Силиконово масло на едро - мирис портокал?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Силиконово масло на едро - мирис портокал?
Колеги, писна ми да купувам разни мазила за таблото. Пропадам с адски суми, а колите са захабени и си искат лъскане почти пред 3-4 дни. Изхабявам един флакон за 1 седмици. Подхвърлиха ми, че се продавало на едро. 1 литър и се разрежда 1/3. Което прави 3 литра. Доста мазане ще падне. Цената била около 10 кинта. Питах на няколко места, но си нямат и идея. Някой да знае от къде в Пловдив да купя таква боза? Миришело много хубаво на портокал.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:MOTOX продават такова нещо, но не мирише на портокал. Пак на хубаво мирише но не ароматизира колата. Иначе става аз такова ползвам
цена? количество? защото много фирми продават вече силиконово масло, но в малки разфасовки...

АЗ ТЪРСЯ ТУБА 1 ЛИТЪР!
/така ми казаха колеги, които като си прали салоните и видяли, че момчетата мажат с такова/
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:Цената за литър не си я спомням, а и я няма в ценовата листа, но знам че имаше точно литър,концетрат. Половин литър с помпичка струва около 3.5-4лв и на мен ми стига за доста време да мажа всички пластмаси.
От къде го купуваш на мотокс? Смисъл ако е от голяма верига някоя. Щото по автосергийките не съм го мяркал

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Имаше преди ени много хубави теми за таблото .Спасението е измиване,натриване с парфин и силбно изтъркване на парафина /всичко тва отнема 1-2 часа/.После в продължение на 1 година само бършеш със суха кърпа прахта
С парафин може да стане, но не на Голф 4 - таблото е откровено пластмасово и не виждам как ще попие. За Голф 3 става - ама там таблото е от съвсем различен материал - пак пластмаса, ама много по-качествена. Парафинърт е подходящ за кожа, а в таблото на 4-ката няма нищо кожено.
Аз лично, като купих колата, я третирах с тоя спрей - http://casablanca.bg/bg/products/?cat_id=5&id=75. После пак - още 2-3 пъти - през 1 седмица - да попие хубаво в таблото.
Сега през наколко дни забърсвам с влажна кърпа - http://casablanca.bg/bg/products/?cat_id=5&id=77.
Под ръка си държа и гъба - http://casablanca.bg/bg/products/?cat_id=5&id=74 - с нея запълних една драскотина на таблото - заличи се идеално - благодарение на силикона и разните други съставки. Сега не я ползвам много - евентуално, ако се е събрал прах, забърсвам, без да натискам, че много лъщи.

Е - да не забравяме, че разликата между таблото на моята кола и пластмасарията на Голф 4 е доста голяма - без да искам да обидя никого.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Е то таблото на Г3 не е кожено ,въпреки че имитира.Ма верно като го забърсваш едно гладко стой/сега карам Г4 ,ама не съм го провал с парафина ,ама не се и цапа
/.
Преди си спомням ,че на 3ката пробвах с Сонакс спрей,още некъв май Мотип и още некъв нейзвестне + 2,3 вида турски силиконови и след 2 дена се мръсно.Просто спрейовете остават и след това прахта полепва като магнит.

Преди си спомням ,че на 3ката пробвах с Сонакс спрей,още некъв май Мотип и още некъв нейзвестне + 2,3 вида турски силиконови и след 2 дена се мръсно.Просто спрейовете остават и след това прахта полепва като магнит.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”