Циркулярен трион Black & Decker или Skil

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Циркулярен трион Black & Decker или Skil

Мнениеот mely » Чет 14 авг 2008 10:11

Та реших да вземам ,че зегето не прави прави разрези ама хем не ми се дават много пари хем ми се иска да е пак марка дет се е чувала /не ейнхел,райдър и др/не че скил и бош не са китайски ама все пак
Коя марка да взема параметрите са еднакви

Последна промяна от mely на Чет 14 авг 2008 17:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 14 авг 2008 10:34

от Скил-а имам добри впечатления, но този който ползвах известно време беше на 110В и преобразувателя му беше бая голям и неудобен за разнасяне,в момента ползвам РТР и съм доволен също и от ръцния циркуляр и от големия а за цени не знам , но са доста издържливи и повечко напън да видят няма проблеми :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 14 авг 2008 10:35

Бих избрал Black & Decker

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 14 авг 2008 10:49

groznika написа:Бих избрал Black & Decker

Защо :?:

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Чет 14 авг 2008 11:04

Имам Rtr винтоверт,но съм ползвал и скил и не съм останал с лоши впечетления за домашни условия е супер.

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Чет 14 авг 2008 11:15

stanko_g написа:Имам Rtr винтоверт,но съм ползвал и скил и не съм останал с лоши впечетления за домашни условия е супер.
РТР винтоверите в склада сме хвърлили 3 за 1 месец.....но циркулярите и фрезата държат здраво :idea: Бляка е доказана фирма и ако си се спрял на тези 2 модела само ти препоръчвам Бляк енд Декер :wink:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 14 авг 2008 11:55

MuTa4eTo написа:
stanko_g написа:Имам Rtr винтоверт,но съм ползвал и скил и не съм останал с лоши впечетления за домашни условия е супер.
РТР винтоверите в склада сме хвърлили 3 за 1 месец.....но циркулярите и фрезата държат здраво :idea: Бляка е доказана фирма и ако си се спрял на тези 2 модела само ти препоръчвам Бляк енд Декер :wink:

А какви други за около 130-150лв За домашни условия разбира се

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Чет 14 авг 2008 11:56

Black&decker е много корава марка. Цялото ми оборудване е такова: дрелка + всредла, зеге, циркуляр + ножове, гаечни ключове, шлайфмашина (шкурка на валяк), ъглошлайф и още няколко. Впечатлен съм от надеждността и прецизността. Издържат на големи и продължителни натоварвания (Преди 2 години ми се наложи да правя отвор <50 на 50 см> в плоча с дебелина 4 пръста и малко. Нямах нищо по подходящо от дрелката, сегето за арматурата, секач и чук. Дрелката отнесе най-голямото натоварване, но си свърши работата. Пораженията по нея бяха само нащърбена повърхност на патронника. Правил съм с тях мебели за вкъщи. Рязъл съм дърва.) Желязна марка :!: Никога не бих си купил друга.

Има обаче една особеност. Всичко на black&decker съм го купувал от UK, т.е. не е мантак. Годините бяха 1998, 1999 и 2002. У нас не знам какво е качеството на техниката. Бъди сигурен, че ако случиш на оригинална машина, ще си я ползваш много години.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 14 авг 2008 12:01

T.Spark написа:Black&decker е много корава марка. Цялото ми оборудване е такова: дрелка + всредла, зеге, циркуляр + ножове, гаечни ключове, шлайфмашина (шкурка на валяк), ъглошлайф и още няколко. Впечатлен съм от надеждността и прецизността. Издържат на големи и продължителни натоварвания (Преди 2 години ми се наложи да правя отвор <50 на 50 см> в плоча с дебелина 4 пръста и малко. Нямах нищо по подходящо от дрелката, сегето за арматурата, секач и чук. Дрелката отнесе най-голямото натоварване, но си свърши работата. Пораженията по нея бяха само нащърбена повърхност на патронника. Правил съм с тях мебели за вкъщи. Рязъл съм дърва.) Желязна марка :!: Никога не бих си купил друга.

Има обаче една особеност. Всичко на black&decker съм го купувал от UK, т.е. не е мантак. Годините бяха 1998, 1999 и 2002. У нас не знам какво е качеството на техниката. Бъди сигурен, че ако случиш на оригинална машина, ще си я ползваш много години.

Оранжевата серия това http://home.telephone.ru/electro_g__g_1 ... 13194.html пише England ама силно ме съмнява Някой да знае в Стара Загора представителство на марката

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Чет 14 авг 2008 12:32

mely написа:
T.Spark написа:Black&decker е много корава марка. Цялото ми оборудване е такова: дрелка + всредла, зеге, циркуляр + ножове, гаечни ключове, шлайфмашина (шкурка на валяк), ъглошлайф и още няколко. Впечатлен съм от надеждността и прецизността. Издържат на големи и продължителни натоварвания (Преди 2 години ми се наложи да правя отвор <50 на 50 см> в плоча с дебелина 4 пръста и малко. Нямах нищо по подходящо от дрелката, сегето за арматурата, секач и чук. Дрелката отнесе най-голямото натоварване, но си свърши работата. Пораженията по нея бяха само нащърбена повърхност на патронника. Правил съм с тях мебели за вкъщи. Рязъл съм дърва.) Желязна марка :!: Никога не бих си купил друга.

Оранжевата серия това http://home.telephone.ru/electro_g__g_1 ... 13194.html пише England ама силно ме съмнява Някой да знае в Стара Загора представителство на марката

Мойте всичките са черни. Оранжевите гледам, че ги ползват колегите. Ще разпитам какво е положението и ще пиша.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 14 авг 2008 15:03

Чакам казвайте мнения

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 14 авг 2008 16:48

Ами принципно Black & Decker, навремето баща ми купи от Кореком един куфар - бормашина с много приставки - железна, сумати години изкара, що работа е свършила тя си знае, но не знам качеството на сегашните какво е.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 14 авг 2008 17:00

Блек енд декер можеш да си купиш от веригите Киров. Водят се официален дистрибутор и представител на някои от най-сериозните марки в строителството.
Препоръчвам B&D защото на времето всичко вкъщи беше на тази марка. Работил съм с доста от инструментите им и смея да твърдя, че наистина си тежат на мястото.
Ако идеш обаче да си ги купуваш от някое пазарче, битак или съмнителна махленска железария можеш спокойно да се сърдиш на себе си в случай, че ти изгори нещо в ръцете.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 14 авг 2008 17:34

groznika написа:Блек енд декер можеш да си купиш от веригите Киров. Водят се официален дистрибутор и представител на някои от най-сериозните марки в строителството.
Препоръчвам B&D защото на времето всичко вкъщи беше на тази марка. Работил съм с доста от инструментите им и смея да твърдя, че наистина си тежат на мястото.
Ако идеш обаче да си ги купуваш от някое пазарче, битак или съмнителна махленска железария можеш спокойно да се сърдиш на себе си в случай, че ти изгори нещо в ръцете.

Грозен :D ,аз също клоня към тази марка ама първо "КИРОВ"изобщо не я продават ,и после не съм сигурен в произхода и откъдето и да я взема/визирам Практикер ,Бриколаж,Практис ,Багира/Навсякъде по чуждите сайтове ги виждам в съвсем друга окраска и ме съмнява ,че и те /оранжевите /са правени за Изт.Европа.Иначе Скила си пише че са китайски не че боша не са .И B&D са китайски сигурно и затова питам който пряко е работил с такава техника СЕГА не в ония години когато техниката си беше ТЕХНИКА

P.s Ще те сма4кам само да те барна :beat_butt2 :beat_butt2 знае6 си

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Чет 14 авг 2008 17:56

Бляк-а ако имаш познат да ти донесе от Испания или Италия ще те изкара много време :idea: а иначе от Киров може да вземеш Бош или Метабо също корави машини, но и цената е корава :wink:, а и Фестуул не е за подценяване, но ако ти трябва за домашни условия просто няма смисъл от тези марки :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”