Кои държавни институции за контрол...?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Кои държавни институции за контрол...?

Мнениеот Miteto » Нед 10 авг 2008 19:33

Кои инстанции трябва да се сезират за тотална проверка на един ъндърграунд тенекиджийски и бояджийски сервиз, чийто собственик и майстор ме лъже, като че съм малоумен. Лицензи , разрешителни, трудови договори и тн тн.
Благодаря

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

институции

Мнениеот shotik » Нед 10 авг 2008 19:45

В общината,тъй като документи за услуги се подават в нея и там се плаща данък или патент за това.

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 10 авг 2008 19:57

За какво ще го топиш? Долно е... а е възможно и да си има всички документи, независимо, че е некъв изтръпнал сервиз...
По-добре се разберете като хората, а ако не става с добро има и други начини... но в крайна сметка се постига съгласие. :wink: Той е в неизгодна позиция - ти знаеш къде 'спи', казано иносказателно.

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Нед 10 авг 2008 20:03

Като отидох при него за леко изчукване и боядисване на заден капак, каза, че всичко ще е като ново и няма да разбера , че колата е имала лек удар отзад. Да обаче е нанесъл боята директно върху ламарината и луфтовете на багажника са широки колкото да си вкарам пръста до половината. Говорих с него и каза че ще си оправи луфтовете, но се опитва да ме убеди че е слагал основа а аз виждам че такава няма защото като почопля съвсем леко с нокет и отдолу белва чиста ламарина и следа няма от основа. Топенето е в случай че ми каже да си гледам работата

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 10 авг 2008 20:27

Извинявам се за спам-а, но по-добре да не пускам нова тема. Имам си един педалски съсед, дето си реже и стърже разни железа и какво там си се сети и ми вдига адска врява. Естествено си спазва 14-16ч и след 22, но през останалото време е истински ад - няма събота, няма неделя. Чингитата казват, че щом си спазва законно установените времена за почивка - няма проблем. Лайняра ми говори неща от рода на "иди на центъра - там има концерт, нема се дразниш" или пък при мое оплакване, че жената и детето не могат да спат от олигофрена се отговаря "абе жена ти е на гости кво я слушаш - затвори си прозореца и си пусни климатика". И това в продължение на години! Пусках жалба в полицията, и получавам отговор от Прокуратурата, че го е било страх за живота му, понеже се занимаваме с взривни работи и т.н. Неговата мама, най ми е лесно с рогата, ама не е редно. Дайте съвет моля ви колеги какво мога да направя по законен ред, че ще ми избият чивиите и тогава не знам :rocketwhore
Апропо - човека върши услуги на клиенти разни, но едва ли си има регистрирана фЕрма.
Всичко това се развива в центъра на Силистра, а не в промишлената зона, ако има значение де

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 10 авг 2008 21:18

kam_tod написа:За какво ще го топиш? Долно е... а е възможно и да си има всички документи, независимо, че е некъв изтръпнал сервиз...
По-добре се разберете като хората, а ако не става с добро има и други начини... но в крайна сметка се постига съгласие. :wink: Той е в неизгодна позиция - ти знаеш къде 'спи', казано иносказателно.
Щом е преценил - ще го топи защото точно от такива нелицензирани юнаци във всякакви сфери си патиш и после не може да имаш каквито и да е претенции и поне евентуално ще предпази и други хора.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 10 авг 2008 22:23

'Защита на потребителя'

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 10 авг 2008 22:35

Комисия за защита на конкуренцията, също!
Държавна агенция по заетостта.
Пожарна.
Съответната община по район.
Териториалната данъчна дирекция.
ХЕИ (не се шегувам), ако работят и други хора, освен собственика.
РИОС (Регионалната инспекция по околната среда и водите) - трябва да има кало-масло уловител.
Виж също дали е собственик на 'сервиза' или е под наем... договора за наем трябва да е регистриран в съответната община.
Мобеш да намериш и съседи, които ще ти споделят много полезна информация, която може да ти потрябва, за да сигнализираш съответните институции...
Службата по трудова медицина - трябва да има книга за първоначален инстрктаж, както и тази за извънреден... следва работно облекло, условия на труд, предпазно облекло, регламентирани почивки и т.н. и т.н.
Много са нещата... като се сетя, ще пиша още. :wink:

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Пон 11 авг 2008 21:17

благодаря ти, в случай, ще търся как да се свържа с тези институции

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 12 авг 2008 19:00

trunner написа:Извинявам се за спам-а, но по-добре да не пускам нова тема.

И аз като тебе се извинявам, но тук в кв. Бъкстон/Павлово(София) на ул. Иван Сусанин има едни известни "газаджии"(хора със стикери съм виждал!!) и през деня техните клиенти тероризират преминаващите по улицата, която от година стана много натоварена. Сервиза всъщност са 2 обикновени гаража, но много от услугите се извършват на улицата и знам, че това е забранено. :roll:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 13 авг 2008 20:03

trunner написа:Апропо - човека върши услуги на клиенти разни, но едва ли си има регистрирана фЕрма.

1. Запознай се с това каки услуги прави как му се плаща. Използвай подводницата Цецо от форума , ако искаш ще ти дам тел. му. да се завърти да попита - ей това колко ще ми вземеш да ми го направиш /оправиш/...- за да му хванеш системата.
Нямате ли си там НАП ???
Иди след 15 ти задължително за да е малка опашката. Пусни едно оплакване до инспектор за проверка. Даваш адрес , тел., ако го имаш . имена . Подготви си няколко снимки с т.н. клиенти. Може и ти да пуснеш оплакване, може и друг - че му е взел пари не му е дал фискален бон.
Хиените от НАП ще го навестят скоро.
Ако има фирма - провери каква дейност е посочил - .. различаване .. , ако има голямо трябва пререгистрация - време , малко пари загуба, но има шанс името на фирмата да съвпада с някоя и става.... След 31.12.2007 вс фирми до 3г трябва да се пререгистрират.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”