Лепило за плочки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
Лепило за плочки
Въпросче:с 25кг лепило за плочки кнауф дето го продават в практикера колко кв.метра терекот се лепят?и слага ли му се пясък или нещо друго? 

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се слага нищо, разбива се с бъркалка и бормашина. Зависи каква ти е замаската, ако е кривотия и дупки... по добре да се изправи преди това с циментова замаска и после да се лепят плочките, иначе теракола ще даде повечко фира. Зависи и как се лепи дали е на гребен или на двоен гребен... сега правя ремонт в къщи за 20 квадрата би трябвало да ми стигнат 5 торби за нанасяне на двоен гребен. Иначе има вариянт и с 3 торби да стигне... Попринцип на торбата би трябвало да пише за колко са... Успех с ремонта! 

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами маламашката за плочки е на гребен от едната страна. И след като се сложи теракола се минава с гребена. Веднъж в едната посока веднъж в другата и след това лепиш. За двоен гребен се слага повечко теракол. Тия гребени са ненужни според мен но... Технологии...
Не съм много опитен, ако има някой колега майстор да сподели житейските си опити... 

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Audi_RS* написа:Влез в сайта на мисия моя дом там е обяснено достатъчно добре, даже и филмчета имам как точно се лепи ако мислиш ти да ги лепиш
Ами то при тея скъпи скъпи "майсториии", то човек изнемогва и то доста...
Аз пък в момента правя окачен таван с разни извивки и сам си го шкуркам и щпакловам, ако тръгна да им плащам ще ми излезе 1000лв отгоре, а това ми е пътя за морето и 10 дена там!

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Tinko написа:chefito написа:как ненужни гребени ба? нали някой ден требе се маха тоя плочок....
БОШ ХАМЪР НЕ ПОДБИРА!![]()
То хубаво не подбира ма нали с него ще свалиш и половината стена
Ееее не е толкова зле, теракола не се вкаменява чак така с бетона... поне като къртих плочки на 3 години останах с такова впечатление, теракола беше на боро с който ги лепихме...

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Tinko написа:Rabbit_TDI написа:Tinko написа:chefito написа:как ненужни гребени ба? нали някой ден требе се маха тоя плочок....
БОШ ХАМЪР НЕ ПОДБИРА!![]()
То хубаво не подбира ма нали с него ще свалиш и половината стена
Ееее не е толкова зле, теракола не се вкаменява чак така с бетона... поне като къртих плочки на 3 години останах с такова впечатление, теракола беше на боро с който ги лепихме...
като са на гребен....вкарваш една вила /по-здрава от тези като за сено/ и излизат като 10-тото чаве на 25 годишна ромка....
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Я и аз да се консултирам тук. Теракола нали става примерно за външна замаска. Имаме вила, и там по пътеките са се образували пекнатини. Викам да ги подмажа с Теракол, като го смеся с малко цимента за по голяма здравина. Кажете става ли, и в какво съотношение да е разтвора. Мисля на три мистрии теракол, да сложа по една мистрия цимент. 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_dimitrov1986 написа:Я и аз да се консултирам тук. Теракола нали става примерно за външна замаска. Имаме вила, и там по пътеките са се образували пекнатини. Викам да ги подмажа с Теракол, като го смеся с малко цимента за по голяма здравина. Кажете става ли, и в какво съотношение да е разтвора. Мисля на три мистрии теракол, да сложа по една мистрия цимент.
става....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”