Силиконово масло на едро - мирис портокал?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Силиконово масло на едро - мирис портокал?

Мнениеот chefito » Съб 06 сеп 2008 9:30

Колеги, писна ми да купувам разни мазила за таблото. Пропадам с адски суми, а колите са захабени и си искат лъскане почти пред 3-4 дни. Изхабявам един флакон за 1 седмици. Подхвърлиха ми, че се продавало на едро. 1 литър и се разрежда 1/3. Което прави 3 литра. Доста мазане ще падне. Цената била около 10 кинта. Питах на няколко места, но си нямат и идея. Някой да знае от къде в Пловдив да купя таква боза? Миришело много хубаво на портокал.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 06 сеп 2008 9:32

MOTOX продават такова нещо, но не мирише на портокал. Пак на хубаво мирише но не ароматизира колата. Иначе става аз такова ползвам :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 06 сеп 2008 9:35

Winner25 написа:MOTOX продават такова нещо, но не мирише на портокал. Пак на хубаво мирише но не ароматизира колата. Иначе става аз такова ползвам :wink:

цена? количество? защото много фирми продават вече силиконово масло, но в малки разфасовки... :idea: почти всички вършат работа. дори турския JOKER е идеален!

АЗ ТЪРСЯ ТУБА 1 ЛИТЪР!

/така ми казаха колеги, които като си прали салоните и видяли, че момчетата мажат с такова/

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Съб 06 сеп 2008 9:40

Цената за литър не си я спомням, а и я няма в ценовата листа, но знам че имаше точно литър,концетрат. Половин литър с помпичка струва около 3.5-4лв и на мен ми стига за доста време да мажа всички пластмаси.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 06 сеп 2008 9:47

Winner25 написа:Цената за литър не си я спомням, а и я няма в ценовата листа, но знам че имаше точно литър,концетрат. Половин литър с помпичка струва около 3.5-4лв и на мен ми стига за доста време да мажа всички пластмаси.

От къде го купуваш на мотокс? Смисъл ако е от голяма верига някоя. Щото по автосергийките не съм го мяркал :idea:

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Съб 06 сеп 2008 9:50

Те тука го правят и направо от там си го вземам. Иначе по магазините съм срещал само по 500мл

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 06 сеп 2008 10:44

Мазила за таблото на Г4 :shock Това нещо има нужда само от една влажна микрофибърна кърпа и е перфектно. Виж ако говориш за местата с онова "високотехнологично" покритие дето се бели е по-разбираемо,но и там веднъж като го свалиш и полираш после само забърсваш прахта и пластмасата си свети !

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 07 сеп 2008 19:29

ъп

Потребителски аватар
mimovento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimovento » Нед 07 сеп 2008 20:25

Аз вчера си купих такова чудо и се разрежда 1:3.Цена-9лв.Много е ефектно.При нас се продава почти във всички авточасти.
пп:на МОТОХ :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 07 сеп 2008 20:27

mimovento написа:Аз вчера си купих такова чудо и се разрежда 1:3.Цена-9лв.Много е ефектно.При нас се продава почти във всички авточасти.
пп:на МОТОХ :wink:

Май е точно това. Сега остава някой да каже в Пловдив от къде да го напипам... :idea:

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Нед 07 сеп 2008 21:48

Chefito, ако намериш вземи и за мене :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 08 сеп 2008 10:05

up

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 08 сеп 2008 12:48

Имаше преди ени много хубави теми за таблото .Спасението е измиване,натриване с парфин и силбно изтъркване на парафина /всичко тва отнема 1-2 часа/.После в продължение на 1 година само бършеш със суха кърпа прахта :wink:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 08 сеп 2008 13:12

Rabbit_TDI написа:Имаше преди ени много хубави теми за таблото .Спасението е измиване,натриване с парфин и силбно изтъркване на парафина /всичко тва отнема 1-2 часа/.После в продължение на 1 година само бършеш със суха кърпа прахта :wink:

С парафин може да стане, но не на Голф 4 - таблото е откровено пластмасово и не виждам как ще попие. За Голф 3 става - ама там таблото е от съвсем различен материал - пак пластмаса, ама много по-качествена. Парафинърт е подходящ за кожа, а в таблото на 4-ката няма нищо кожено.

Аз лично, като купих колата, я третирах с тоя спрей - http://casablanca.bg/bg/products/?cat_id=5&id=75. После пак - още 2-3 пъти - през 1 седмица - да попие хубаво в таблото.
Сега през наколко дни забърсвам с влажна кърпа - http://casablanca.bg/bg/products/?cat_id=5&id=77.
Под ръка си държа и гъба - http://casablanca.bg/bg/products/?cat_id=5&id=74 - с нея запълних една драскотина на таблото - заличи се идеално - благодарение на силикона и разните други съставки. Сега не я ползвам много - евентуално, ако се е събрал прах, забърсвам, без да натискам, че много лъщи. :wink:
Е - да не забравяме, че разликата между таблото на моята кола и пластмасарията на Голф 4 е доста голяма - без да искам да обидя никого. :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 08 сеп 2008 14:33

Е то таблото на Г3 не е кожено ,въпреки че имитира.Ма верно като го забърсваш едно гладко стой/сега карам Г4 ,ама не съм го провал с парафина ,ама не се и цапа :? /.
Преди си спомням ,че на 3ката пробвах с Сонакс спрей,още некъв май Мотип и още некъв нейзвестне + 2,3 вида турски силиконови и след 2 дена се мръсно.Просто спрейовете остават и след това прахта полепва като магнит.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”