Избор на нов мобилен оператор

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Избор на нов мобилен оператор

Мнениеот Pichaga » Съб 13 юли 2024 21:55

Колеги, налага се да преместя 4 телефона от Мтер корпоративен клиент към някой оператор физически лица.
Интересува ме / не съм следил новостите години наред/ кой за какви пари плаща
трябва ми интернет минимум 20 гб и разговори около 500 минути на месец. Другото не е важно.
Та правя проубване за цени и условия
Благодаря предварително :love.vwclub

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Избор на нов мобилен оператор

Мнениеот stefarata » Нед 14 юли 2024 6:26

A1 в момента има оферта за нови абонати нещо около 22-23 лева неограничени нет и разговори. До 5 ГБ на макс скорост, след това до 50 mbps.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 14 юли 2024 6:54

Той от тях иска да мести колега :biggrin
Бих ти препоръчал Йетел, аз съм им абонат с 4 номера, като ги преместих от Мтел, после БОБ, после във Виваком за 3 месеца и от няколко години съм в Йетел.
Цени за нови абонати има, последно като прехвърлих на жената за 23 лв на максимална скорост неограничени минути и мегабайти. Трябва в офис на място да се пита обаче.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Нед 14 юли 2024 16:54

А някой да ползва румънска или друга карта? Имало някаква далавера и дори в роуминг пак било по-евтино.

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Нед 14 юли 2024 17:09

Аз съм доволен от Йетел от към покритие и скорост на интернета, мисля че са най-добре. Ние сме 3ма човека в група и успяхме да договорим по-ниски цени от обявените за съответните пакети. Моят съвет е да говорите с някой на по-висока позиция от тези на касите какви условия може да ви предложи.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 14 юли 2024 21:50

MamaMy написа:А някой да ползва румънска или друга карта? Имало някаква далавера и дори в роуминг пак било по-евтино.

Аз нямам българска карта, ползвам си английската Лебара и в България. За 5 паунда имам 100 мин към 40 държави - ЕС, САЩ, Китай, Австралия, Корея, Индия и прочее и 6 Гб. Разбира се за Англия имам 1000мин към всички и неограничени минути към Лебара. След първите 100 дни в роуминг разговорите вече не са безплатни, но са някакви много дребни стотинки и не си тормозя акъла да ги помня.
Преди плащах 8 Паунда и имах 1000 минути към същите 40 държави. Картата е предплатена, нямам никакъв договор. В момента, в който реша, че не ме кефи мога да я хвърля и да мина на друг оператор, като си запазя номера.
Недостатъкът е, че познатите ти с български СИМ трябва да ти звънят на вайбър, иначе може да им е скъпо.
Майка ми има по-голяма такса към Мтел, ама това което получава е 10 пъти по-малко.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Нед 14 юли 2024 22:14

Така чух и аз. Роуминга за ЕС бил вече на единна цена и май се оказва, че е по-ниска от цената на вътрешните ни разговори. Пак ни цакат с топла бира. Нашите си "български" оператори ни работят. В случая не ни е виновен еврогейския съюз Сами се натискаме в казана.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 14 юли 2024 22:22

Моята карта е островитянска, а не европейска, ама преди няколко години докато все още беше европейска пак беше на далавера.
Разликата с България е, че там има реална конкуренция.
И не си мисли, че всички плащат по 5 паунда. Като сложат айфоня на куката и народа я налапва и плащат по 50 паунда на месец със заробващ договор.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Нед 14 юли 2024 22:51

Те шараните са тъпи риби навсякъде. Кълват и на гол бастун ако им го подадеш :mhihi

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Пон 15 юли 2024 7:41

Аз давам глас за Виваком.
Преди бях на А1, но ги смених заради това, че тяхната цена при преподписване беше значително по-висока от това да си пренеса номера, разликата беше от порядъка на 20 лв.
Отделно, че вкъщи покритието на интернет им беше слабо, до рутера ми идваше обикновена LAN-ка и когато си пуснех да гледаме мачове накъсваха много дразнещо. Всичко това се реши пак с Виваком, защото те имат оптично покритие и сега оптиката влиза до рутера - разликата в скоростта е значителна, а и отделно ме "подлъгаха" с безплатни Диеми и MaxSport за 2 г.

Не я разбирам тази логика на клиенти от сумати време да им предлагат по-високи цени, значително по-високи, с всяко преподписване.
По наблюдения всички оператори имат еднакво добро покритие навсякъде, малки разлики да има, но незначителни.

Наскоро предподписвахме на тъщата договора в Йетел и при сегашни 35 лв й предложиха нов договор за 48. Било много сложно да се падне на по-ниска цена при това портфолио. След 2-3 заплахи, че ще заповядаме в съседният магазин в крайна сметка някак си успяха да намерят вариант да се предподпише за 25 лв(значи могло), с доста поорязани неща, но и без това тя не ги ползваше. (основното интернет + минути си останаха) :c020

Само си представям какви схеми се въртят на възрастните хора :exclaim

Потребителски аватар
Е.Димитров
Автомобил: Т5
Двигател: 7H

Мнениеот Е.Димитров » Пон 15 юли 2024 10:18

Здравей,
според мен трябва да се уточни за какво ще се ползва картата.
Само за разговори , разговори и малко интернет или много интернет и малко разговори.
После мястото, където ще се ползва.
Аз имам и на А1 и на Виваком.
На едното място примерно, А1 покритието за интернет е слабо, на Виваком направо лети.
На друго място е обратното.
За мен за момента интернета на Виваком е много по-добър и бърз от на останалите. На Yettel нямам представа, не съм ги ползвал до момента.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пон 15 юли 2024 10:28

Абсолютно всички оператори ти дават неограничен интернет и неограничени минути. Цените са им еднакви кажи речи. Въпроса е къде ще се ползват картите (има ли значение покритието) и до колко е важно да имаш "дигитални" услуги. Планове по 20 лева в момента не би трябвало да има. Евентуално по Коледа ще пускат хубави промоции.

Ода как е успял да подпише за 23 лева е чисто чудо. Питай го, ако може той да те насочи и уреди. Сега 23лв за неограниени минути и нет е страхотна оферта и по-добра надали ще намериш някъде. В момента масово "нормалните" планове са по 35-37 лв.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 15 юли 2024 13:58

Като подписвах на майка договора се обаждах на оператор и той ми предложи план за 12лв, дето изобщо го няма в офисите.
Може би първо трябва да им се звъни по телефона и после да се ходи в офис, ако изпратят договора по куриер, може хич да не се ходи в офис.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пон 15 юли 2024 14:05

ktamen написа:ако изпратят договора по куриер, може хич да не се ходи в офис.

+ не могат да откажат право за връщане/отказ в рамките на 14 дни, когато е сключван по телефона. Тоест може да се разберете по телефона за някакви условия и като получиш договора и го прочетеш и нещо не ти изнася, просто да се откажеш без обяснения и да не подписваш. Така или иначе куриера е за тяхна сметка.

Когато преподписвах към Виваком телевизията + интернета - предложеното към мен го нямаше официално никъде. От кол центъра ми дадоха по-добра оферта, а на място искаха да ме цакат. (Де факто ми предложиха оферта, като за нов абонат под различна "украска" - но мен ме устройваше.)

Виваком и Йетел нямат общо помежду си когато става дума за офис и кол център. Не пречи, ако нещо си харесаш като план, да видиш какво предлагат другите. Малко тъпо звучи, но все едно в една и съща фирма двете опции (офис и кол център) са си конкурентни.

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Пон 15 юли 2024 15:29

За А1 лично съм се убедил и то не веднъж точно горното - кол център и офисите им се държат коренно различно все едно са конкуренти в 2 разлишни компании. Предлагат различни оферти за преподписване. Дори многократно през годините и опита ми с тях доказва, че трябва да попаднеш на точния човек в конкретен офис да ти направи точния план. Масово се правят на ощипани като го зачукат този екран пред тях. Смятам, че по им изнася да не ти свършат работа и да излезнеш от офиса с празни ръце, отколкото да ти предложат нещо изгодно с цел да те задържат като клиент. Не го разбирам, но факт.

Йетел имат чудесни оферти за около 23-4лв. месечна ставка при пренос. Апаратите като имаш опция за взимане също стоят отлично като цена и изплащане, спрямо А1 и Виваком.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”