече. Колкото повече гледате новини, толкова повече негативна информация получавате, защото хората търсят хляб и зрелища, а телевизиите дават това, което се търси, демек катастрофи, убийства, кръв, трагедии.
Знам, че ще ме обвините, че не съм баща и не знам кво е на родителите. Аз съм син и знам моите родители как са ме отгледали.
Истината е, че на пътя може да се случи всичко, а шофьора на автобуса в най-малко случаи има вина.
Сигурно на 10 000 екскурзии 1 влиза в новините.. Ама дали ще се гледа, ако няма кървища и смъртни случаи (да не дава Господ!)? Съответно човек като гледа телевизия вижда само лошите случаи и му се насажда тая параноя, че детето ще попадне баш в 10 000-ния автобус.

Направил си повече от това, което биха направили 90% от родителите.. Моя съвет е да пуснеш детето да се забавлява, социализира, защото колкото повече го затваряш, толкова по-задръстено и изолирано става то от околния свят. Колкото повече го обгрижваш - толкова повече то се учи всичко да му идва на готово.

И да, и на двамата грижите ви са породени от параноя.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 23 апр 2013 5:39

Ivailo написа:Баси, как съм оцелял едно време по екскурзии без тест с дрегер всяка сутрин, без ДАИ да проверява преди заминаване.. С ония чавдарки, дето са по-стари от моите родители...
Колкото повече информация получава един индивид, толкова повече покрай нужната получава и ненужна, която му пречи още повече. Колкото повече гледате новини, толкова повече негативна информация получавате, защото хората търсят хляб и зрелища, а телевизиите дават това, което се търси, демек катастрофи, убийства, кръв, трагедии.
Знам, че ще ме обвините, че не съм баща и не знам кво е на родителите. Аз съм син и знам моите родители как са ме отгледали.
Истината е, че на пътя може да се случи всичко, а шофьора на автобуса в най-малко случаи има вина.
Сигурно на 10 000 екскурзии 1 влиза в новините.. Ама дали ще се гледа, ако няма кървища и смъртни случаи (да не дава Господ!)? Съответно човек като гледа телевизия вижда само лошите случаи и му се насажда тая параноя, че детето ще попадне баш в 10 000-ния автобус.

Направил си повече от това, което биха направили 90% от родителите.. Моя съвет е да пуснеш детето да се забавлява, социализира, защото колкото повече го затваряш, толкова по-задръстено и изолирано става то от околния свят. Колкото повече го обгрижваш - толкова повече то се учи всичко да му идва на готово.

И да, и на двамата грижите ви са породени от параноя.

Ивайло, моля те, когато искаш да напишеш нещо във форума, пускай по едно левче в една касичка, но недей да пишеш. Така тъкмо ще имаш повече парички, тъкмо ще спестиш на мен и много други хора много неприятности. Съвсем сериозно те моля. Няма да ти обяснявам колко глупаво разсъждаваш, защото е безсмислено. Просто си купи касичка, пускай левчетата вътре и спри да пишеш!

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 23 апр 2013 5:41

Ivailo написа:Знам, че ще ме обвините, че не съм баща и не знам кво е на родителите.

Никой не те обвинява. Просто това прави мнението ти безмислено и напълно излишно. Когато имаш деца, ела и се пробвай пак.
П. С. Моля за ключ, за да няма още такива смислени мнения, тип на който му е писано да се обеси няма да се удави. Моят принцип е друг - ще направя каквото трябва, пък да става каквото ще
Темата за съжаление се оказа безполезна
:lock

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Вто 23 апр 2013 5:47

Занимавате се с глупости.

Всяко едно реномирано училище достатъчно добре контролира транспорта на децата си.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”