антихакер
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
антихакер
Здравейте! От близо месец пощата на дъщерите ми в АБВ и фейсбук е системно атакувана. Засилихме мерките за сигурност и за двете регистрации, сменяхме пароли. Атаките не спират! Как се реагира при това положение,как се противодейства? Феисбук дава единствено приблизителното местонахождение и влизанията на гадинката- района на медицинския университет Варна. АБВ пощата е вече загубена, но има още за губене.
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Re: антихакер
Е след като пощата е изгубена как мислите, че ще спасите фейсбука? Т'ва е като да си дадеш ключа на колата на някой автокрадец и да се молиш да не ти я открадне.. нещо такова се получава.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Нищо хакерско няма, най вероятно използвате една и съща парола или сходна за няколко неща, някой е научил паролата и после е тествал и разбрал и така се затваря кръга, друг вариант е да има инсталирана програма на компютъра, която праща всичко каквото се случва на десктопа или само на клавиатурата, работи във фонов режим и не може да се хване от аматьор/обикновен потребител!
Варианти за връщане на акунти в сайтове, е единствено връзка с администратор на сайта, който ще види, че примерно е влизано във фейсбука 5000хил пъти от този мак адрес интернет доставчик и итн. и ще ви възстанови правата на акаунтите ви!!!!
Успех!!!!!
Варианти за връщане на акунти в сайтове, е единствено връзка с администратор на сайта, който ще види, че примерно е влизано във фейсбука 5000хил пъти от този мак адрес интернет доставчик и итн. и ще ви възстанови правата на акаунтите ви!!!!
Успех!!!!!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Препоръчвам използването на GMAIL, вместо abv.bg. За абв съм чувал и други случаи на хакнати акаунти.
Регистрираш акаунт в gmail.com, избираш за него подходяща парола (ползвайки например този генератор: http://strongpasswordgenerator.com/)
След това указваш на Facebook, че мейлът в Gmail ти е основен и разкарваш от профила си мейлите в abv.bg. Освен това си пускаш SMS известяване при достъп до FB акаунта от неоторизирано устройство.
Добри пароли са тези, в които има едновременно:
- малки букви (a, b, c...)
- големи букви (A, B C...)
- цифри (1, 2, 3 ...)
- пунктоационни знаци/специални знаци (!, ", £, $, % и т.н.)
- дълги са 10 или повече знака
Ето пример за парола, която се помни сравнително лесно (думата антихакер изписана по слециален начин): aNt|h@ck8r%
Регистрираш акаунт в gmail.com, избираш за него подходяща парола (ползвайки например този генератор: http://strongpasswordgenerator.com/)
След това указваш на Facebook, че мейлът в Gmail ти е основен и разкарваш от профила си мейлите в abv.bg. Освен това си пускаш SMS известяване при достъп до FB акаунта от неоторизирано устройство.
Добри пароли са тези, в които има едновременно:
- малки букви (a, b, c...)
- големи букви (A, B C...)
- цифри (1, 2, 3 ...)
- пунктоационни знаци/специални знаци (!, ", £, $, % и т.н.)
- дълги са 10 или повече знака
Ето пример за парола, която се помни сравнително лесно (думата антихакер изписана по слециален начин): aNt|h@ck8r%
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
И е хубаво всичко това да го направиш от друг компютър :)
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Наистина, пусни си кодове по SMS за вход във Фейсбук и трафик по HTTPS, когато е възможно, след което го остави да си играе
Ако не друго, поне ще му създадеш работа за мнооого време
abv-то е страшен боклук, аз го ползвам единствено поради легаси причини, сменяйте докато е време.
Също така - преди да сменяте пароли и да си играете, пуснете една контролна преинсталация на Windows, нова антивирусна и спете спокойно :)

abv-то е страшен боклук, аз го ползвам единствено поради легаси причини, сменяйте докато е време.
Също така - преди да сменяте пароли и да си играете, пуснете една контролна преинсталация на Windows, нова антивирусна и спете спокойно :)
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
ABV е най-загубената поща на този свят. Там се учат да хакват пъпчивите 15 годишни пуберчета и не е голям проблем някой подрастващ попръдко да обладае пощицата. От там насетне всичко е повече от елементарно.
Не зная какво разбираш под "Засилихме мерките за сигурност", но в 99% от случаите аналогични на твоя виновни са самите потребители. Непознаването на мрежата, ниската култура и образованост по отношение на сигурността, паролите и тн. често изиграват лоша шега. Дълбоко се съмнявам елитен и способен хакер целенасочено да хаква точно твоите дъщери. Според мен някое недоволно гадже или скучаещ тийн си прави майтапи с вас.
Не зная какво разбираш под "Засилихме мерките за сигурност", но в 99% от случаите аналогични на твоя виновни са самите потребители. Непознаването на мрежата, ниската култура и образованост по отношение на сигурността, паролите и тн. често изиграват лоша шега. Дълбоко се съмнявам елитен и способен хакер целенасочено да хаква точно твоите дъщери. Според мен някое недоволно гадже или скучаещ тийн си прави майтапи с вас.
abv още едно време си беше най-пробиваната поща, явно нещата не са се променили много. Предполагам сте използвали различни пароли на абв-то и фейса :) в какво точно се изразяват "атаките"
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Формат на целия хард и след това всички упражнения
Може някое нейно бившо гадже да е инсталирало някакъв key logger и да записва всичко което пише. Има вариант и някакъв файл да е приемала от дадения човек (не мога да го нарека хакер поради ред причини!) който да му осигурява достъп до компа и. Отделно има много начини тя сама да му е предостъпва информацията която му е нужна (без изобщо да подозира). Така че формат и преинсталиране на Windows-а е първото което трябва да направите! След това създаване на нов е-майл, нова парола на Ф.Б. и т..н.. След това е нужно малко общо култура по сигурност на информацията когато се използва интернет! Просто начините да се откраднат пароли (файлове и всякаква информация) от обикновени user-и (ползватори) на компютри са супер много!
П.П.- abv.bg не е виновно, че някои хора нямат обща култура по сигурност на информацията при ползване на интернет, защо на мен някой не ми хакне abv-то или FB
Поздрави.

П.П.- abv.bg не е виновно, че някои хора нямат обща култура по сигурност на информацията при ползване на интернет, защо на мен някой не ми хакне abv-то или FB

Поздрави.
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985

- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Формат на харда ....
То ако решаването на всеки проблем на РС-то започва с фармат на харда ... майко мила
Честно по-тъп съвет не бях чувал и дано не те послуша човечеца че в голям филм ще се вкара, още повече ако не е достатъчно компютърно грамотен.
То ако решаването на всеки проблем на РС-то започва с фармат на харда ... майко мила

Честно по-тъп съвет не бях чувал и дано не те послуша човечеца че в голям филм ще се вкара, още повече ако не е достатъчно компютърно грамотен.
- zografski
bugster написа:Формат на харда ....
То ако решаването на всеки проблем на РС-то започва с фармат на харда ... майко мила![]()
Явно и ти не си запознат или не си ми разбрал мисълта

- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
zografski написа:bugster написа:Формат на харда ....
То ако решаването на всеки проблем на РС-то започва с фармат на харда ... майко мила![]()
Явно и ти не си запознат или не си ми разбрал мисълтаИма keylogger-и които никога няма да хванеш, особено ако си компютърен лайк (ламер). С формат елимираш абсолютно всички рискове от шпионски софтуер! Също не разбрах като си форматира харда при преинсталиране на windows-а после какви ще са му филмите? Ако за теб филми са качване на драйвери и софтуерите, който желае, за мен това не са филми, а доста елементарни неща, за които не ти е нужно висше образование!
Е какво да ти разбирам мисълта бе, без да знаеш какво му има му казваш да си форматира харда - ебахти тъпия съвет честно.
Ами ако става дума само за това че от пощата му на АБВ му разбират паролата на ФБ и на компа му няма нищо ??
Просто от това по-ламунгерско решение нямаше как да предложиш.
И като форматира кое да форматира? Знаеш ли дали харда му е разцепен? Кой да форматира? Тоя толкова страшен кей-логър дали се е забил в системния дал или там където са му снимките да речем??
Ами ако човека не си е разцепил харда и ако не знаее какво точно прави това и загуби всичката си информация заради твоя "гениален" съвет?
Защо приемаш по презюмпция че всеки е "гуру" като теб. Ами ако не си запази информацията преди това.
Да ти пикам на шибания съвет и аман от разбирачи като тебе - точно от такива съвети човек много си пати.
Последна промяна от Vlad777 на Пон 09 дек 2013 16:45, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш предупреждение за обиди.
Причина: Получаваш предупреждение за обиди.
- zografski
Я не обиждай, като не те кефи ставай и изпалвай, тъпо е за тъпаци като тебе
То от велика разбирачи като теб печелят истинските "хакери"
Я не ми се газирай така, ходи пий 1 студена вода и си набии 1 тапанарка, да ти олекне. Аз давам съвети не заповядвам какво да направи, при положение че не разбира колегата от компютри дали ще се справи да намери 1 keylogger? Аз мисля че не, дори си мисля, че ако ти сложа 1 на твоя комп и ти няма да можеш да го хванеш. Има такива логъри, които дори изпращат screen shot-ове от компютъра, така че не ми казвай кое е тъпо и кое не. ОК? Ако не те кефи, бъди си "тъп" както казваш, на мен ми е през шапката за теб и твойте велики изказвания.

- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
zografski написа:Я не обиждай, като не те кефи ставай и изпалвай, тъпо е за тъпаци като тебеТо от велика разбирачи като теб печелят истинските "хакери"
Я не ми се газирай така, ходи пий 1 студена вода и си набии 1 тапанарка, да ти олекне. Аз давам съвети не заповядвам какво да направи, при положение че не разбира колегата от компютри дали ще се справи да намери 1 keylogger? Аз мисля че не, дори си мисля, че ако ти сложа 1 на твоя комп и ти няма да можеш да го хванеш. Има такива логъри, които дори изпращат screen shot-ове от компютъра, така че не ми казвай кое е тъпо и кое не. ОК? Ако не те кефи, бъди си "тъп" както казваш, на мен ми е през шапката за теб и твойте велики изказвания.
Добре шефе, но няма да е зле да си пооправиш правописните грешки, че след твоята демонстрация по грамотност,
става ясно колко ти е и удачен съвета господин "интелигенция".
И да - не ме кефи съвета ти, но няма да си мълча след като съм свидетел на поредата онлайн некомпетентност проявена в твоя абсурден съвет. Такива като теб трябва да се удрят на момента за да не вземе някой да ти повярва на глупостите.
Дано човечеца не те послуша и да форматира предварително, че ще се види в бая приключение от твоя "ценен" съвет .....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”