Еконт Експрес са мошеници - пазете се!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Каро
Автомобил: VW Polo 3
Двигател: AER

Еконт Експрес са мошеници - пазете се!

Мнениеот Каро » Съб 04 окт 2014 11:59

Здравейте драги съфорумци искам да ви предупредя да внимавате ако работите с екот особедно в офис Света Троица гр.София.
Проблема който се получи е,че аз там съм редовен клиент и често използвам услугите на еконт като пращам и получавам стоки.Тъй като фирмата която развивам се занимавам именно със стоки и услуги.
Преди около месец един от служителите на въпросния ме намери в социалните мрежи и ми написа,че дължа 15лв за неправилно изплатен наложен платеж,но аз такъв не съм получил и си помислих,че се шегуват с мен тъй като съм редовен клиент.Дълго време си взимах и пращах пратките през друг офис който ми беше по близко до работното място (офис Константин Величков),но една от пратките ми я бяха пратили на офис Света Троица днес и като отидох да си я взема стойноста и беше 61.24лв ,но бях неприятно изненадан когато ми казаха,че дължа 76.24лв защото съм имал объркан наложен платеж и са ми го изплатили неправилно,тъй като са хванали от друг човек.Значи аз си пазя всички бележки за изплатени наложени платежи както и товарителници,но нямам такава с чужди имена.
Клиент съм на еконт от над 10 години,но след тази случка съм изключително разочарован тъй като не съм получил никакъв такъв наложен платеж от друго име нито пък съм виновен за небрежноста на служителя който ги е дал тази пари,но не на мен.

Затова ви съветвам ако и на вас ви се случи такова нещо в еконт не давайте никакви пари ако трябва и пратката оставете която имате да зимате и се обадете на телефоните за оплаквания.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: Еконт Експрес са мошеници - пазете се!

Мнениеот 110afn » Съб 04 окт 2014 12:17

От всичко написано разбрах само едно: като е станало въпрос за някакви пари, ти просто си сменил офиса. Що не ги потърси да изясните нещата ? Нали знаеш, че могат да ти извадят цялата история кога ,как, в колко часът
И в Еконт си имат трески за дялане, но другите са още по-зле

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 04 окт 2014 14:42

Колега, далеч не искам да им правя реклама, но силата им е в пратките офис-офис и то по пощенската тарифа, като ако сте регистрирани в bazar.bg се ползва 20 % отстъпка плюс 10% бонус за Вас, но след приспадане реално са 6-7% и до момента не съм теглил натрупаните парички.
Трябвало е веднага да се свържеш с безплатния им телефон и да опишеш случая. Реагират до ден-два. При мен случката беше, че нямаха пари да ми изплатят наложен платеж и бременна жена чакаше 20 минути единия служител да си оправи нещо си там, а опашката набъбна до повече от 10 човека. Оплаках се за безотговорното отношение и ми дадоха бонус безплатна пратка за около 7 лева.
Принципно съм доволен от тях и просто си нямаш на представа какви фирмички, като Лео експрес има. Същите 4 дни ме мотаха за изплащане на наложен платеж.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 04 окт 2014 17:15

В предишната ми работа работех със Спиди и Еконт....така че имах много време за да ги сравнявам...Спиди опрделно повече ми допадат....някаки са по-организирани....като се почне от документите и се стигне до идването им след заявка и най-вече в бързината на изплащане на наложения платеж....още на следващия ден след доставката.... При Еконт се бавят повече, при еконт са ми идвали пратки за които не могат да ми обяснят защо и как...Разбира се мнението ми е субективно но предпочитах да работя със Спиди...единствено при тях има момента с тегавото свързване по телефона за заявка на куриер...освен това съм останал с впечатление че на Еконт тарифите са малко по-високи...но за последното може и да греша....

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 04 окт 2014 17:26

И аз работя със Спиди, когато клиента иска доставка до врата. Особено изгодна им е тарифата 3/5/8.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 04 окт 2014 19:16

не съм има проблеми с изплащане на наложени платежи нито с Еконт,нито Спиди, за тежки нешa ДиД експрес използвам.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 04 окт 2014 19:43

Е, тема тъкмо за мене, като от Господ пратена.

Вероятно е да се закупят един фотьоил, 2ка диван и 3ка диван от София за Царево, от врата до врата. Какъв е реда за такава пратка, колко горе-долу може да ми излезе?
По-важно е процедурата за такава обемиста пратка и кой превозвач да ползвам?
Поздрави

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Съб 04 окт 2014 21:46

Защо не питаш Еконт, ами пишеш тук и то точно в тая тема? Видя ключова дума "еконт" ли?

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 04 окт 2014 21:57

Ще си премълча. :horror

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 05 окт 2014 18:32

Кирил - измери теглото на нещата . Влез в сайта на ДиД Екпрес и ще ти се сметне от калкулатора.Ако вземеш от офиса им или е пусната пратката от офиса им е по евтино , при изпращане и получаване от офиса им е най-евтино. Зависи и от кой град е пратката / зоните/. Мога да ти дам мой пример //от Златоград до Варна 3 кашона 1,3 х0,6х0,6м с обащо тегло почти 63 кг - 53 лв .
Др фирма за обемисти неща е Трансекспрес -провери и там нещата според тегло и габарити.
Някои фирми увеличват таксата за обемисти товари.
В твоя случай бягай надалече от Еконт и Спиди, че ще те обръснат от кръста нагоре.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 05 окт 2014 18:57

kiril_bulgaria написа:Вероятно е да се закупят един фотьоил, 2ка диван и 3ка диван от София за Царево, от врата до врата

Ще трябва много внимателно да провериш тарифите на всички куриерски фирми. Това е специфична пратка.
Както ти е посочено Еконт и Спиди не са твоите.
Задължително трябва да знаеш размерите и теглото на тези неща.
Мой приятел също трябваше да прибере едни мебели от Трявна и след питане тука и там намери фирма, чийто микробус не е зает всеки ден и плати горивото плюс 30 лева наем за деня, което му беше по-изгодно от офертите на куриерските фирми. :wink

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Нед 05 окт 2014 19:52

Аз от Еконт съм по-доволен спрямо Спиди.
Когато правя поръчки от форум или сайт работеш няколко куриера предпочитам Еконт с пратка до офис. Когато сайта работи със Спиди и имам безплатна доставка си ги поръчвам на адрес.
Не ми харесва, че в смс-а пише нещо от рода на: днес до 12:30 очаквайте пратка на адрес, доставка до 16:00ч. И да се чудиш кога ще дойде тази пратка... веднъж е преди 12, друг път след 12.

Със Спиди също така имах объркана пратка/мисля, че някъде във този форум съм го писал това/. Куриера ми носи 3 пакета, опипвам ги/понеже нямаше право на преглед/ и установявам, че нещо не е както трябва. Казах му, че имам съмнение, че не е моята пратка, а отговора - това са ми дали това ти нося. Пред него отворих пакетите и се установи, че единия не е моя, а също така ми липсват неща - нищо не можел да направи по въпроса, да съм му плащал и да си ходи, че други адреси имал да обикаля.
Малко след това получих обаждане, женски глас, пита ме дали съм имал проблем с пратката, обяснихме се и тя каза, че предполагала, че така ще стане. Свързах се и с подателя - изпратиха ми отново нищо неможещия да направи куриер да вземе объркания пакет, а с парите и липсите ми никой не се зае.
Няколко дни питах податяля какво ще става, но той докато не видил какво съм върнал не можел да предприеме действия. В това време ходих до офиса на Спиди, а там служителката ми обясни, че от нея не зависи нищо, но поне ми каза към кой да се обърна.
В крайна сметка всичко се изясни до седмица, но след като се наложи настоятелно да званя и питам всеки ден какво става.

По Еконт си изпратих скутера - 88кг по талон с наложен платеж и условие да ми се върне копие от договора - 48-50лв доставка
Наскоро пратих метални джанти - 42кг с наложен платеж - 28-30лв доставка.

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 05 окт 2014 20:07

Добре,обсъдихте дивана на колегата,автора на темата се оплака и всички са щастливи.

По темата само ще кажа:
Получавам СМС да ходя да си взема наложения платеж(какъвто нямам за взимане),вдигам телефона и звъня да ги информирам че имат грешка.В случая теб те издирват за пари пък не си им звъннал... :no
Няма какво да коментираме просто...
:lock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”