Здравейте колеги, продавам голфа си и има един мераклия от Англия, който иска да ми плати през PayPal и да изпрати негов човек, за да спедират колата натам.
Ще бъда много благодарен, ако някой може да ми разясни процедурата т.к. се замислих, че в крайна сметка ще трябва първо да отпиша сам колата от КАТ и след това документ за покупко продажба, с който да мога да се освободя от собственост и от данъците по колата в общината. Поправете ме ако греша.

Продажба на български автомобил в чужбина.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Passat B5 2.8 V6 4Motion
- Двигател: AQD 1999
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Продажба на български автомобил в чужбина.
измама, напсувай подателя на писмото и друг път такива писма директно ги трий
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sharkpayne написа:....
Миналия месец ден един като теб взе квартира под наем и прати 800 евро през ПейПал на наемодателя в Англия. Още чака адреса на квартирата:mhihi

-
Каква би била схемата за измама, през пейпал получваш известие за плащане и чак тогава пускаш стоката. Няма начин да не си получиш парите според моя скромен опит.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Само дето тук искат на човека да му плащат, кво толкова?
Ако получи парите що да не продава?
Ако получи парите що да не продава?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Да продава, кой може да го спре. А довечера като му звъннат, че негов братовчед е блъснал едно дете - да даде няколко хиляди на следователя.
То малко логическо мислене, мнителност и 10 минути в гугъл са нужни, нищо друго.
То малко логическо мислене, мнителност и 10 минути в гугъл са нужни, нищо друго.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами да кажем ще ти пратят парите за транспорта, които ти да пре-преведеш на спедиторската фирма. Или има още 99 схеми за измама през ПейПал и 97 от тях са свързани с изпращане или получаване на пари/нещо за/от Англия...
P.S. Аха, намерих го:
http://www.autoshippers.co.uk/car_shipping_scam.htm
P.S.2 Копирай два реда от писмото на купувача в гуглето...
P.S. Аха, намерих го:
http://www.autoshippers.co.uk/car_shipping_scam.htm
P.S.2 Копирай два реда от писмото на купувача в гуглето...

-
Зацепих схемата, колега. Хитро е замислено. Естествено, че първата ми мисъл като един типичен българин беше: Мамят ме. Но понеже съм и любопитен ще си поиграя още малко с купувача. Еййй чакай, че братовчед ми е блъснал дете, колеги моля спешно за 3000лв заем да дам на следователя да потули случая.
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Донякъде сте прави колеги, но в линка става въпрос за изпращане на чек, а не чрез пейпал.
По принцип на мене са ми правили скам с пейпал, но схемата е друга. Понеже ти имат пейпал емейла ти пращат фиктивен имейл, че парите ще ти бъдат преведени след като представиш номер за проследяване.
Според мен продължи да играеш. Поискай му неговия пейпал да си рекуестнещ парите. По принцип ако всичко е точно няма да възрази да ти го даде. Парите са преведени единствено ако ги видиш в пейпал акоунта, а не някакъв емейл, че има плащане.
По принцип на мене са ми правили скам с пейпал, но схемата е друга. Понеже ти имат пейпал емейла ти пращат фиктивен имейл, че парите ще ти бъдат преведени след като представиш номер за проследяване.
Според мен продължи да играеш. Поискай му неговия пейпал да си рекуестнещ парите. По принцип ако всичко е точно няма да възрази да ти го даде. Парите са преведени единствено ако ги видиш в пейпал акоунта, а не някакъв емейл, че има плащане.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stenly_m написа:Донякъде сте прави колеги, но в линка става въпрос за изпращане на чек, а не чрез пейпал.
OK, прав си.
In this second-hand car scam, criminals target sellers, not buyers. A punter responds to your ad but seems strangely uninterested in viewing or more details. He just wants to pay the full amount – but only via PayPal. He will then arrange to collect the car. Once you’ve given your PayPal details, you’re notified that you’ve been overpaid for your car. You’re then asked to return the difference via some other online payment method. As you do that, the original PayPal transaction is reversed. You lose the money you’ve ‘returned’.
Another second-hand car scam, occasionally perpetuated on PayPal. The person who bought your car via PayPal, and took it away, then initiates a dispute with the payment company on the grounds that you haven’t given them the car. The money can then be taken back from your account by PayPal. It's worth pointing out that PayPal is a great service for online purchases and the vast majority of transactions are above board and legal. But we've been made aware of these occasional scams - and to be forewarned is to be forearmed.
И т.н. и т.н....

- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Това вече е друго.
Само да допълня - пари през мъниграм, уестърн юнион е все едно си ги дал кеш - нямат връщане. Затова и искат от там да бъдат пратени.
Само да допълня - пари през мъниграм, уестърн юнион е все едно си ги дал кеш - нямат връщане. Затова и искат от там да бъдат пратени.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Кажи им, че нямаш PayPal акаунти и да ти пратят по Western Union или да ги носят кеш.
- golf_1
- Автомобил: Audi Q7
- Двигател: CJWE
Тоя скам го има на всякъде, редовно като продавам някоя кола ми пишат, че ще ми пратят парите през paypal пък аз да съм пратил колата..
То не бяха военни, моряци и т.н.
То не бяха военни, моряци и т.н.

преди години един така искаше да ми плаща през незнам си кво и да ми купува голфа...
Най пресния случай е от тази година , (както колегата каза за моряците) , някакъв учен да купува от мен климатик,но бил на кораб ,. в англия го нямало от години този модел (пък модела е от тази година) ,та цената му е 1200лв , той да ми прати през някакви световни банки,някви разпечатки ми праща ,че платил 1400/1500 евро , за да му го и пратя на адрес като аз платя транспорта...още чакам пари ,за да му го пратя
Най пресния случай е от тази година , (както колегата каза за моряците) , някакъв учен да купува от мен климатик,но бил на кораб ,. в англия го нямало от години този модел (пък модела е от тази година) ,та цената му е 1200лв , той да ми прати през някакви световни банки,някви разпечатки ми праща ,че платил 1400/1500 евро , за да му го и пратя на адрес като аз платя транспорта...още чакам пари ,за да му го пратя
- Koko95
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: ATD
Като иска да купи колата ако неможе да дойде да прати негов човек който да я огледа и да донесе парите на ръка. Тия плащания през пейпал да ходи да ги разправя на някой идиот 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”