Питане относно гаранция?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питане относно гаранция?
Проблема е следния:купих за едни роднини монитор втора употреба ЦРТ Дел П992.Гаранцията му е една година след 8 месеца спря да работи и го закарах в магазина откъдето го взех.Сега почва драмата след като седя 20 дена и само ме залъгваха обадете се утре,вдругиден края на седмицата ми звънят гордо от магазина и ми съобщават че неможело да се поправи защото в него имало хлебарки и те били виновни за повредата по електрониката и тн. в такъв случай гаранцията отпадала и аз мога да го хвърля най-спокойно в някой кош.Айде сега кажете какво да правя все си мисля да звънна на комисията за защита на потребителите ама нека някой запознат да каже дали имат право?Принципно знам че в сервизите като не им се занимава казват че има хлебарки и край.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Не казвам че е нямало хлебарки в него ама не пише никъде че гаранцията отпада заради тях.И аз му викам на оня добре де ами ако го бях отворил и бях махнал хлебарките как щяхте да разберете какво му е?И той ми вика ами като го отвориш му пада гаранцията...
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Дам цяла република са си били основали вътре даже са го обезпаразитявали в сервиза.....Абе щом в колата имах после дето го возих до сервиза смятай каква драма е било........Умрях от срам ама как да го отворя да го изчистя ще се скъса лепенката и край.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: ре
и това, че има хлебарки, как доказва, че именно хлебарките са повредили монитора? прегризали са му платката ли вътреamikus написа:Дам цяла република са си били основали вътре даже са го обезпаразитявали в сервиза.....Абе щом в колата имах после дето го возих до сервиза смятай каква драма е било........

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Високонаучното обяснение били пускали слуз и му окъсили електрониката????Интересно как при тези хора им бях дал една 17ка микрон стара на библия и още работи извадихме я от мазето а пък тоя го убиха хлебарките??Въпроса не е за 20,30,50 лева искам просто да знам дали съм в правото си в тази ситуация?
П.П. Беше 140 миналата година наборе.
П.П. Беше 140 миналата година наборе.
Последна промяна от amikus на Сря 30 юли 2008 21:54, променено общо 1 път.
- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
ако наистина е имало хлебарки вътре 100 процента те са причината за повредата, виждал съм много подобно повреди,може да е смешно но това е факт
хлебарките се въртят около местата с по висока температура-обикновено тхо или импулсното захранване и малко да "стъпи" накриво /окъси две писти/ и ето ти късо съединение
хлебарките се въртят около местата с по висока температура-обикновено тхо или импулсното захранване и малко да "стъпи" накриво /окъси две писти/ и ето ти късо съединение
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Преписвам дословно:
Внимание!Включванетокъм електрическата мрежа може да става само посредством занулен контакт ШУКО.Напрежението трябва да бъде 220волта 50 херца
Повреди,дължащи се на неправилно съхранение или експлоатация,както и лош транспорт или съхранение се отстраняват за сметка на клиента.
Гаранцията отпада в случай на опит за отстраняване на повреда от неоторизирани от продавача лица.
Проблеми причинени от нелицензиран или непродаван от фирмата софтуер се отстраняват за сметка на клиента.
Рекламации се приемат само срещу представяне на гаранционна карта.
Доста е общо и могат да кажат лошо съхранение и готово.
Най интересното е че не искат и извън гаранционно да го ремонтират неможело???Май нищо няма да излезе ами да взема да го прибера че седи сигурно 10 дена в магазина за наказание на продавача нека да го изядът хлебарките,и ще го занеса на някой телевизионен техник да го погледне и той да ми каже че на тези вяра им нямам.
Внимание!Включванетокъм електрическата мрежа може да става само посредством занулен контакт ШУКО.Напрежението трябва да бъде 220волта 50 херца
Повреди,дължащи се на неправилно съхранение или експлоатация,както и лош транспорт или съхранение се отстраняват за сметка на клиента.
Гаранцията отпада в случай на опит за отстраняване на повреда от неоторизирани от продавача лица.
Проблеми причинени от нелицензиран или непродаван от фирмата софтуер се отстраняват за сметка на клиента.
Доста е общо и могат да кажат лошо съхранение и готово.
Най интересното е че не искат и извън гаранционно да го ремонтират неможело???Май нищо няма да излезе ами да взема да го прибера че седи сигурно 10 дена в магазина за наказание на продавача нека да го изядът хлебарките,и ще го занеса на някой телевизионен техник да го погледне и той да ми каже че на тези вяра им нямам.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: ре
amikus написа:Преписвам дословно:
Най интересното е че не искат и извън гаранционно да го ремонтират неможело???
Това е адреса на "Комисия за защита на потребителя" :
http://www.kzp.bg/
Утре им звънкаш и падаваш жалба срещу въпросната фирма и най важното трябва да си много настоятелен спряма "КЗП"

Имаш ли някакви данни за фирмата, от която се закупил артикула (линк, ардес, телефон и т.н.) ?
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз си залях лаптопа преди 2 години с 150 200 мл вода,чашата я бутнах директно върху клавиатурата и така се гипсирах и си викам ся кво да прааа и понеже не ми дойде друго
викам ша го пускам...цък коп4ето и кат изръмжа нещо кат раздрана котка и си викам АААААА ясно няма да го барам поече.На другия ден го разглобихме със сешоара го изсушихме после 10 дена на терасата стоя да изветрее останалата вода от него.И вече готов все едно сам се е развалил отиваме при тоя пич с компютрите,който ни го продадеи така и така и момчето на 10-та секунда каза,че лаптопа е разглобяван
Ние кат тръби го гледаме и измислихме някъв филм на момента и оня го зе лаптопа.След 2 месеца ни го върнаха оправен,даже и информацията си стоеше по него и до ден днешен не е мръднал.А момчето ни обясни как е познал,че е разглобяван-болчетата които държат частите на лаптопа всички са били направени с меки глави и после по тях си личи ако е барано с отверка или друг инструмент.
Моя съвет е да ги юркаш докато ти кажат че го зимат да го правят и ако не стане звънни в тая комисия за потребителите,все пак живеем в европейска държава нали ?

Моя съвет е да ги юркаш докато ти кажат че го зимат да го правят и ако не стане звънни в тая комисия за потребителите,все пак живеем в европейска държава нали ?

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
arrougance написа:Аз си залях лаптопа преди 2 години с 150 200 мл вода,чашата я бутнах директно върху клавиатурата и така се гипсирах и си викам ся кво да прааа и понеже не ми дойде друго![]()
викам ша го пускам...цък коп4ето и кат изръмжа нещо кат раздрана котка и си викам АААААА ясно няма да го барам поече.На другия ден го разглобихме със сешоара го изсушихме после 10 дена на терасата стоя да изветрее останалата вода от него.И вече готов все едно сам се е развалил отиваме при тоя пич с компютрите,който ни го продадеи така и така и момчето на 10-та секунда каза,че лаптопа е разглобяван
![]()
Ние кат тръби го гледаме и измислихме някъв филм на момента и оня го зе лаптопа.След 2 месеца ни го върнаха оправен,даже и информацията си стоеше по него и до ден днешен не е мръднал.А момчето ни обясни как е познал,че е разглобяван-болчетата които държат частите на лаптопа всички са били направени с меки глави и после по тях си личи ако е барано с отверка или друг инструмент.
Аз моя го отворих 5 пъти и накрая замина гаранция и никой нищо не разбра, че е отварян при това в сервиза на дел! Ако сте ровили с ножа по болтовете ще се разбере, а и отверката с която го отарях струваше 40лв.
А относно хлебарките, да окъсяват и гърми, лайното им е проводник както и самите те. Особенно в захранване направо се чува как се пръскат вътре....

Имах случай спешен! Един сървър гъмжеше и така с РАЙД направо по платките... после 10 кофи с гореща вода, после всичко се сваля и се подсушава и всичко беше ок само след 2 часа!
Хлебарките са гадна напаст, особенно през зимата търсят малко по-топличко, а монитора работи по цял ден и вечер когато се загаси е топъл поне 1 час в който те нахлуват и си правят царство! Запечатвайте апартаментите от всякъде с бетон да няма дупчица за да не влизат!
Темата мисля, че се изчерпа!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”