Моля, който знае нещо по въпроса да даде съвет.
Проблем при security code на Nokia
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- katosun
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем при security code на Nokia
Здравейте на всички - не мога да се оправя с телефон, който не ми е създавал никакви проблеми. Днес купих сим-карта от Vivatel за майка ми и се опитах да я активирам. Получава се следното - телефона приема пин код-а и веднага след това иска security code... никаква конфигурация не помага, а не си спомням да съм настройвала някога такъв код. Телефона се ползва от закупуването му, само от мен. Досега е работил и с мтел и с вивател карти - без проблем. Другата Nokia, коята имам - същата работа. Samsung-a няма проблем, всичко е ок, но аз искам да дам точно този телефон за ползване и съм в безизходица. Със старата вивател карта си тръгва както трябва. От офиса на вивател казаха, че проблема е в телефона, защото на един от техните нови телефони - пак си тръгва без проблеми.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- katosun
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може ли малко по-подробно, че не съм на "ти" точно с тази техника - това вместо кода ли го въвеждам, или ... и какво се губи от телефона?
Със новата сим-карта ли да го направя или със стара? Телефона е много елементарен - няма какво да му се губи, но пък работи перфектно - обхват, батерия (по 5 дни държи) и т.н. да не пълня темата, но само малко повече инфо ако може или къде да потърся такова.
Със новата сим-карта ли да го направя или със стара? Телефона е много елементарен - няма какво да му се губи, но пък работи перфектно - обхват, батерия (по 5 дни държи) и т.н. да не пълня темата, но само малко повече инфо ако може или къде да потърся такова.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Между 5 и 10 лева е да ти го оправят в най-близкият сервиз или магазин.Виж да не е дадено на телефона да работи само с една или 2 карти аз така си закл. нокията и като сложех друга карта искаше кода.За 5 лв ми го оправиха.Пробвай в менюто в секюрити настройките има едно онли дис сим или от сорта или на бг закл. при друга карта ако е пуснато го спри ще иска сек код галимацията я правиш с картата която я приема естественно 
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
slavi ivanov slavov написа:Наи вероятно е кодиран кьм някои оператор, ако си го взел на някоя промоция,сьс подписване на договор чак като ти изтече договора тогава ше ти дадьт кода. Друг вариант е да го разкодират в някое сервизче но му отпада гаранцията и така.
Човек чети внимателно и не говори глупости.Как ще е кодиран като е работил с карти на 2 различни оператора????Бах тва кодиране.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
ресет-а няма да помогне, разкодиране от 5 до 10 лв., цялата процедура е около 10 мин. с кафето
, ще то сложат фабричния код 12345, като след това те съветвам да го смениш и да си го запишеш на листче някъде. Нокиите имат опция да иска този код при поставяне на друга СИМ след активацията му, след това за СИМ към която е бил потвърден правилния код той не се изисва от апарата /поне при мен е така, 6630, N73, 6120 и Е51/! Вероятно някой "приятел" си е играл с твоя апарат и ти е скроил малко номерче с промяна на кода 
Върни се в “ОФФ-Топик - други”