Добър вечер, колеги. Извинявам се,че задавам толкова глупав въпрос, но все пак..
Тъй като съм шофьор от едва седмица, с баща си имам проблем, и според него нямам право да карам вечерно време ( по тъмно ) ?
Какво е вашето мнение?
Можете ли да ми дадете някакво инфо, някакви факти, с които е забранено на младите да карат нощно време и след 22:00 ?
Извинявам се още веднъж на модераторите и потребителите, ако има вече такава тема и ако темата е против правилата, да бъде изтрита.
Благодаря на всеки отзовал се.
Лека и спокойна вечер Ви желая.

Mлади шофьори - Изисквания, Закони ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Mлади шофьори - Изисквания, Закони ?
Най-сигурният начин е да прочетете какво пише в закона и правилника. Всичко останало е ЕЖК(една жена ми каза). 
Ако тук всички ти кажем, че можеш да караш, това какво значение има за баща ти? Ще му кажеш "Едни непознати от ФВ форума ми казаха едиквоси.", така ли? Ако си ми син и ми кажеш такава глупост, ще ти се присмивам доста дълго време. В мрежата и в частност този форум е пълно с ...

Ако тук всички ти кажем, че можеш да караш, това какво значение има за баща ти? Ще му кажеш "Едни непознати от ФВ форума ми казаха едиквоси.", така ли? Ако си ми син и ми кажеш такава глупост, ще ти се присмивам доста дълго време. В мрежата и в частност този форум е пълно с ...
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Най-добре слушай баща си. С 31 уч часа по 40 мин и мах 15км на час, което прави мах 450км, най-вероятно според баща ти нямаш достатъчно опит за нощно кормуване. Съветвам те докато направиш 2-3к км до теб да има шофьор с опит.
Той знае,че мога да карам и ми има пълно доверие, но се притеснява да ми лепнат акт, който той ще плаща.
Надявам се да ме разберете.
Вярно е, е 31 часа по 40мин. не са достатъчни, но аз съм човек, който и преди е карал и мога да се справям сам.
Тук въпросът е, дали съм в нарушение?
п.п. @myrshavija, смятам,че в този форум има достатъчно кадърни и умни хора, които не биха ме подвели.
Предпочетох тук да попитам, отколкото да се ровя из измислени статии на "несигурни" сайтове.
Надявам се да ме разберете.
Вярно е, е 31 часа по 40мин. не са достатъчни, но аз съм човек, който и преди е карал и мога да се справям сам.
Тук въпросът е, дали съм в нарушение?
п.п. @myrshavija, смятам,че в този форум има достатъчно кадърни и умни хора, които не биха ме подвели.
Предпочетох тук да попитам, отколкото да се ровя из измислени статии на "несигурни" сайтове.
Последна промяна от yan1ty на Пон 09 дек 2013 20:52, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ти сериозно ли питаш, дали може да караш колата вечер? И аз когато бях аматьор зад волана, и нямах опит, си шофирах сам вечер, защото нямаше кой да ми е придружител! А ако не караш сега, кога? Нали все някога трябва да изградиш рефлекси и опит? Можеш да катастрофираш и с 20 години стаж, и с 10 часа зад волана!
Вместо да пишеш във форума, палиш колата, отиваш някъде където няма коли и трафик и тренираш, НО важното е да не се НАДЦЕНЯВАШ, и да показваш опит, зад волана, всичко останало са бомбаш моабети!
Не очаквай куките, вечер да те спрат и точно за това да те глобят! Ако си изряден технически и си спазваш правилата, не могат да ти кажат нищичко! Аз поне така бих направил! Сега времето е хубаво и е добре да потренираш, докато не почне да вали и да заледява улиците! Тогава не те съветвам да караш, ако не е наложително!
Вместо да пишеш във форума, палиш колата, отиваш някъде където няма коли и трафик и тренираш, НО важното е да не се НАДЦЕНЯВАШ, и да показваш опит, зад волана, всичко останало са бомбаш моабети!
Не очаквай куките, вечер да те спрат и точно за това да те глобят! Ако си изряден технически и си спазваш правилата, не могат да ти кажат нищичко! Аз поне така бих направил! Сега времето е хубаво и е добре да потренираш, докато не почне да вали и да заледява улиците! Тогава не те съветвам да караш, ако не е наложително!
Последна промяна от my heart iS iCe на Пон 09 дек 2013 20:52, променено общо 1 път.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Не,не си.Такъв закон няма,карай си спокойно.
Успех и безаварийни

Успех и безаварийни

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Послушай баща си, за да няма ОФ 

@my heart iS iCe, съвсем сериозно питам. Както казах, не става въпрос за това колко ме бива в карането, а дали съм в нарушение.
@toshara, благодаря, колега. :)
@toshara, благодаря, колега. :)
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти се кара,помоли го да е с теб.Все пак,отвърни му на доверието
А тези дето ти дават съвети от едно време.....Сега вече не е така

А тези дето ти дават съвети от едно време.....Сега вече не е така

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, де сега не е онова време, да го приемем, че по закон си в нарушение!
Толкова ли нямаш приятели/ки да закараш някой по-голям с теб, дето има шофьорска книжка, и готово! Проблема ти е решен, по заобиколния начин!
п.п Аз ти пиша по съвсем сериозен начин
Но всичко зависи от тебе! Ако не се чувстваш опитен, не рискувай!
Толкова ли нямаш приятели/ки да закараш някой по-голям с теб, дето има шофьорска книжка, и готово! Проблема ти е решен, по заобиколния начин!
п.п Аз ти пиша по съвсем сериозен начин

Човек, защо не искаш да ме разбереш..
Естествено,че винаги мога да намеря човек и разбира се,че имам приятели със стаж, които могат да бъдат с мен...
Представи си,че си нямам никого и просто трябва САМ по спешност да карам след 22 часа?
Надявам се този път да ме разбереш, ако не стане здраве да е...
Ако трябва ще мина през КАТ и ще попитам там.
Благодаря ви за отделеното време.
Естествено,че винаги мога да намеря човек и разбира се,че имам приятели със стаж, които могат да бъдат с мен...
Представи си,че си нямам никого и просто трябва САМ по спешност да карам след 22 часа?
Надявам се този път да ме разбереш, ако не стане здраве да е...
Ако трябва ще мина през КАТ и ще попитам там.
Благодаря ви за отделеното време.
-
Ако има нещо, ще е в ЗДвП, нали си го чел и си държал изпит. Какво пише там?
Напълно съм наясно със ЗДвП, в него не пише нищо свързано с младите шофьори.
А в страницата на КАТ.МВР информацията не е напълно актуална.
А в страницата на КАТ.МВР информацията не е напълно актуална.
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Абе глупости на търкалета, аз пък сряда ще си пускам документите в КАТ тъй че съм още по-пресен и такова нещо за сефте чувам
По-скоро баща ти се притеснява и много не му се иска да караш вечерта като не твърдя че се притеснява от това как ти караш а може би се притеснява от другите шофьори на пътя знам ли...

-
Е Mario ти отговори. Как да ти откажи човека като идеш да го врънкаш за колата?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”