Идеята е следната...аз и един колега се занимаваме с разни ел. инсталации и ел.обзавеждане и т.н.Работим с доста хора в различни сфери и днес направо бях разбит - правим един фризьорски салон и собственика иска да му монтираме цитирам го "осветителни тела с луминисцентно осветление ама да е топло в смисъл по-жълтеникаво".
Идеята му е да е пак от типа осветително тяло 4х някакви пури ама пурите да са по-жълтеникави.Било му много важно понеже взе да ми обеснява как русото изглеждало русо почти бяло на обикновенна лампа а светлината навън го правела доста по-жълтеникаво.....и някакви такива неща.Незнам и не искам и да знам ама порових и не успях да открия подобен вид лампа.
Ако някой колега се занимава ще се радвам да поработим заедно стига да може да изнамери такова чудо.То трябва да е :
-тип ЛОТ по възможност квадратно с рефлектор.
-с възможност за монтаж на пура с "топла" светлина с мощност в диапазона около 36W понеже иначе щяло да не е достатъчно светло.
Общо взето ако някой се занимава или има идея откъде може да се изнамери каталог няма да е никак лошо понеже този клиент е малко особен и трябва и да ги погледне и одобри на външен вид.
Бройката е нещо от сорта на 10-тина лампи.
Предварително благодаря!

Някой да се занимава с осветителни тела?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
group® написа:Идея си нямам какво каза, но провери на Околовръстното - преди Цар Борис от ляво (караш посока Овча Купел). Там е сигурно най-големия магазин за лампи на Балканите![]()
ЦУМ ряпа да яде ... ако там няма, кажи им да си бутнат големия магазин и да направят картинг писта
Точно там па ако успееш да си избереш нещо ще се съглася с мнението ти. Голям магазин, никакъв асортимент, еднотипни глупости.
А на фризьора му кажи че света се обръща към LED технологията вече, ако толкова голям ще го вади да си направи диодно осветление:)
какъвто цвят пожелае:)
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
всички производители на луминисцентни лампи имат различни цветове на телата..
от бяло та бяло.. та до жълтеникаво...
Моят личен съвет е да си сложиш каквито иска луминисцентни тела, и една халогенна луничка, светеща директно в косата на клиента която да дава цвета който търсят...
по въпроса за силата на осветеност.. не знам дали допускаш какво могат да направят 10 35 ватови ТЛ5 тела..
това са около 4000 лумена на тяло..
повярвай ми няма да можеш да гледаш нормално вътре...
п.п.
Има опция за димиране на луминисцентната светлина.. специални баласти са.. които са около 120 кинта парчето.. и са за определен тип лампи..
могат да палят по едно тяло, или по 2, или по 4...
зависи какви тела слагаш и прочее....
от бяло та бяло.. та до жълтеникаво...
Моят личен съвет е да си сложиш каквито иска луминисцентни тела, и една халогенна луничка, светеща директно в косата на клиента която да дава цвета който търсят...
по въпроса за силата на осветеност.. не знам дали допускаш какво могат да направят 10 35 ватови ТЛ5 тела..
това са около 4000 лумена на тяло..
повярвай ми няма да можеш да гледаш нормално вътре...
п.п.
Има опция за димиране на луминисцентната светлина.. специални баласти са.. които са около 120 кинта парчето.. и са за определен тип лампи..
могат да палят по едно тяло, или по 2, или по 4...
зависи какви тела слагаш и прочее....
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:В Бриколаж има такива - цветна луминисцентна лампа - води се жълто/аз първо си представих брутално жълто/ ама колегата си взе и се оказа ,че е като светлината на нормална крушка.Иначе за диодно осветление аз досега магазин не съм виждал- само разни апокрифни страници.
Да, няма магазини, но си има фирми който се занимават с това нещо, аз познавам една такава

За съжаление за момента само за комплексни решения:)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”