Оплакване за нагло шофиране, ще има ли ефект според вас ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Оплакване за нагло шофиране, ще има ли ефект според вас ?

Мнениеот petko5 » Сря 01 апр 2015 10:38

Здравейте колеги,
От много време забелязвам наглото шофиране от страна на шофьори, които управляват фирмени коли на M-tel и Vivacom.
Засичат, спират където си искат, не дават мигачи, минават на червен светофар... и т.н..... с една дума задминаха "бакшишите"... :mad

Според вас, ако пусна оплакване до висшето ръководство на съответните фирми(като посоча номер на кола, час, дата, място, пол на шофьора, вида на нарушението и снимка евентуално) ще има ли ефект от цялата работа ?

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Оплакване за нагло шофиране, ще има ли ефект според вас

Мнениеот betaserk » Сря 01 апр 2015 10:45

Питай някой адвокат, той ще ти каже, но лично според мен влизаш в големи филми и сам ще си докараш неприятности на главата, въпреки че така трябва да се направи!
Като те засече някой и ако не е по едър от теб :mhihi слез и му кажи няколко мили думи :mrgreen поне ще ти олекне на душата!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 01 апр 2015 10:48

betaserk, съветът ти за създаване на конфликти на пътя е много глупав.
petko5, нищо не губиш, може пък да има някой свестен шеф.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 01 апр 2015 11:11

Vivacom - ки са пословични. Бяха изпотрошили всичко що може в паркинга на The Mall, редовно им бутат бариерите, една даже си свали предната броня в задната на старата ми четворка, без даже да успее да я одраска и ме пита какво ще правим, аз и казах, че не аз имам проблем а тя :mhihi и и стана малко тъпо - всичко това само в един паркинг, и хем си ги знаят какъв им в матриЯла, хем пак им дават да карат... И все пак пробвай с оплакване, пък кой знае.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 01 апр 2015 11:17

Не и дълготраен, т.е. НЕ.

Тези компании биха се впечатлили от публичност, при тях рекламата продава и всичко, което по някакъв начин им влияе на имиджа биха го взели на сериозно. С други думи записвай клипчета (ако нямаш сега е момента да си вземеш видеоргистратор/dashcam) и събирай материал. Като се събере достатъчно (10 случая ще са ок) го качи и разпространи някъде. Ако си на ти с тези технологии, направи сайт, група в социална мрежа и тн, където още хора да ти помагат в събирането на клипчетата. След известно време телекомите ще сложат на всички коли надпис: ако карам неразумно обади се тук: .. и целта ще бъде изпълнена.

Ето ти няколко идеи извадени набързо от нета:
http://vbox7.com/play:0cd1649208
https://www.facebook.com/groups/882579455093601/

ПС: Веднъж съм звънял на такъв телефон, взет от бус на няква фирма, но никой не вдигна ... както и да е, трябва да гледаме позитивно на нещата :)

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 01 апр 2015 11:40

Това 2-то го казах на майтап колега, ако не си забравил днес е ден на хумора и шегата!
Аз не съм ги виждал в нашия град да правят така, един път само мярнах кола на м-тел да минава като за рали :mhihi

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 01 апр 2015 11:49

Ако си мислиш колега, че можеш да промениш нещо - Желая ти късмет от все сърце. Сменил съм няколко работи, и все съм карал служебни коли, е то като видиш колата в какво състояние е, ще разбереш и карача колко е шофьор. Не можеш да изправиш криво дърво, направо се реже. Ако имат стабилни шефове които да следят това (Уви, нямат) до сега да са ги уволнили. Същата работа е и тези дето разнасят Кока кола, дъвки и куриерски малки ванчета, е няма такова пилотиране. Сякаш той се е родил в тая кола, и ти пречиш на пътя. Слагай ги У левУ и да не ти пука.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 01 апр 2015 12:36

Явно в тези телекоми шофьорите са доста зле :).. не знам що така, и аз имам същите наблюдения като колегата почнал темата. Даже имам опит с една кака от глобул, която се вряза в мен могъщо, докато кротко си чаках на светофара.. вследствие голфето претърпя зловещо смачкване на задницата, а мен ме боля врата от камшичния удар 1 месец... та призив към всички каращи служеби коли.. хора по спокойно де, то ясно че чуждото е общо, но все пак има и други шофьори на пътя, не сте сами.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Сря 01 апр 2015 14:57

Естествено, че ще има ефект нека се уплачат да речем 10 души за "х" автомобил да видим дали няма да го съветва шефа му. Аз лично съм писал писмо до отдела за връзки с общественоста на виваком за един бастун, щях да пиша за още един ама решихме проблема на следващият светофар и за него не писах.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 01 апр 2015 17:49

Аз лично имах подобно засичане от такси - Йелоу 91119. Обадих се във фирмата и пуснах оплакване. За мое голямо учудване , още на другия ден ми се обадиха и ме уведомиха че шофьора е наказан с 50лв. глоба. Може и да има ефект ако се обадиш. Нали затова са им налепили отзад тези стикери с телефони за оплаквания.

Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Мнениеот Golfan_93 » Сря 01 апр 2015 18:41

И реално погледнато какво променя това, дал е тия 50лв и после пак си кара как си знае. Спасение за това няма! Освен.. :death :newsm66 // Всеки ден карам като хората, а ми се натискат някакви педера;и сякаш Аз правя нарушение не те, ще слезнат да те набият че те бързат а ти им пречиш. А за некадърниците да не говорим, всички са хванали Господ за шлифера и се правят на виж ме кой съм, качили са се на коли и забравят че са хора. Аман от идиоти...

Нищо няма да се промени, всяко чудо за 3 дни защо да си правиш труда, вълка козината си мени НРАВА НЕ! Живей си и не си губи времето с глупаците по улиците. И някои сега ще кажат че, не е така и трябва да се сигнализира, така е ама както по-горе казах не си губи времето. :) :wink

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 01 апр 2015 20:12

Във фирмата в която работя, тези оплаквания се взимат под внимание, а в определени случаи може да ти коства мястото.

П.п. Проявявайте гражданска позиция, давайте пример! Това е единствения ни регулаторен механизъм! Понякога работи, а ефекта може да е лавинообразен

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 01 апр 2015 21:18

betaserk написа: но лично според мен влизаш в големи филми и сам ще си докараш неприятности на главата

Защо, ще му надпишат сметката ли после повече от обичайното? :mhihi Както стана с гафа на шофьор на една телевизия паркирал на място за инвалиди, а пък същата точно бе повела кампания срещу подобна практика - самите шофьори на служебни коли на дадена фирма, та освен отговорнаостта като водачи, носят и другата такава като представители на фирмата в обществото. Наистина е кофти да се гледа как някакви льольовци некоректно управляват, цедят до край и издевателстват над служебни автомобили и след подобно оплакване, като им изстине мястото на такива след като шефа разбере, понеже той плаща за доддръжката ще се нормализират нещата щом се разнесе из дадения колектив. :drunk

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 01 апр 2015 21:24

Golfan_93 написа:
Нищо няма да се промени, всяко чудо за 3 дни защо да си правиш труда, вълка козината си мени НРАВА НЕ! Живей си и не си губи времето с глупаците по улиците. И някои сега ще кажат че, не е така и трябва да се сигнализира, така е ама както по-горе казах не си губи времето. :) :wink

Докога с това мислене бе хора? Вместо да се включиш и ти с видеирегистратор - не си губи времето! Затова ни е цялата държава така - никой не си губи времето и чака нещо да се случи - случва се и ще продължава - пият ни кръвта... Ама нищо, не си губете времето :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 01 апр 2015 21:35

Под неприятности на главата имах впредвид, че ще се занимава с това, защо каквото и да напишеш в този или който и да е форум винаги се намира някой като теб да оспорва или усмива писаното от другите, писал съм си собственното мнение, дай си твоето колега.
А за да не спамя...
Колегата stan4o_mc е прав!

Проявявайте гражданска позиция, давайте пример! Това е единствения ни регулаторен механизъм! Понякога работи, а ефекта може да е лавинообразен

И аз така процедирам и така шофирам, спирам да изчаквам всеки на пътеките, не въртя гуми и разни такива простотии, не минавам с 80 км/ч по правите в града и така.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”