Измама?или не..

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Citoject
Автомобил:
Двигател:

Измама?или не..

Мнениеот Citoject » Сря 13 авг 2008 19:03

Значи бях пуснал обява,че търся гарсониерав,еди кой си район,за еди какъв си наем...във Варна.В последствие ми се обади някакъв господин,който имаше идеална оферта точно до работното ми място цена около 50- под пазарната.Каза ми че клиентът с който работел живеел в чужбина и искал да я даде дългосрочно,на сигурни хора...И аз трябва да му изпратя е-маил с мои данни какво съм работел,къде съм живял,снимки мои и на жена ми...и копие на личната ми карта.Всичко чудесно,ама личните си данни много не ми се иска да разпращам тук-там.Трябвали,за да се изготви договора ,т.к. човека бил за малко в България :shock Като няколко пъти наблегна,държи на личните данни.....Та чудя се как ви звучи цялата тая работа.Офертата е много изкушаваща и аз съм на зор,така че се чудя какво да правя?
Мерси за вниманието!!!

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 13 авг 2008 19:10

Не се хващай колега. Особено това с личната карта... Накарай го той да си изпрати данните и ти да изготвиш договора ;)

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Сря 13 авг 2008 19:16

Не си давай данните!
Или се срещнете с човека или не се занимавай ;)

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Сря 13 авг 2008 19:31

Пропуснах да спомена,че няма нито депозит,нито комисионна.Каза,че ще се срещнем,ако клиентът му ме одобри данните му трябвали евентуално да подготви договора да е готов...такива били изискванията на клиента му.Пуснах е-маила и телефона му в гоогле не дава никакви резултати..Чудя се толкова бавно ли се прави договора,не може ли след огледа да се напише...

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Сря 13 авг 2008 19:35

Според мен колега тоя иска да злоупотреби с личните ти данни!Аз в банките не ги давам,а какво остава на някой непознат!Договора става за 10-15 минути!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 13 авг 2008 19:36

100 % измама !!!

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Сря 13 авг 2008 19:38

Ти трябва да прочетеш договора преди да се подпише :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 13 авг 2008 19:56

първо оглед!
давам апартамент под наем от над 10 год. вече с и без посредници. идва човека, гледа, ако го хареса-имам си договор изготвен специално за мене през годините съм си го събирал да ми е по спецификация...mhihi и го попълваме на място.
такива с разпращане на лични данни-не!

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Сря 13 авг 2008 20:05

Мда,това си е измама от всякъде...пък и снимки на жена ти ще иска...егати наглеца,за нищо на света не се хващай на това нещо! :evil:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 13 авг 2008 20:33

Има си фирми за събиране на лични данни. После ги продават. Такива подробни със снимка и т.н., струват повече, защото е незаконно да се събират. Явно си попаднал на такава фирма.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 13 авг 2008 20:36

Питай го дали случайно не му трябва родословното ти дърво + това на жена ти.
Не се връзвай за нищо на света! Да не говорим, че без комисионна??? Това никъде го няма!!!

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Сря 13 авг 2008 20:37

StS написа:100 % измама !!!
:да:

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Сря 13 авг 2008 20:45

Отиди на оглед ако работата е измама изобщо няма да видиш апартамента :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 13 авг 2008 20:47

hilqdarka написа:Отиди на оглед ако работата е измама изобщо няма да видиш апартамента :wink:

А ако го види не е измама, така ли?
Във всички случаи е, нищо не им пречи да наемат един апартамент за 1 месец.. Знаеш ли колко риби ще хванат...

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Re: Измама?или не..

Мнениеот relaxxx » Сря 13 авг 2008 20:47

Citoject написа:Значи бях пуснал обява,че търся гарсониерав,еди кой си район,за еди какъв си наем...във Варна.В последствие ми се обади някакъв господин,който имаше идеална оферта точно до работното ми място цена около 50- под пазарната.Каза ми че клиентът с който работел живеел в чужбина и искал да я даде дългосрочно,на сигурни хора...И аз трябва да му изпратя е-маил с мои данни какво съм работел,къде съм живял,снимки мои и на жена ми...и копие на личната ми карта.Всичко чудесно,ама личните си данни много не ми се иска да разпращам тук-там.Трябвали,за да се изготви договора ,т.к. човека бил за малко в България :shock Като няколко пъти наблегна,държи на личните данни.....Та чудя се как ви звучи цялата тая работа.Офертата е много изкушаваща и аз съм на зор,така че се чудя какво да правя?
Мерси за вниманието!!!

Ти дали си у ред да му пратиш всичко това??? Може направо да му пратиш и номера на банковата си сметка.... на никой за нищо не му трябва копие на твойта лична карта, чети си законите, това че банки и мобилни оператори изнудават хората е съвсем отделен въпрос. Договор се изготвя с ЕГН и трите имена, като си положиш парафа отдолу е валиден.

Тва със снимката на жената изкърти всички мивки..... дали не е искал и по бански да му я пратиш???

Върни се в “ОФФ-Топик - други”