На 95-годишна възраст почина първият чернокож президент на ЮАР Нелсън Мандела,
http://news.ibox.bg/news/id_1177273451

Почина Нелсън Мандела
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Почина Нелсън Мандела
вечна му памет!
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Преди 20 г ЮАР беше на 22 място в света по иконом развитие, сега нещата са други, ако спрете на кръстовище знаете какви табели има ... само да ви вземат парите, има молба да не се убиват жертвите. Нещо се обърка май. Иначе идеята е била добра, нещо като комунизма , ама явно не потръгна. Нелсън Мандела ще остави следа в историята - определено, нека почива в мир.
Едно филмче намерих, как ще е в БГ след 10 години:
http://www.youtube.com/watch?v=aDwMmkWJqok
Едно филмче намерих, как ще е в БГ след 10 години:
http://www.youtube.com/watch?v=aDwMmkWJqok
Последна промяна от kossel на Съб 07 дек 2013 1:06, променено общо 1 път.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
R.I.P.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
голям човек.....
Mир на праха му.
Само не мога да разбера, как смъртта на една личност като него предизвиква 9 (девет) мнения, а тази на актьор с 20 филма, от които 5 известни, предизвиква 7 страници.

Само не мога да разбера, как смъртта на една личност като него предизвиква 9 (девет) мнения, а тази на актьор с 20 филма, от които 5 известни, предизвиква 7 страници.

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
hidalgo написа:Само не мога да разбера, как смъртта на една личност като него предизвиква 9 (девет) мнения, а тази на актьор с 20 филма, от които 5 известни, предизвиква 7 страници.![]()

Мир на праха му!Светът изгуби една от най-ярките личности на нашето съвремие!
kossel написа:... сега нещата са други...
Иначе идеята е била добра, нещо като комунизма , ама явно не потръгна. Нелсън Мандела ще остави следа в историята - определено, нека почива в мир!
Абсолютно те подкрепям!!! Наистина Мандела е голяма личност!
За непосветените: Българските товарни кораби при социализма редовно акостираха в пристанища в ЮАР, независимо, че уж много "мразехме" апартейда, но Бай Тошо и комунистическата власт прибираха добри парички от това.

Имам познати моряци и са ми разказвали, че още при слизането от кораба са били предупреждавани от местната полиция, че считат българите за истински бели хора, но да внимават защото негърски банди върлуват свирепо.
Представям си какво беззаконие е сега при положение, че при пълната и свирепа власт на белите не е имало пълна безопасност.

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Ето какво ми пише един приятел
"Както знаеш от 7 години съм в Йоханесбург. Всички красиви сгради в центъра "Ситито" са без прозорци с найлони и всичко се руши, защото са ги дали на черните да живеят там.
Не може да се движиш без кола никъде, защото само черни са по улиците и може да те убият. През нощта на червен светофар не се спира а се минава директно.... Защо ли?
Въпреки високите огради в дома ти по които тече ток, на всяка врата и прозорец имаш решетки, като в затвор и вечер задължително заключваш спалнята си. "
"Както знаеш от 7 години съм в Йоханесбург. Всички красиви сгради в центъра "Ситито" са без прозорци с найлони и всичко се руши, защото са ги дали на черните да живеят там.
Не може да се движиш без кола никъде, защото само черни са по улиците и може да те убият. През нощта на червен светофар не се спира а се минава директно.... Защо ли?
Въпреки високите огради в дома ти по които тече ток, на всяка врата и прозорец имаш решетки, като в затвор и вечер задължително заключваш спалнята си. "
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
kossel написа:Ето какво ми пише един приятел
По голяма глупост не бях чел.
Случайно Г-24 говори ли ти нещо?
А това за черните..за белите няма да го коментирам,такова неандерталско мислене не си струва коментара
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Абсолютно вярно е това за ЮАР. И аз имам информация от много хора били/живяли там.
Достатъчно за Мандела, почетохме го.
Достатъчно за Мандела, почетохме го.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”