дюшеме или ламинирам паркет
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
дюшеме или ламинирам паркет
дайте мнения какво е най-добре да сложа като настилка. Всички мнения са добре дошли. много се двоумиме със жената. единия вариант дето си мислехме е дюшеме по стаите и теракота в кухнята и коридора. Другият - по стаите ламинат , а в коридора и кухнята плочки и третия - навсякъде ламинат. И понеже със жената така като си мислиме за вичките варианти има за и против ми е интересно да чуя мнения.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен зависи къде и как смяташ да изпозваш настилката. Примерно аз имам малко дете и чакам второ, решихме че ламината е по-издръжлив на драскане, разливане на течности и мръсотия. Дюшемето е много шик, обаче е много трудно за поддържане. Иска си лак всяка година. Ако разлееш нещо - потъмнява.....
Иначе в кухнята според мен, задължително теракот..
ПРИ МЕН: в стаите ламинат (8 мм.), коридора и кухнята - теракот
Иначе в кухнята според мен, задължително теракот..
ПРИ МЕН: в стаите ламинат (8 мм.), коридора и кухнята - теракот
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може ли тея дето разбират от ламинат да кажат какво трябва да се гледа. че и при ламината има хиляда показателя дето въобще не знам какво означават(освен дебелината) . Scuba, значи смяташ, че ламината е здрав, така ли? Аз пък си мислех, че е по афив работа. не бих искал да се драска лесно, че и аз съм с дете. То порасна вече де, ама все пак си е дете още и блъска , треска, изпуска
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Mal написа:...Аз пък си мислех, че е по афив работа....

Mal написа:... че и при ламината има хиляда показателя дето въобще не знам какво означават(освен дебелината)...
И аз не знаех. Оказа се че освен дебелина има и различен материал - някаква система за натовареност. Всеки който продава ламинат ще те насочи точно какъв ти трябва. Все пак няма нужда да купуваш ламинат за силно-натоварени помещения (офиси примерно), при условия че вкъщи няма чак такова движение. В защита на ламината искам да кажа също така, че ако си сложиш по-дебела подложка под него, действа като изолация. Аз лично го наредих директно в/у стария мокет - слага се лесно
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Дюшемето е много по-добро като вариант, ест. паркет също. И като красота, и като естествени материали, и като топлина!.... Но хубав паркет струва от 40лв. нагоре кв.м. и за полагането му от 25лв нататък... множко са в сравнение 10-15 лв за ламинат.
Ламинирания паркет е най-евтиното решение. Гледай да е поне 7мм дебелина и (преди да го купиш) като съединиш две парчета да не остава фуга м/у тях. За домашни условия ти върши работа всеки клас износоустойчивост.
Теракота гледай да е възможно по-малко, че зимата и с термо обувки да си пак държи студено.
Ламинирания паркет е най-евтиното решение. Гледай да е поне 7мм дебелина и (преди да го купиш) като съединиш две парчета да не остава фуга м/у тях. За домашни условия ти върши работа всеки клас износоустойчивост.
Теракота гледай да е възможно по-малко, че зимата и с термо обувки да си пак държи студено.
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
madmen написа:Дюшемето е много по-добро като вариант, ест. паркет също. И като красота, и като естествени материали, и като топлина!.... Но хубав паркет струва от 40лв. нагоре кв.м. и за полагането му от 25лв нататък... множко са в сравнение 10-15 лв за ламинат.
Моето мнение е същото

И аз се колебаех за ламинат щот излиза мноу тънко, ама в крайна сметка взех естествен дъбов паркет.
Съжелявам само че в кунята сложих теракот понеже ми излезе на цената на дъбов паркет

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Mal написа:а ... още нещо се сетих. Останал съм с впечатление, че ламината много се пързаля. scuba, така ли е? зависи ли това от покритието или от нещо друго
Да така е. Не е много но все пак.... внимателно. Това изобщо не требе да те плаши. Не се "лъзга" повече от масивния паркет.
Има релефни ламинати
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
ламината задължително да е "click-система"
вида с нут и жлеб е по-евтин,но трябва да се лепи и е по-сложен за поставяне.
мисля,че клас на устойчивост 21-23 те устройва напълно.
ламинат има и по-грапав и имитира естественото дюшеме.
иди в "Домко" или "Практис" има избор.
все пак ламината е значително по-евтин от естествените подови настилки и след няколко години като ти писне може да го махнеш без никакви странични ефекти.
вида с нут и жлеб е по-евтин,но трябва да се лепи и е по-сложен за поставяне.
мисля,че клас на устойчивост 21-23 те устройва напълно.
ламинат има и по-грапав и имитира естественото дюшеме.
иди в "Домко" или "Практис" има избор.
все пак ламината е значително по-евтин от естествените подови настилки и след няколко години като ти писне може да го махнеш без никакви странични ефекти.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
click системата не се лепи.
другия вид се лепи и за да се направи професионално се стяга с колани.
за инфо виж примерно ТУК
другия вид се лепи и за да се направи професионално се стяга с колани.
за инфо виж примерно ТУК
Върни се в “ОФФ-Топик - други”