дюшеме или ламинирам паркет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Mal
Автомобил:
Двигател:

дюшеме или ламинирам паркет

Мнениеот Mal » Чет 13 окт 2005 11:43

дайте мнения какво е най-добре да сложа като настилка. Всички мнения са добре дошли. много се двоумиме със жената. единия вариант дето си мислехме е дюшеме по стаите и теракота в кухнята и коридора. Другият - по стаите ламинат , а в коридора и кухнята плочки и третия - навсякъде ламинат. И понеже със жената така като си мислиме за вичките варианти има за и против ми е интересно да чуя мнения.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 13 окт 2005 11:47

Според мен зависи къде и как смяташ да изпозваш настилката. Примерно аз имам малко дете и чакам второ, решихме че ламината е по-издръжлив на драскане, разливане на течности и мръсотия. Дюшемето е много шик, обаче е много трудно за поддържане. Иска си лак всяка година. Ако разлееш нещо - потъмнява.....
Иначе в кухнята според мен, задължително теракот..
ПРИ МЕН: в стаите ламинат (8 мм.), коридора и кухнята - теракот

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 13 окт 2005 11:51

Подкрепям scuba - в коридора и кухнята - теракот, а в останалите стаи - ламинат - по-красиво е.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 13 окт 2005 11:53

Аз съм за естествените материали(докато ги има) , но си искат много грижи все пак и не са за всеки.

Дюшеме паркет корк

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 13 окт 2005 12:01

може ли тея дето разбират от ламинат да кажат какво трябва да се гледа. че и при ламината има хиляда показателя дето въобще не знам какво означават(освен дебелината) . Scuba, значи смяташ, че ламината е здрав, така ли? Аз пък си мислех, че е по афив работа. не бих искал да се драска лесно, че и аз съм с дете. То порасна вече де, ама все пак си е дете още и блъска , треска, изпуска

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 13 окт 2005 12:15

Mal написа:...Аз пък си мислех, че е по афив работа....

:-) И жена ми така смяташе. Наистина се оказа доста здраво нещо. Само за пример: разлях блажна боя отгоре, след което го измих ДИРЕКТНО с разредител - паркета не мръдна

Mal написа:... че и при ламината има хиляда показателя дето въобще не знам какво означават(освен дебелината)...

И аз не знаех. Оказа се че освен дебелина има и различен материал - някаква система за натовареност. Всеки който продава ламинат ще те насочи точно какъв ти трябва. Все пак няма нужда да купуваш ламинат за силно-натоварени помещения (офиси примерно), при условия че вкъщи няма чак такова движение. В защита на ламината искам да кажа също така, че ако си сложиш по-дебела подложка под него, действа като изолация. Аз лично го наредих директно в/у стария мокет - слага се лесно

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 13 окт 2005 12:19

Дюшемето е много по-добро като вариант, ест. паркет също. И като красота, и като естествени материали, и като топлина!.... Но хубав паркет струва от 40лв. нагоре кв.м. и за полагането му от 25лв нататък... множко са в сравнение 10-15 лв за ламинат.
Ламинирания паркет е най-евтиното решение. Гледай да е поне 7мм дебелина и (преди да го купиш) като съединиш две парчета да не остава фуга м/у тях. За домашни условия ти върши работа всеки клас износоустойчивост.
Теракота гледай да е възможно по-малко, че зимата и с термо обувки да си пак държи студено.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 13 окт 2005 12:25

madmen написа:Дюшемето е много по-добро като вариант, ест. паркет също. И като красота, и като естествени материали, и като топлина!.... Но хубав паркет струва от 40лв. нагоре кв.м. и за полагането му от 25лв нататък... множко са в сравнение 10-15 лв за ламинат.
Ламинирания паркет е най-евтиното решение. Гледай да е поне 7мм дебелина и (преди да го купиш) като съединиш две парчета да не остава фуга м/у тях. За домашни условия ти върши работа всеки клас износоустойчивост.
Теракота гледай да е възможно по-малко, че зимата и с термо обувки да си пак държи студено.

Моето мнение е същото :wink:
И аз се колебаех за ламинат щот излиза мноу тънко, ама в крайна сметка взех естествен дъбов паркет.
Съжелявам само че в кунята сложих теракот понеже ми излезе на цената на дъбов паркет :?

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 13 окт 2005 12:52

madmen написа:Теракота гледай да е възможно по-малко, че зимата и с термо обувки да си пак държи студено.

Така е. ама за кухня и коридор каква е алтеернативата. Не ми се връзва да е подходящо там да се слагат ламинат или дърво.

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 13 окт 2005 12:54

а ... още нещо се сетих. Останал съм с впечатление, че ламината много се пързаля. scuba, така ли е? зависи ли това от покритието или от нещо друго

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 13 окт 2005 12:59

Mal написа:а ... още нещо се сетих. Останал съм с впечатление, че ламината много се пързаля. scuba, така ли е? зависи ли това от покритието или от нещо друго

Да така е. Не е много но все пак.... внимателно. Това изобщо не требе да те плаши. Не се "лъзга" повече от масивния паркет.
Има релефни ламинати

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 13 окт 2005 13:03

ламината задължително да е "click-система"
вида с нут и жлеб е по-евтин,но трябва да се лепи и е по-сложен за поставяне.
мисля,че клас на устойчивост 21-23 те устройва напълно.
ламинат има и по-грапав и имитира естественото дюшеме.
иди в "Домко" или "Практис" има избор.
все пак ламината е значително по-евтин от естествените подови настилки и след няколко години като ти писне може да го махнеш без никакви странични ефекти.

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 13 окт 2005 13:07

golfer написа:ламината задължително да е "click-система"
Това клик система какво идва да рече. Че не се лепи като се сглобява, така ли? а другите се лепят

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 13 окт 2005 13:13

а по отношение на производител нещо - български, немски. някаква специална марка.. има ли някакви особености.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 13 окт 2005 13:13

click системата не се лепи.
другия вид се лепи и за да се направи професионално се стяга с колани.
за инфо виж примерно ТУК

Върни се в “ОФФ-Топик - други”