Колеги, дайте някакви идеи по следния проблем.
Имам апартамент на последния етаж, ново строителство. В едната стая се появи теч от тавана - точно там с гипсокартон са скрити вентилационни тръби на баните под мен.
След като се качихме с един майстор на тавана, установихме следното - комина, който излиза над покрива и скрива тези тръби също е направен от гипсокартон, отгоре фибран и мазилка.
Майстора счита, че този комин трябва да се събори и да се иззида от бетонни блокчета.
Поисках това от строителите, но още не са ми отговорили дали ще го направят. Опасявам се, че ще започнат да увъртат и да твърдят, че проблема не е оттам.
От друга страна имам да им давам известна сума, която май няма да я видят, ако не оправят нещата.
Дайте някакви идеи - прав ли съм да искам нов комин и допустимо ли е да се прави комин или облицовка на тръби от гипсокартон на покрива?

Комин от гипсокартон?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Щом няма огън и дим значи не е комин.Това си е жив отдушник. Няма смисъл от наново изграждане от бетонни блокчета. Водата / влагата влиза от покрива / или няма добра шапка или има фуги в тези плочки/
1Вариант фугиране с пукнатини с теракол или разновидностите му с добавено водно стъкло.
2. На чиста повърхност без прах поставяне на хидроизолационна битумна лента по контурите. От слънцето ще залепне идеално.
"Бестимекс " - нарича се "Flachband" английска на "Bostic" широчина 50 мм; 75 мм; 100 мм и нагоре ; дължина 1ом. Залепва на керемиди, бетон, асфалт, метал , стъкло, пластмаса, азбестови плочи / тип етернит'. цена на 50 мм около 7-8 лв без ДДС
1Вариант фугиране с пукнатини с теракол или разновидностите му с добавено водно стъкло.
2. На чиста повърхност без прах поставяне на хидроизолационна битумна лента по контурите. От слънцето ще залепне идеално.
"Бестимекс " - нарича се "Flachband" английска на "Bostic" широчина 50 мм; 75 мм; 100 мм и нагоре ; дължина 1ом. Залепва на керемиди, бетон, асфалт, метал , стъкло, пластмаса, азбестови плочи / тип етернит'. цена на 50 мм около 7-8 лв без ДДС
Върни се в “ОФФ-Топик - други”