Мнениеот mitko23 » Нед 31 май 2015 21:44
Колега, като човек който е пил и L-карнитин и Fat бърнари не бих ти ги препоръчал понеже с тях ефекта е временен. Те са по-скоро за бързо изчистване преди състезания(при културизма най-вече). В момента, в който спреш да ги пиеш пак ще си възвърнеш старото тегло. Имай предвид,че човешкият организъм е доста сложно устроена машина и точно свалянето на килограми става уви бавно(няколко килограма в рамките та няколко месеца,разбира се при всеки е различно), а не както ни се иска за няколко дена. При приемането им наистина се потиш доста, но не забравяй,че това е стрес за организма и при най- скорошното поемане на храна той гледа да възвърне тези загуби. Затова трябва да си направиш и хранителен режим който да го съобразиш с това да не включва калорични храни(тестени, сладки и т.н.), да е богат на протеини и ВИТАМИНИ(това е много важно). По принцип най-лесно и бързо L-карнитина се усвоява, когато е течен общо взето както почти всички добавки. По принцип всеки производител пише как се взимат тези продукти на самото шише, иначе аз го/ги е взимах 15 мин преди тренировка, за да може тялото да го усвои и да почнеш да се потиш по-усилено(каквато му е и функцията). Много хора го пият и всеки ден след хранене за засилване на метаболизма, но според мен е безсмислено и глупаво, но всеки сам си решава. За странични реакции, тук не мога да кажа, както се казва при всеки индивид е различно.Като марки не искам да прозвучи като реклама, но за препоръчване е да използваш по-известни марки- Universal,Optimum Nutrition и т.н.
PS. L карнитин се съдържа и в червените меса, млечните продукти и в зеленчуците.
PS Тук ще си позволя да ти предложа да си изготвиш диета и да си съставиш тренировъчен режим, да потренираш няколко месеца и чак тогава, ако видиш,че няма ефект в свалянето на килограми(което силно ме съмнява), тогава прибегни до тези добавки.