Работа в Англия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
saiman
Автомобил:
Двигател:

Работа в Англия

Мнениеот saiman » Чет 07 авг 2008 15:41

Една приятелка работи в Англия и са и възложили задача да търси още хора от България.Работата е следната - дават ти 1200 флаера и трябва да ги раздадеш за 1 ден.В флаерите пише"Ако имате ненужни дрехи и искате да ги дадаете за благотворителност моля изнесете ги пред къщите си на дата ХХ.ХХ" .На дата ХХ.ХХ вие минавате и ги събирате.

Това е цялата работа.Ето копие на обявата от jobs.bg
Описание и
Изисквания Набирам хора за работа в Англия(Бирмингам и Манчестър)

Заплащане:180-200 паунда/седмично
За квартира се заплаща 150 паунда месечно(самостоятелна стая)
Категория - друго -
Тип Работа Пълен Работен Ден,
Постоянна
Ниво Студенти,
Неквалифициран персонал,
Стажанти
Населено Място Бирмингам;Манчестър / Великобритания

Email mirka_staneva@abv.bg

Моля не ми пишете ЛС , а се обаждайте на 088 91 50 532 -Красимира Станева

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 07 авг 2008 18:15

Колега как работното време ?Или пускаш флаерите и си зависи от теб ?

Потребителски аватар
saiman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saiman » Чет 07 авг 2008 19:11

canyoubounce написа:Колега как работното време ?Или пускаш флаерите и си зависи от теб ?

Зависи от човека.Целта е 1200 пощенски кутии дневно. :lol:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 07 авг 2008 21:12

Колега надявам се да не възразиш да дам и малко инфо за цените и разходите, мисля, че трябва да се обърне внимание и на тази страна, защото за всеки това да замине на 2500км от дома си е голяма стъпка и трябва да е запознат с нещата.А не след месец да установи, че парите които спестява са същите които спестява в БГ.
Изискват ли някакви регистрации в данъчни служби и т.н(ако нямаш такава регистрация се водиш нелегален)

Та квартирата предполагам е стая(със сигурност не е лукс), но не си сам в стаята а с още някой.
Има и разноски за ток, вода,интернет и т.н които се делят между всички в къщата.
Цените на храната не се различават с много освен с това, че са в паунди.
Пример:
24 бирички calsberg(която си е чиста водичка) е около £15(има промоции и намаления и тогава стига до £10-11)
Хляб има и за £0,40 има и за £3.
Кайма - £2
Меса и такива продукти - от £5-6 до £15-20
Цигари - в магазина - Mallboro - £5.50 (под £4 трудно)
Цените на бензина е £1,15 (но не съм много сигурен, не се интересувам много от бензина)
Дизела - £1,30

С няколко думи искам да кажа(без да искам да обидя колегата), че парите са много малко и желаещите трябва хубаво да помисллят и да се запознаят с нещата.

п.п. Извинявам се ако има разлика в цените от Лондон и Бирмингам и Манчестър

Потребителски аватар
saiman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saiman » Чет 07 авг 2008 22:01

Изобщо не възразявам , че ги пишеш тези неща , даже ти благодаря че поясняваш , защото после някой може да изкара мен виновен.

Аз просто правя услуга на приятелка. :wink:

п.с.1 Имам наблюдения над Германия , защото нашата фирма праща шофъори там и стигам до извода , че не се печелят много повече пари , защото там и парите са повече , но и цените са по-високи :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 07 авг 2008 22:12

Само да кажа, че ако там има такива блокове, като в България, норматива може да се достигне за 2-3 часа на ден и това да е нещо като втора работа...
Сори за спама... Успех с кандидатите и на кандидатите :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 07 авг 2008 22:29

ISRalien написа:Само да кажа, че ако там има такива блокове, като в България, норматива може да се достигне за 2-3 часа на ден и това да е нещо като втора работа...

Колега няма блокове.... само къщи са :(
Имам познати които са работили такъв вид работа и честно да ви кажа, не са останали доволни.Много им се сторила работата(но предполагам си зависи от човек)Аз не мога да тъпча толкова километри.

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Чет 07 авг 2008 22:32

canyoubounce написа:Колега надявам се да не възразиш да дам и малко инфо за цените и разходите, мисля, че трябва да се обърне внимание и на тази страна, защото за всеки това да замине на 2500км от дома си е голяма стъпка и трябва да е запознат с нещата.А не след месец да установи, че парите които спестява са същите които спестява в БГ.
Изискват ли някакви регистрации в данъчни служби и т.н(ако нямаш такава регистрация се водиш нелегален)

Та квартирата предполагам е стая(със сигурност не е лукс), но не си сам в стаята а с още някой.
Има и разноски за ток, вода,интернет и т.н които се делят между всички в къщата.

:да: И аз съм минал през това... Никак не беше лесно. За да се получи разрешително (т.н. Жълта карта), кандитдатът трябва да се регистрира в Home Offiece. Дълга и доста сложна процедура (от 3 до 6 седмици). В зависимост от вида на желаната регистрация (student, self employed, employee) зависи и процедурата. Кофтито е че почти всичко е навързано. Една от частите, изисквани за регистрация в Home Office е банкова сметка (с не по-малко от 500 паунда), която за да бъде изкарана се изисква постоянен адрес. Той се доказва с договор между хазяйна и наемателя на квартирата. Другите части са оригинален паспорт, 2 снимки (написани имената отзад), BR формулярите (попълнени според вида на кандидатстване), документи от работодател, учебно заведение и прочие.
Отделно се правят регистрации за Национален Осигорителен Номер и Tax Offiece.
Относно квартирата, за 150 паунда на месец не ми се вярва да е нещо добро... И надали кандидатите ще се радват на самостоятелна стая (поне 3-4 в стая, с вероятност за обща баня и тоалетна или лична в стаята).
Заплата е доволна за 1 седмица. Достатъчно за квартира, пътни и лчни нужди, но спестяванията ще са нищожни!

П.П.: Според мен не си заслужава само заради някви си флаяри да се отива там. Ако е за по-свястна работа определено си заслужава, но иначе - не! Успех с кандидастващите!

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Чет 07 авг 2008 22:35

canyoubounce написа:
ISRalien написа:Само да кажа, че ако там има такива блокове, като в България, норматива може да се достигне за 2-3 часа на ден и това да е нещо като втора работа...

Колега няма блокове.... само къщи са :(
Имам познати които са работили такъв вид работа и честно да ви кажа, не са останали доволни.Много им се сторила работата(но предполагам си зависи от човек)Аз не мога да тъпча толкова километри.

И блокове се мяркат чат-пат. Може да са малко, ама компенсират за малкия си брой (500-600 апартамента) :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 07 авг 2008 22:37

Е да, общински са повечето :)

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 08 авг 2008 0:03

за старт тая работа става ама не пове4е от 3-4 седмици ,който ще се хваща на такава работа с лиифлетите(флаери) да не се гласи за много,а да запо4ва да оглевда за нещо по добре платено и по професионално,ина4е цените на продуктите вклу4ително и горивата са то4но така!все от някъде трябва да се захваща!успех !

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Съб 09 авг 2008 1:30

iGolf написа:за старт тая работа става ама не пове4е от 3-4 седмици ,който ще се хваща на такава работа с лиифлетите(флаери) да не се гласи за много,а да запо4ва да оглевда за нещо по добре платено и по професионално,ина4е цените на продуктите вклу4ително и горивата са то4но така!все от някъде трябва да се захваща!успех !

Лифлетите за 15 паунда за 500 бр демек около 2 часа ;) Не е кой знае какво но си заслужава все пак ;)

Има БГ весници "БГ Бенд" и Будилник има обяви за работа.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 09 авг 2008 11:16

Има обяви но са горе долу същите.Както каза колегата това е работа за няколко седмици.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”