Дали ще е така или май всички ще си плащаме по над 200 лв. А да видим сега кой ще плаща 90 и кой над 180.
Аз поне карам нормално ама се съмнявам да платя 90 лв.
Гледахте ли рекламата на Алианц за З.Г.З. 2006
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
ми който е ЗА да дрънне там на безплания номер 080014500 маи беше
а доколкото знам ставката ще се смята на база:
-колко години имаш книжка
-колко к.с. ти е колата
-колко катастрофи имаш
-на колко години си ти самия
-жена или мъж
най-малко ще плащат лелки на 50-60 години, имащи книжка от памтивека, без катастрофи, каращи полско фиатче
а доколкото знам ставката ще се смята на база:
-колко години имаш книжка
-колко к.с. ти е колата
-колко катастрофи имаш
-на колко години си ти самия
-жена или мъж
най-малко ще плащат лелки на 50-60 години, имащи книжка от памтивека, без катастрофи, каращи полско фиатче

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Гледахте ли рекламата на Алианц за З.Г.З. 2006
ANNIHILATOR написа:Дали ще е така или май всички ще си плащаме по над 200 лв. А да видим сега кой ще плаща 90 и кой над 180.
Аз поне карам нормално ама се съмнявам да платя 90 лв.
Би било добре да е така, но няма да стане защото в БГ няма изградена единна база данни, чрез която да се проверяват шофьорите и съответно да им се начисляват такива суми каквито заслужават. Според някои това можело да стане най-рано през 2007 г.
VWCLUB в класацията на BGtop.net
°niksi°
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В цяла Европа застраховките се изчисляват, като се вземат впредвид тези особености.Възраст и пол на водача, Нарушения по пътищата,Мощност на автомобила и ред други.Само че нии още не сме в Европа!!!Даваите да подкрепяме Алианц пък да видим какво ще става!!!
За расроченото плащане не се притеснявайте.То Ще си остане.Само че като документ ще се прави една полица, а ти ще си плащаш на компанията расрочено.Т.е. няма да е като миналата година всяко тримесичие да можеш да сменяш застрахователната компания.Поне така чух по радиото.То докато дойде ред да плащаме колко глупости ще измислят още .....
http://www.allianz.bg/site/popup/go.htm
За расроченото плащане не се притеснявайте.То Ще си остане.Само че като документ ще се прави една полица, а ти ще си плащаш на компанията расрочено.Т.е. няма да е като миналата година всяко тримесичие да можеш да сменяш застрахователната компания.Поне така чух по радиото.То докато дойде ред да плащаме колко глупости ще измислят още .....
http://www.allianz.bg/site/popup/go.htm
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
в холандия се плаща на месец, и ако не ти харесва нещо -следващия месец при друг застраховател.
тая база данни за ПТПтата и там я няма, попълваш си декларация колко ПТП имаш за последните 10 години.
там обаче като си купи човек кола обезателно я застрахова на името на майката/лелята/бабата за да е по-тънкана
пък после няма ограничение кой кара колата
тая база данни за ПТПтата и там я няма, попълваш си декларация колко ПТП имаш за последните 10 години.
там обаче като си купи човек кола обезателно я застрахова на името на майката/лелята/бабата за да е по-тънкана

- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де! Много объркана ми се вижда тая работа с гражданската и персоналните качества на шофьора и колата.
Според мен, ако трябва да сме точни, ГО трябва да има за шофьора, а не за колата. Той носи отговорност - не машината. Т.е., ако един човек има пет коли на негово име, би трябвало да направи една ГО, а не пет за всяка кола поотделно и да влиза в петорен размер разходи. Така де, той не може да направи ПТП едновременно с петте коли!!
Според мен, ако трябва да сме точни, ГО трябва да има за шофьора, а не за колата. Той носи отговорност - не машината. Т.е., ако един човек има пет коли на негово име, би трябвало да направи една ГО, а не пет за всяка кола поотделно и да влиза в петорен размер разходи. Така де, той не може да направи ПТП едновременно с петте коли!!
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки си носи отговорността със СВОЯТА ГО. Точно това ми е идеята! ТИ си направил белята с МОЯТА кола. Догодина АЗ трябва да декларирам, че има ПТП с тази кола и да плащам по-голяма сума, макар, че ти си виновен. Твоята кола е чиста, защото е била развалена и ти няма да декарираш ПТП с нея. Освен, ако не си собственик! Май всичко може да е наред, ако има добра база данни...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”