Много се радвам, че намерих този сайт и форум с български фенове на VW. Аз съм член на www.clubB5.com и www.rmcb5.com от доста време, но съм фен на Фолксваген горе-долу от както се помня. В другите два клуба които споменах има определени места на които новите членове се представят и слагат снимки на колите си, но тъй като не намерих тук такова смятам на кратко да го направя с този пост.
Презполедните 15 години съм притежавал следните Фал Вета:
81 Scirocco 1- 1.6
83 GTI 1- 1.8
85 Jetta 2 - 1.8
88 GTI 2 - 1.8 16v
в момента с жена ми караме 00 Passat 1.8T 20v и 01 Golf 4 2.0. Голфа се води на жена ми ама нещо напоследък само аз го карам ... и все така става, че тя кара Пасата (нали знаете как е

Не съм фен на визуалният тунинг, огромни никелирани джанти, споилери, нарязаните капчки от оцет на чистачките, антистатик с котешко око и други подобни, но затова пък наблягам на двигателя, спирачките и т.н.т. На Пасата съм сменил програмата на чипа с GIAC 1.1 bar, Forge DV клапан, K&N спортен филтър, добавил съм датчици за температура и налягане на маслото и налягане-вакум на турбината. Предните дискове са сменени с АТЕ PowerDisks a накладките са Pagid Blue. На Голфа не съм променял нищо защото на този двигател (2.0 8V) му трябва доста солидна инвестиция, за да даде съществен резултат.
Предпочитам да работя колкото си може сам по колата без да ползвам услугите на разни непроверени “майстори”. Преди доста МНОГО време съм работил като автомеханик и винаги съм предпочитал сам да работя по колите си.
Поздpави на всички!
Алек Попов