Неразумно ли постъпих....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Неразумно ли постъпих....

Мнениеот Вълчан » Пет 21 фев 2014 20:58

Днес си взех съпругата от работа и както винаги се разходихме по Мария Луиза към Лъвов мост.Както си вървяхме и хоп....едно портмоне на пътя.Вдигам го аз ...разглеждам вътре....кредитна карта...лична карта...и 190лв.Бре викам си аз какво да правим.Обсъждаме със съпругата как да постъпим и къде да го предадем.По някаква случаиност 200м по надолу гледам полицеиска кола.Отиваме там ....така и така обясняваме къде и как сме го намерили това портмоне.Онези се спогледаха едно такова вадят някакъв лист обикновен ...написаха ми моето име и телефона...никакъв протокол нищо..Както и да е тръгнахме си.Да ама съпругата взе да я гризе нещо...не трябваше ли някакъв протокол със опис на това което е било вътре.Със наши и техни подписи.. :gruebel Изяде ме до вкъщи....едва ли не сме спонсорирали тези 2ма полицаи.Според нея ще си приберат парите и само документите ще върнат на момчето.Мисля че се казваше Явор...95 или 96 набор от София това запомних бегло от личната карта.Е добре ама аз да не съм пъдар някакъв...постъпих както трябва и както е редно...трябва ли да се съмнявам и притеснявам че онези ще се направят на тарикати.Докъде сме стигнали със своята мнителност и резерви.. :banghead Имам уж доверие на полицаи до някаква степен ама докъде ни докараха в тази държава да се притесняваш дали длъжностното лице ще си свърши работата за което му се плаща.Наситил съм се на катаджии които смучат рушвети....кофти ми е че не отидох във някое у-е и не ги предадох както трябва. :banghead

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Re: Неразумно ли постъпих....

Мнениеот batetony67 » Пет 21 фев 2014 21:05

Постъпката ти е само повод за гордост и достойнство, това какво ще направят полицаите да тежи на тяхната съвест /ако имат такава/. :beer

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 21 фев 2014 21:11

Постъпката ти е за пример, за другото не се тревожи. То не зависи от теб... :bowdown

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 21 фев 2014 21:16

Да!
Това е отговор на питането ти.

Потребителски аватар
go4o.m
Автомобил: VW POLO
Двигател: AMF 2001

Мнениеот go4o.m » Пет 21 фев 2014 21:22

Де да бяха всички като теб и всички да не са като полицаите дето на са ти дали опис,те за един акт изписват 10 грама мастило.....

Вълчан
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 21 фев 2014 21:25

Еи за това се притеснявах. :yahoo_09 ....искам момчето да си получи и парите и документите...а се налага да нямам доверие във хората които трябва да са номер едно по честност и безпристрастност.... :facepalm

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 21 фев 2014 21:30

Браво за постъпката ти :bowdown А по същество, трябвало е да ти направят приемо-предавателен протокол с твоите и с данните на старшия на автопатрула icon_idea В случая както го обясняваш все едно си ги дал на някой таксиджия с надежда да ги придвижи по каналния ред. Искренно се надявам като бивш служител от системата да не съм прав и документите и парите да стигнат до законният им притежател :th_up

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 21 фев 2014 21:35

Направил си точно това което трябва!И повече доверие,не всички полицай са корумпирани,крадат и вземат рушвети.Мисля,че и тези са си свършили работата,просто ги е мързяло и чак в края на смяната са направили на две на три каквото има да се прави-описва :mhihi :c020
И аз един път намерих лична карта,ходих до РПУ-то и още отпред на входа един полицай ме попита къде ходя.Казах му за картата,той я взе,сложи си я в джоба и довиждане...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 21 фев 2014 21:37

Според мен ония са си разделили парите :neutral
Ако имате познати в някой от мобилните оператори,би могло по ЕГН-то да му намерят тел.номер на момчето и лично да му се обадите да си ги вземе.Но вече е минало,дано ония излезнат честни. :rolleyes

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 21 фев 2014 21:43

Ченге и морал? Смях в залата!
Аз бих пробвал с Гугъл.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пет 21 фев 2014 21:52

Аз щях да се опитам да се свържа с лицето , на което принадлежат личните документи. :stumm
Поздравления за постъпката :th_up :th_up :th_up :th_up

Вълчан
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 21 фев 2014 22:11

Bai Sando написа:Според мен ония са си разделили парите :neutral
Ако имате познати в някой от мобилните оператори,би могло по ЕГН-то да му намерят тел.номер на момчето и лично да му се обадите да си ги вземе.Но вече е минало,дано ония излезнат честни. :rolleyes

Ако трябва да бъда честен дъщеря ми работи в м-тел......натърти ми го съпругата това но вече беше късно. :redface Не ми мина през ума за този вариант...Ама като се замисля....ставам сутрин и тръгвам с колата.А ма преди това я оглеждам да не би съседният да я одраскал със некадърно паркиране...тръгвам си по пътя и се оглеждам някои да не ме засече или отнеме предимство и да ме халоса...спирам на бензиностанцията и се кокоря да не ме метнат със литрите...паркирам пред някоя баничарница...купувам баница и гледам да не са ми претоплили вчерашна..купувам аирян и гледам срока на годност....работя там еди кво си...прибарм се в къщи.Получавам сметка за ток малко завишена...хоп долу при електромерите да не са надписали нещо...водата я смятат едно към гьотере плащам повече от изразходваното....парното нещо не ми се вързва като цена...плащам някакви загуби по трасето...телефона мобилният пак има някакви пари над това което съм изговорил...трябва да проверявам..Баси полицеиската справка...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 21 фев 2014 22:14

Дали момчето ще си получи или не парите - няма значение за теб. Ти си с чиста съвест, че не си направил нещо грешно и ощетяващо някого.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 21 фев 2014 22:27

Евала,шапка ти свалям за постъпката!
Малко хора днес биха го направили!

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 21 фев 2014 22:36

Така постъпват полицаите...случвало ми се е и на мен...само ти записват името.
Няколко пъти съм намирал така хвърлени портфейли и портмонета....Опитвам се първо да се свържа със собственика (не може да си представите, хората колко са доволни и благодарни)...ако не мога да го открия, предавам го в полицията или на първия униформен полицай. :th_up
Направи добро за да ти се върне добро :a045

Върни се в “ОФФ-Топик - други”