В къщи имам ЛАН компа си има АЙПИ съответно. Нося едно 3COM-че(т.е. разклонявам мрежата) в което включвам въпросния комп и успоредно с него друг като съм написал същите АЙПИ адрес и DNS сървър и алтернативен, абе всичко като на първия споменат, в крайна сметка работи само едната машина в интернет, другата не иска. Въпросът ми е могат ли двата да работят едновременно под едно айпи?
Благодаря предварително!

Въпрос към компютърните спецове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: Въпрос към компютърните спецове
petarkolev написа:Нося едно 3COM-че
Знаеш ли 3com колко неща произвеждат? Какво е това 3COM-че?
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Въпрос към компютърните спецове
petarkolev написа:съм написал същите АЙПИ адрес
Ип адреса на ПЦ 2 трябва да е различен от този на ПЦ 1. Освен това напиши модела на "Трикомчето"
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Ако те разбирам правилно искаш да разделиш нета у вас на 2-та компа?Дай поне серийния номер на 3кома.Ако е обикновен суич 3-кома и доставчика има филтрация по мак адрес няма да стане номера дори и да са с еднакви настройки и двата компа,ще има само единия като пуснеш и двата едновременно почват да флудят и нямаш нет.Най евтиния вариант е на единия комп слагаш 2 лан карти,в едната мушкаш кабела с интернета а в другата с кроснат кабел правиш връзка между 2та компа.Правиш локална мрежа между двата като им задаваш айпи-та и еднаква маска и ако имаш файърлол разрешаваш мрежата от него,друго много важно е да бъдат в една уъркгрупа и 2та за да се видят.Недостатъка на този вариант е че машината с двете ланки трябва да е включена за да имаш нет на 2рия комп.По добрият вариант е да си вземеш един рутер за 30-40 лева и да не се занимаваш настройваш го и си капитан 

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stop написа:Сваляш си примерно тази програма CC Get MAC Address сканираш с нея мрежата IP Addres и MAC Addres ще си избереш AP което не включва често нета-задаваш си на другото PC сканирания IP и MAC и това е пак зависи каква е лан мрежата но повечето са на този принцип
УУУУ, какви са тези хакерски изпълнения тука?Ще ме накараш да се криптирам...
2 компютъра с 1 ip няма как да работят едновременно. Ако когато 1-вия е изключен, а на 2-рия си сложил същите настройки и пак няма Интернет, значи има защита по МАC адрес трябва и него да уеднаквиш. Но не се прави така!
Не се прави като колегата stop призовава да ползлаваш на някой друг Интернет-а.
Не знам какво 3com-че си сложил, но ако е само swich няма да ти свърши работа, трябва ти рутерче.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Мхм трябва доставчика да е с много смотан адм да те остави да снифиш за макове и айпита.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: ре
amikus написа:Мхм трябва доставчика да е с много смотан адм да те остави да снифиш за макове и айпита.
На SpectrumNet, например, хич не им пука за това. Нито ограничават по MAC, нито смъкват TTL-a, нито сесиите...

stop написа:Сваляш си примерно тази програма CC Get MAC Address сканираш с нея мрежата IP Addres и MAC Addres ще си избереш AP което не включва често нета-задаваш си на другото PC сканирания IP и MAC и това е пак зависи каква е лан мрежата но повечето са на този принцип
Осъзнаваш, че написаното от се равнява на кражба ?!
По този начин взимаш "самоличността" на друг потребител от твоята мрежа!
- stop
- Автомобил:
- Двигател:
Прав си спор няма!Друг начин е рутер но се споделя трафика и е доста бавен нета!Може и да има и други начини нека споделят колегите!?Maxee написа:stop написа:Сваляш си примерно тази програма CC Get MAC Address сканираш с нея мрежата IP Addres и MAC Addres ще си избереш AP което не включва често нета-задаваш си на другото PC сканирания IP и MAC и това е пак зависи каква е лан мрежата но повечето са на този принцип
Осъзнаваш, че написаното от се равнява на кражба ?!
По този начин взимаш "самоличността" на друг потребител от твоята мрежа!
- deluX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето прегледай и отговорите на моята тема
проблема същия:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=72138&highlight=

проблема същия:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=72138&highlight=
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ре
ChimeyJimmey написа:amikus написа:Мхм трябва доставчика да е с много смотан адм да те остави да снифиш за макове и айпита.
На SpectrumNet, например, хич не им пука за това. Нито ограничават по MAC, нито смъкват TTL-a, нито сесиите...
Докато бяха хоумлан не беше така а за маковете не съм съгласен грам всеки доставчик ограничава по мак ще питам утре и ще ти кажа ама 100%
ограничават.
stefan4o написа:Той човекът не е уточнил какво точно иска да постигне и какво е сложил. Бих му обяснил ако ми каже какво точно иска да постигне и с какво разполага. Лесно е, това е основата на лан-мрежите, която трябва да я знае всеки лан-техник (като мен)
И идва друг лан техник (като мен) с резачките и ти вече си легенда

Върни се в “ОФФ-Топик - други”