ЧЕЗ - долни нагли мошеници

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

ЧЕЗ - долни нагли мошеници

Мнениеот xploda » Чет 05 сеп 2013 11:13

Уж трябваше да сме с нови по-ниски цени от 1-и август. Е, с нови, ама по-ВИСОКИ цени сме:

Capture.JPG

То бива да си недоклатен нагляр еб@н, ама тва минава вече всякакви граници баси. ДКЕВР имат решение от края на Юли да се понижат цените, тези еб@лници увеличават :banghead :censored2

Подадох жалба в ДКЕВР. Са ше пиша и на всичките ни шиб@ни телевизии да свършат малко полезна работа.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: ЧЕЗ - долни нагли мошеници

Мнениеот hooligan_sk » Чет 05 сеп 2013 11:31

Когато неграмотни чиновници зовящи се "експерти" измислят малоумни "мерки" за смъкване на разни цени ала СИВ - това е ефекта. И няма да поевтинява с 5%... по-скоро ще скочи с 50. :th_up

ПП: Ако някой не е разбрал - Ерп-тата нямат нищо общо с това. :th_up

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 05 сеп 2013 12:08

Сравни всеки ред с предната ти сметка и ще разбереш от къде идва разликата..

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 05 сеп 2013 12:22

Няма нужда от предходната фактура. Тук много добре се вижда до края на Юли какви са били и след 1-ви Август какви са цените. За това съм ги хайлайтнал.

hooligan_sk написа:ПП: Ако някой не е разбрал - Ерп-тата нямат нищо общо с това. :th_up

Аз не разбирам, но не искам и да разбирам. Не е моя работа да го разбирам. Не мисля, че съм длъжен да разбирам от всичко, за да не могат разните институции да ме цакат както си искат, за каквото си поискат и да няма кой копче да им каже, да ги санкционира. Не е редно просто.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 05 сеп 2013 13:06

По-надолу е цената с около 5%
Като събереш сумарната цена за единия и за другия период....
има редове дето са за двата периода има и редове, които са за отделните периоди...
пробвай с калкулатора

Ето ти и сметките
До края на юли
Дневна - 0,15766
Нощна - 0,10018

От Август
Дневна - 0,15085
Нощна - 0,09458

Не знам що си се заблудил - това дето си пожълтил са само части от цялата цена....
Не четете ей!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 05 сеп 2013 13:30

Боже боже извинявай колега,ма сам си го изпроси,като неможеш да смяташ на звъни щот никой не те натиска,къде видя че са ти увеличили цената бре колега :stumm :stumm :stumm
новото:
208кВ-д:179кВ-0.09872лв.
н:29кВ0.002723лв.

прибави към сумите от следните клонки:
1.-0.01247лв.
2.-0.00496лв.
5.-0.03470лв.

общо:0.05213лв. което го добавяш към първите две суми за д: и н: тарифа и му слагаш ДДС

за старото: към основите суми,добавяш следните клонки:
2.
3.
4
6.
7.
8.
9.

общо:0.07295лв.

П.С.колко мъка има по тоаа свет,това е българина не разбира ма зяее,ма прав ли е крив ли и той не знае,важното е да има патърдия :thumb_down :thumb_down :thumb_down

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 05 сеп 2013 13:51

Активната дневна увеличена ли е спрямо предходния период? Увеличена е. Активната нощна? Също увеличена.Пренос през НН мрежа? Също.

Е кво ми говорите тогава врели некипели :banghead
Махат половината компоненти от Разпределение, като за сметка на това увеличават увеличават цената на 1 компонент и цените на същинската електроенергия. По-голяма простащина от тва аз лично не съм виждал. Все едно да махнат акциза на горивата, но да увеличат цената за доставка например. Същата работа.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 05 сеп 2013 14:06

Спри че се излагаш колега,сори че го пиша icon_idea

Важното накрая е потребителя колко плаща,а именно с 5% по-малко,това е важното icon_idea icon_idea ,мен не ме интересува кво ше намаляват или увеличават,важното е накрая да плата по-малко :th_up

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 05 сеп 2013 14:17

Не мисля, че се излагам, но ако мислиш, че е така, тва си е лично твое мнение, а и да се излагам се излагам аз, не ти. Теб може да не те интересуват детайлите и да ти е важно да платиш лев-два по-малко(около 1.5лв. за моето потребление) накрая, но мен ме интересуват именно детайлите, щото те правят цялата работа. Не ме кефят циркаджийските номера с клонящ към 0 ефект, за който се говори с месеци и се представят за баси и реформата, а накрая да се получи едно голямо нищо. Щото лев-два по-надолу с двеста клизми е точно едно голямо нищо.

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Чет 05 сеп 2013 14:21

Е те още като обявиха 5% намаление си беше ясно, че е точно нищо и само за замазване на очите.

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Чет 05 сеп 2013 16:43

Важното било , че намалили тока с 5% хахаххахахаа същото като с горивото дигат го с 20% и след месеци протести го свалят с 5% и си мислите че са ви намалили нещо ахаха стига глупости...
Какво са 5% намаление??? НИЩО!!! След като се има на впредвид , че аз на 70лв сметка за ток имам 30лв използвана енергия всичко другото са такси, зелени енергий , несъбераеми такси ( щото все трябва да има и балъци да плащаме на циганите токовете ) , такса преност , такса тва такса онова аре моля ви се с тия 5%.... ОТКЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ МОШЕННИЦИ ЧЕЗ ЕОН ВСИЧКО!!!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 05 сеп 2013 16:49

Бъркате се, не са 5%, а е ДО 5%. В отделните райони на страната е различно. Дневна/нощна пак е различно

Конкретно в този пример дневната тарифа е намалена с ... внимание... 4.319%!!!
Моля всички граждани, ползващи услугите на ЧЕЗ да заявят своите банкови сейфове, за да съхраняват спестените пари

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 05 сеп 2013 17:28

И на мен ми направи впечатление странната фактура и посмятах малко с калкулатора. Някои от цените наистина са мръднали нагоре, но пък част от таксите отпадат или са влезли в това повишение. Средно за София по мои сметки намалението е приблизително 4,4 процента. Прави ми впечатление друго, ЧЕЗ очевидно засичат електромерите на 3 месеца, няма как като съм нямал топла вода половин месец и съм ползвал проточен бойлер сметката ми да е по-ниска от предходния месец.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 05 сеп 2013 18:25

Още нещо, за което се сетих. Значи навсякъде се говореше за намаляване цената на тока, стотинките на киловатчас. Никой не говореше за намаляване цената на общата фактура, която е сбор на ползваната електроенергия + разходите по разпределение. Щото, ако наистина, ако бяха намалили цената на тока(активна електроенергия, къде пише) с 5% например, тогава намалението в крайната фактура щеше да е повече от 5% и можеше наистина да се усети някаква разлика. Ма нали сме си овчици. Айде от намаляне цената на тока с 5%, неусетно ни го набутаха с 5% надолу, ма от общата фактура.
Не знам, може и аз да съм с по-различни виждания, но да ползваш 25лв. ток и да платиш още 25 за разпределение(бах та в разпределението) и 10 ДДС т.е. 35лв. отгоре за едното нищо, за оня, който духа супата... ми не е редно мамито му, не е редно просто.
Най-тъпото в случая е, че не мога да направя нищо по въпроса, няма институция, която да се отзове и от този факт най-ме е яд :banghead
Чехите, колкото ги мразех, сега 2 пъти повече ги мразя :censored2

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Чет 05 сеп 2013 18:29

xploda написа:Чехите, колкото ги мразех, сега 2 пъти повече ги мразя :censored2

Чехкините обаче...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”