Начи у нас вече има 1 RGB-Scart кабел, който го купих от прехвалените
http://www.bushona.com/
, които нищо не разбират или поне човека, който разбира го немаше и се чудеха как да се отърват от мен. Със Scart - а, който ми продадоха, в картината няма никаква разлика от тази, която вадат чинчовете.
По - новите игри като GOW II след като се постарая малко с дистанционното стават за игра, но ми се струва, че може и по - добре.
1. Телвизора ми отзад има 3 Scart букси като 1-авта е само Scart, 2-рата е Scart и VIdeo, 3-тата е Scart и RGB. Накоято и букса да го навра тоя кабел се ми изкарва картина като от чинчовете, само на Scart и Video ми изкарва още по лоша карти (картината става на снежинки). Възможно ли е тия от магазина да са ми дали обикновен скат и по каква се различава обикновения Scart от RGB - Scart кабела?
2. Компопнентния кабел за ПС3 става ли и за ПС2?
3. Progresive scan - а, само с компонентен кабел ли може да се постигне?

Playstation 2 и Scart, или scart-RGB, или Component
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Playstation 2 и Scart, или scart-RGB, или Component
Последна промяна от Bordiur на Чет 31 юли 2008 13:00, променено общо 1 път.
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
groznika написа:Всичко споменато до тук говори само за аналогов сигнал. RGB всъщност е Red Green and Blue, което си е чист компонентен вход събран в едно.
Ако искаш картина като хората ти трябва цифров ТВ и цифров пренос (DVI или HDMI)
В твоя случай обаче бих избрал RGB Scart пред алтернативата на чинчовете (RCA).
Първо ТВ-то ми е хубаво.
2-ро при ПС2 не може да се говори за циврово видео.
3-то по - горе казах че няма разлика м/у чинчове и скарта. Въпроса е дали е от Skart - a или има някоя настройка, на ПС2 или на ТВ-то, която незнам? Когато пусна ТВ-то ми изкарва един надпи RGB Широк екран и толкоз.
Мерси всепак!
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:може кабелът да не е качествен
Кабела е ето този.
http://e-bushona.com/index.php?page=sho ... p&Itemid=1
Ако някой разбира, да се искаже.
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:Чинчове или скарт все тая картина ще имаш ! Както каза колегата ако няма цифров сигнал и връзка HDMI не очаквай по-добро качество ако щеш златни кабели да сложиш
Темата, ако някой я сметне за сериозна, може да я остави, иначе си е за катинар.
Малко съм по - наясно и мога да обесня как седят нещата:
1. Дори и без цифров сигнал пак хорицата, които правят игри за ПС2 се опитват да са малко или много конкорентни на наследниците си.(Въпреки, че нямат шанс да го постигнат.) Те са решили да направяр едно добро за геймърите, които са имали възможност да си купят ПС2 и сега нямат възмжност да си вземат ПС3.
2. Новите игри изглеждат добре и имат "Progressive scan", което може да се използва само с Компонентен кабел. "Progressive scan" представлява едно изчистване на образа, ако телевизора го поддържа, и е свързан с Компонентен кабел.
3. Новите игри, които нямат "Progressive scan" имат опция замазване на образа, което оправя работата, малко или много.
4. "Progressive scan" в европа е навлязло наскоро и за това е по - добре да се свалят игри от САЩ или извън Европа.
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
XpacTa написа:И аз да кажа - component-ен кабел може да се купи от Plesio/Multirama/Technomarket - в момента продават такива за PlayStation3, но те са съвместими с PS2. Също така по component може да се пусне американската версия на Gran Turismo 4 в 1080i
Точно за това ставаше навъпрос колега мерси!

А съвместим какво означава, че става напълно или горе - долу може да се ползва, ако знаеш де?
Еми буксата на конзолата е същата. Бих казал че е 100% съвместим. Аз си го ползвах доста време, ама тогава не бях намерил американска версия на GT4 (то и сега не знам дали съм) и затова не съм го пробвал това. Сега ако се сетя може и да пробвам. Кабела ми е на Hama ако се не лъжа, от Мутлирама с някакви позлатени чинчове. Доста прилично изглежда.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”