Обжалване на акт
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gti
- Автомобил: MK4 R32
- Двигател: BFH 2003
- Контакти:
Обжалване на акт
Някой запознат ли е каква е процедурата по обжалването на акт?Това за тридневния срок го знам,гадната мазна кука дето ми го писа ми го каза
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Ами първо пишеш възражение и го даваш в КАТ в 3-дневен срок (3 работни дни, май) от съставянето на акта. Възражението трябва да е по определен образец.
След около месец-месец и половина-два ти излиза наказателното постановление, него вече го обжалваш в районния съд, ама пак през КАТ, срокът май беше 7 дни... И пак по образец...
Абе като влезе Пичагата, ще ти каже по-точно...
След около месец-месец и половина-два ти излиза наказателното постановление, него вече го обжалваш в районния съд, ама пак през КАТ, срокът май беше 7 дни... И пак по образец...
Абе като влезе Пичагата, ще ти каже по-точно...

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
това, което са ти го казали колегите е точно така
пиши по-подробно за какво за ти га написали, какво ти е нарушението и ще ти кажа по-конкретно някоя идейка
това за възражението в 3 дневен срок е готино, обаче не хваща НИКОГА дикиш, най-много да ги светнеш каква ще ти е защитата в съда
аз съм писал възражение само един път когато ме бяха нацепили че съм минал на червено, а аз не бях-вбесих се и от безсилие писах възражение, пак си ми треснаха нак. постановление, което след 1 година битки в съда, глоби за куките, които не се явяваха, щото са много важни, спечелих делото...та така пиши в какво си обвинен, пък ще помагаме
пиши по-подробно за какво за ти га написали, какво ти е нарушението и ще ти кажа по-конкретно някоя идейка
това за възражението в 3 дневен срок е готино, обаче не хваща НИКОГА дикиш, най-много да ги светнеш каква ще ти е защитата в съда
аз съм писал възражение само един път когато ме бяха нацепили че съм минал на червено, а аз не бях-вбесих се и от безсилие писах възражение, пак си ми треснаха нак. постановление, което след 1 година битки в съда, глоби за куките, които не се явяваха, щото са много важни, спечелих делото...та така пиши в какво си обвинен, пък ще помагаме
- gti
- Автомобил: MK4 R32
- Двигател: BFH 2003
- Контакти:
Акта е за неправилно изпреварване,писаха ми го на околовръстното пред Технополис след разклона за Младост 4.Най ме нервира това,че на пътя липсва всякаква маркировка,а тъпата кука ми говореше за някакъв ръждясал знак,който важи за отбивката за Младост,а аз изпреварих след нея.Просто аз ги видях от далече,че нямат радар и не намалих и скапаняка го хвана яд и реши да се заяде.Днес ходих в КАТ и подадох жалба,казаха ми да отида пак след 1 месец.Каква е процедурата после?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
значи ти си пуснал не жалба, а възражение в онзи прословут 3 дневен срок, караш 30 дни с акта, отиваш след 30 дни /ама гледай да не закъснееш/ щото могат да ти пишат акт, че караш с изтекъл акт и си взимаш нак. постановление, ако не ти е готово ти слагат един печат на акта, че продължават действието му с още 30 дни. Сега какво писа във възражението...
хубаво е в жалбата, която се подава до софийски районен съд /на римската стена/ съда, в 7 дневен срок от както си си взел постановлението, да пишеш че не си бил сам в колата, че е имало с тебе още двама свидетели и да ги поискаш да ги допуснат при довеждане за разпит...дори да си нямал свидетели делото ще е към нова година така че не се притеснявай куката няма да си спомня нищо. тия свидетели ще говорят, че знак не е имало, няма и маркировка, че още един е изпреварил преди тебе, но те са спрели тебе, щото оня е изчезнал за 10 секунди, че въобще не си виновен, карал си бавно с 40-50 и затова тебе те спират, но най-важното нямало е знак, който да забранява изпреварването
пиши ми какво точно си писал във възражението и ще ги помислим още нещата.
снимай си акта, преди да си получиш постановлението, щото ти го взимат. виж в акта
1 има ли актосъставител с 3 имена, ЕГН, месторабота и длъжност
2. има ли свидетел с 3 имена ЕГН, месторабота и длъжност
3. Подписали ли са се двамата отдолу на акта
4. кои текстове си нарушил от ЗДвП-пише го в акта при фактическата обстановка
5. писал ли си възражения на място в акта, ако да какви
6. разписа ли акта
СЪВЕТ за тези които още не са изгорели.Не разписвайте акта, кажете че не сте съгладсни и не го разписвайте, куките трябва да намерят трети свидетел, който да удостовери с подпис и ЕГН и имена, че си отказал да го разпишеш и тогава ти го дават, а те трети свидетел /освен ако не са трима в колата/ рядко имат под ръка-неведнъж съм се отървавал така-заплашват разбира се няма да ти върнем талона няма да ти дадем акта и не можеш да караш, спокойно им запишете имената и от кое РПУ са и им обяснете учтиво, как утре ще пуснете жаба до шефа на РПУ, КАТ и военна прокуратура, щото ви нарушават правата и нямат право да ви задържат документите, а вие имате право да не подписвате акта, а тяхно задължение е да намерят трети свидетел да удостовери, че отказвате да подпишете. Пък после в съда 75% от постановленията на КАТ падат, щото куките са тъпи и не се научиха за 100 години, как се пишат актове, които да издържат в съда
Пиши това което те питах и ще види...
със здраве чао
хубаво е в жалбата, която се подава до софийски районен съд /на римската стена/ съда, в 7 дневен срок от както си си взел постановлението, да пишеш че не си бил сам в колата, че е имало с тебе още двама свидетели и да ги поискаш да ги допуснат при довеждане за разпит...дори да си нямал свидетели делото ще е към нова година така че не се притеснявай куката няма да си спомня нищо. тия свидетели ще говорят, че знак не е имало, няма и маркировка, че още един е изпреварил преди тебе, но те са спрели тебе, щото оня е изчезнал за 10 секунди, че въобще не си виновен, карал си бавно с 40-50 и затова тебе те спират, но най-важното нямало е знак, който да забранява изпреварването
пиши ми какво точно си писал във възражението и ще ги помислим още нещата.
снимай си акта, преди да си получиш постановлението, щото ти го взимат. виж в акта
1 има ли актосъставител с 3 имена, ЕГН, месторабота и длъжност
2. има ли свидетел с 3 имена ЕГН, месторабота и длъжност
3. Подписали ли са се двамата отдолу на акта
4. кои текстове си нарушил от ЗДвП-пише го в акта при фактическата обстановка
5. писал ли си възражения на място в акта, ако да какви
6. разписа ли акта
СЪВЕТ за тези които още не са изгорели.Не разписвайте акта, кажете че не сте съгладсни и не го разписвайте, куките трябва да намерят трети свидетел, който да удостовери с подпис и ЕГН и имена, че си отказал да го разпишеш и тогава ти го дават, а те трети свидетел /освен ако не са трима в колата/ рядко имат под ръка-неведнъж съм се отървавал така-заплашват разбира се няма да ти върнем талона няма да ти дадем акта и не можеш да караш, спокойно им запишете имената и от кое РПУ са и им обяснете учтиво, как утре ще пуснете жаба до шефа на РПУ, КАТ и военна прокуратура, щото ви нарушават правата и нямат право да ви задържат документите, а вие имате право да не подписвате акта, а тяхно задължение е да намерят трети свидетел да удостовери, че отказвате да подпишете. Пък после в съда 75% от постановленията на КАТ падат, щото куките са тъпи и не се научиха за 100 години, как се пишат актове, които да издържат в съда
Пиши това което те питах и ще види...
със здраве чао
Браво на Pichagata . Цял адвокат
Само едно уточнение : ако не ти уважат Възрайението в КАТ , следващото Жалбата до съда пак се подава в КАТ и те по служебен път я предават в СЪДА . Освен това ти във Възражението можеш да се обосновеш за несъстоятелност на АКТА ако липсват посочените от Pichagata риквизити - имена длъжност егн и т.н. на актосъставителите. Това също е причина да ти уважат Възражението още в КАТ, защото само за това в съда Акта на КАТ отпада - непълните реквизити. Хубаво е да се подсигуриш задължително с поне 2 свидетели - тогава няма да имаш проблеми
Успех

Успех
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
One написа:Браво на Pichagata . Цял адвокатСамо едно уточнение : ако не ти уважат Възрайението в КАТ , следващото Жалбата до съда пак се подава в КАТ и те по служебен път я предават в СЪДА . Освен това ти във Възражението можеш да се обосновеш за несъстоятелност на АКТА ако липсват посочените от Pichagata риквизити - имена длъжност егн и т.н. на актосъставителите. Това също е причина да ти уважат Възражението още в КАТ, защото само за това в съда Акта на КАТ отпада - непълните реквизити. Хубаво е да се подсигуриш задължително с поне 2 свидетели - тогава няма да имаш проблеми
Успех
абе не съм адвокат, но съм завършил право, а и яко ми правят актове и яко се съдим, така че ще помагам с квото мога....
иначе за възраженията, дори акта да е мърляв отвсякъде не знам случай КАТ сами да си го отменят за съжаление, ако науча такъв случай ще бъда много приятно изненадан

Pitane
Dnes mi napraviha actche na bul."Sitniakovo' za 27 km. nad ogranichenieto!!!!
Kolko pari i tochki shte e spored vas. Tova mi e parvo narushenie za 10 god. staj na shofior ako ima znachenie de!
A i drugo vidiah che na akt-a ne pishe " кои текстове си нарушил от ЗДвП-пише го в акта при фактическата обстановка". Dali ima shans da go objalvam v sada?
Kolko pari i tochki shte e spored vas. Tova mi e parvo narushenie za 10 god. staj na shofior ako ima znachenie de!
A i drugo vidiah che na akt-a ne pishe " кои текстове си нарушил от ЗДвП-пише го в акта при фактическата обстановка". Dali ima shans da go objalvam v sada?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
Re: Pitane
mladvampir написа:Dnes mi napraviha actche na bul."Sitniakovo' za 27 km. nad ogranichenieto!!!!
писах ти на бележка.....имаш един месец до нак. постановление
- daniel_gpower
- Автомобил:
- Двигател:
....
извинявам се колеги че се намесвам но имам въпрос към колегата Pi4aga можели да ти пиша на лично зе един акт и ти да ми дадеш съвет какво да правя в последствие
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
онзи ден са звъняли вкъщи на домашния тел и съобщили на баща ми,че трябва да ида в кат понеже ме били снимали с 21км/ч превишена скорост извънграда при ограничение 60.После се сетих и къде е станало това и се оказа,че е една от тези патрулки с вдигнатите капаци,които се крият.
Въпроса ми е мога ли да обжалвам нещо акта понеже при нарушение с до 20км/ч е само глоба,а от 21 нагоре акт и вземат точки.Как ще ми докажат че съм карал с 21км/ч над допустимото а не с 20км
Искам да го обжалвам,но незнам какво точно да пиша.Моля някой от по запознатите да ми помогне
онзи ден са звъняли вкъщи на домашния тел и съобщили на баща ми,че трябва да ида в кат понеже ме били снимали с 21км/ч превишена скорост извънграда при ограничение 60.После се сетих и къде е станало това и се оказа,че е една от тези патрулки с вдигнатите капаци,които се крият.
Въпроса ми е мога ли да обжалвам нещо акта понеже при нарушение с до 20км/ч е само глоба,а от 21 нагоре акт и вземат точки.Как ще ми докажат че съм карал с 21км/ч над допустимото а не с 20км
Искам да го обжалвам,но незнам какво точно да пиша.Моля някой от по запознатите да ми помогне

Върни се в “ОФФ-Топик - други”