Отзиви за фирма "Косер"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Отзиви за фирма "Косер"

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 29 юли 2008 20:46

Колеги, на 24.07 ходих на интервю, обадиха ми се, днес ми беше първия работен ден, но ( винаги има НО) работното време е от 8:30- 19:00 без прекъсване. Въпросът ми е някой, работил, пазарувал, или просто има наблюдения за съответната фирма, и най- вече как е работното време в другите градове. Малко множко ми идват тези часове, за обявената заплатка. :roll:
Иначе фирмата се занимава с внос на авточасти, на доста ниски цени.
Благодаря предварително, на всички! :bowdown

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 29 юли 2008 20:58

За какви пари става въпрос ?

racing_team_vidin написа:Колеги, на 24.07 ходих на интервю, обадиха ми се, днес ми беше първия работен ден, но ( винаги има НО) работното време е от 8:30- 19:00 без прекъсване. Въпросът ми е някой, работил, пазарувал, или просто има наблюдения за съответната фирма, и най- вече как е работното време в другите градове. Малко множко ми идват тези часове, за обявената заплатка. :roll:
Иначе фирмата се занимава с внос на авточасти, на доста ниски цени.
Благодаря предварително, на всички! :bowdown

Фирмата "Косер" продава пълни боклуци :idea:

Работа ще имаш, ясно е, хората ще се редят на опашки за техните боклуци, наречени "Авточасти" :evil:

racing_team_vidin написа:Иначе фирмата се занимава с внос на авточасти, на доста ниски цени.
:bowdown

Това ти дава отговор на много въпроси :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Последна промяна от petko5 на Вто 29 юли 2008 21:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
juve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот juve1 » Вто 29 юли 2008 21:03

Kолега сервизът в който работя основно ползват части от тази фирма и като качество не са се оплакали хората явно фирмата я бива.Иначе ти си знаеш за работното време и съответно заплащането.Иначе ми е интересно как сте без почивка като по закон трябва да имате минимум 30 мин обедна и няколко по 10-15 мин ли как бяха точно не се сещам.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 29 юли 2008 21:19

Имат склад до мен. Хората не се оплакват / имам в предвид , че са познати . Даже имат и обедна почивка и обядват в близкото заведение кога с нас кога без нас / всеки е с плаваща почивка според наплива на клиенти/. Не може да върнеш клиент дето се е бъхтил 50-100 и повече км в този пек , заради това да се наобядваш точно в определения час- това се отнася за мен.
По принцип не е възприето да се говори за заплащане- това си е политика на фирмата и не трябва да излиза навън.
Вс. е въпрос на договаряне м/у 2 те страни.
На който не му отърва не се хваща на хорото. Всеки си прави сам сметката. Съвети не мога да дам.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 29 юли 2008 21:24

juve1 написа:Kолега сервизът в който работя основно ползват части от тази фирма и като качество не са се оплакали хората явно фирмата я бива.Иначе ти си знаеш за работното време и съответно заплащането.Иначе ми е интересно как сте без почивка като по закон трябва да имате минимум 30 мин обедна и няколко по 10-15 мин ли как бяха точно не се сещам.

братле, никакви 15 минути няма, Разбираш ли че днес превъртях, аз съм свикнал да се движа яко, а тука е.... :cry:
Петко5- Незнам какви са им частите като качество, магазина отвори преди няма и 10 дни, но найстина ми направи впечатление, че хората нападнаха магазина като мухи на... мед. :lol:
Заплатката е ... лева, като начало, "По-натам ще се увеличи"- така ми казаха.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 29 юли 2008 21:33

kris11 написа: Даже имат и обедна почивка и обядват в близкото заведение кога с нас кога без нас / всеки е с плаваща почивка според наплива на клиенти/. Не може да върнеш клиент дето се е бъхтил 50-100 и повече км в този пек , заради това да се наобядваш точно в определения час- това се отнася за мен.

Не съм казал, че трябва, точно в 12 часа да ям, примерно. Но поне малко да се разтъпча. Преди работех в 3С СОТ, и там почивката ни беше 1 час на обяд, сутрин от 9:00 - 18:00. като, ако сме почнали обект не го оставяхме за да обядваме, разбира се :roll:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 29 юли 2008 21:41

racing_team_vidin написа: Преди работех в 3С СОТ, и там почивката ни беше 1 час на обяд, сутрин от 9:00 - 18:00. като, ако сме почнали обект не го оставяхме за да обядваме, разбира се :roll:

Говоря за нас .Ние сме почти извън града т.н. ЗПЗ - западна загубена зона. Транспортни комуникации -йок/ автобус- е има 2 пъти в деня, ако разчиташ на тях/ . Откак има ADSL става - макар и с мизерна скорост. Преди на Лан ката - през 20-30 мин правиш проверка как е небето и , ако има облаци дърпаш кабела- защото докато присветне и тряс . На 200-300м от езерото сме. На 5 км от центъра сме - при нас порой - в центъра грам капка.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Вто 29 юли 2008 21:47

Един приятел работеше във Варненския "Косер" преди няколко години. Изкара месец-два и напусна. Въобще не беше доволен, но и като цяло не го влечеше такъв тип работа.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 29 юли 2008 22:02

jims написа:Един приятел работеше във Варненския "Косер" преди няколко години. Изкара месец-два и напусна. Въобще не беше доволен, но и като цяло не го влечеше такъв тип работа.

ми, честно казано и аз несъм много ентусиазиран. Какво да ти кажа, днес 20 минути обяснявам на еин клиент, че има бутонче в ключалката вградено на една Е46-ца, но той и "майстора" му са на мнение, че плафона е сензорен и те вижда кога се качваш. След това идва един и ми вика трябват ми предни накладки с датчик за АБС :shock. После последва още по добър въпрос, иска и задни за барабан, и ми вика те задните нямат АБС:roll: и това се случва към края на работния ден.... направо откачих :twisted:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Вто 29 юли 2008 22:02

Аз съм им сред клиентите. Пазарувал съм в 2 техни магазина във Варна (до Пикадили - до Гр. болница и до мебелната палата - паметника Вл. Варненчик) частите не искам да ги коментирам, но ще кажа за обслужването.
В първия магазин ме обслужваха момче и момиче всеки на около 22-23год. Гледат каталозите, гледат компютъра и ме убеждават, че едиси коя част е за моята кола. Аз любезно им отвръщам, че това е за Г2, а на за Г3 и слабо ме вълнува какво пише в каталога им. Частите сам си ги сменям и отлично знам кои са. С една дума повишават ми тон и се
получи неприятно.
Във втория магазин пак отивам за една торба части и ме посреща по-възрастна жена. Давам списъка (написъл съм частите с алтернативни марки - кавито имат да дават). Ходи, гледа, пита голяма суетня. Дори дойде да ме попита "Тази част каква е, за да знам в кои раздел да я търся?" :shock
Това е моя опит с косер - проблем с обслужването и компетентността на персонала.

ПС Почивките са си нещо нормално за такова работно време. Работодателите си позволяват много работи и слабо ги боли за Кодекс на труда, където си има регламенти. По-добре не им размахвай нормативни текстове, че ще си развалите отношенията в началото (от опит го знам). Седнете и се разберете нещо :beer

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 29 юли 2008 22:03

а ти що не си разпитал преди да започнеш,ами сега се сещаш да занимаваш цялата аудитория с тея работи 8)
Или скрита рекламка надушвам :x

Аман :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”