Црна Маца!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AFN 1998
Црна Маца!!!
По причината че съм от Пловдив писаха ми акт на КПП Враня т.е. Црна Маца за превишена скорост,обаче проблема е че акта е писан че е в населено място.По мое мнение и по табелката на която пише София мисля че е извън населено място.Нека да кажат колегите от София мнение по въпроса?Мерси
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AFN 1998
Проблема е че бяхме 5 коли и бях спран само аз.И въпреки че съм карал с толкова в сила е това:
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
чл.182
(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
А не това:
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
Вече съм пуснал обжалване до Районен съд София.Ще видим кво ще стане
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
чл.182
(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
А не това:
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
Вече съм пуснал обжалване до Районен съд София.Ще видим кво ще стане

- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако са ти писали, че е в населено място ОБЖАЛВАЙ !!! Табелката за град София е СЛЕД караулката. Най-малкото някой виждал ли е околовръстен път да минава в рамките на града???
Но пък там, където са ти писали акта наистина има ограничение от 60 км/ч и е обозначено със знак. Но там се води ИЗВЪНГРАДСКО
Но пък там, където са ти писали акта наистина има ограничение от 60 км/ч и е обозначено със знак. Но там се води ИЗВЪНГРАДСКО

- Papa_Dock
- Автомобил:
- Двигател:
eos написа:Тебе те интересува дали ще ти вземат 50лв или 100лв, ли?
Аз така я разбирам тази тема.И в двата случая си виновен след като има табела без значение дали е градски или извънградски път.
Поне си се отървал от взимането на книжка
По - скоро дали ще му вземат 100 или 150, лошото е че колегата няма да има книжка 1 месец.Интересно какво може Добрин да каже по въпроса какво се води там населено или не.
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Papa_Dock написа:eos написа:Тебе те интересува дали ще ти вземат 50лв или 100лв, ли?
Аз така я разбирам тази тема.И в двата случая си виновен след като има табела без значение дали е градски или извънградски път.
Поне си се отървал от взимането на книжка
По - скоро дали ще му вземат 100 или 150, лошото е че колегата няма да има книжка 1 месец.Интересно какво може Добрин да каже по въпроса какво се води там населено или не.
нещата са прости - първо, важното е че колегата е пуснал вече жалба (само не разбрах срещу акта или срещу наказателно постановление?)
второ - ограничението е 60 - има знак! (както знаем и в градски условия са възможни ограничения на скоростта различни от 50 - напр. 40, 60, 80), т.е. нашия човек е превишил с 26, но въпросът е дали в населено място или извън него?
трето - дали се счита за населено място или не - независимо къде е табелата, ще реши съэдът - може би си имат точни изисквания за дефиницията "населено място" независимо къде е табелата - ако пък катаджията е сбъркал акта може да отпадне поради неправилно съставяне?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”