Снощи (11.09.08 ) отидох да направя поредната простотия по колата. Видиш ли ще слагам чип на умрелия ми от гъдел половер!

Всичко вървеше прекрасно. Поради стара версия на безумното ми ECU се налагаше дъмпене на чипа за да се работи на място. Свалихме таблиците, ръчкахме, правихме, писахме чипове, тествахме - не става и не става. След поредица опити всички умни глави които борехме пустия епром решихме да се откажем и да отпишем този ДВГ като невъзможен за чип тунинг. Сложихме си стария чип и... О Чудо! Колата неще да работи и с него

Изпотих се, падна ми кръвното, после се вдигна, разтреперих се, стегна ме под лъжичката, прилоша ми, омекнах като масло на слънце и тн. Проклех се хиляди пъти за глупостта да ходя да си слагам чипове мипове и тн...
Взе да става късно... От немай къде вдигнах телефона и набрах първият човек за който се сетих в момента. Доктор vaskoto1. Срам не срам приплаках на човека, вдигнах го от маса/креват по нощите и го отмъкнах на спасителна мисия. Човечецът направи всичко по силите си без да ми тегли и една напълно заслужена майна... След като диагностицира проблема и се разбра, че по нощите нищо не можем да сторим зарязахме колата в покрайнините на София и ме закара чак до другия край да ме прибере с жена ми... Това вече се развива към 1:00 по нощите.
Тук е момента да благодаря на Васаето и да поднеса своите извинения на него и на съпругата му за причиненото неудобство и дискомфорт.
Прибрах се, напих се от мъка, срам и неудобство и припаднах в кревата... На сутринта започнах да умувам как да оправям кашата. Тук на помощ ми се притече колегата Antov! Човека си разглоби едната кола от авто парка за да ми осигури нов комп за кошницата при това на смешни пари... (за радост не се наложи смяна). Колегите от поло сектата цял ден ровиха и умуваха с мен как и от къде да решим проблема...
Колегата dulgiq пък си ангажира деня да обикаля и да ме развозва с колата си по всякакви задачки...
Друг човек който се притече на помощ пък беше познатият на повечето от вас Brezel.
За финал едно момченце от BMW форума пое всичко в свои ръце и точно когато бях на ръба на тоталното издивяване ми звънна към 17:00 часа да ми каже, че колата ми е напълно изрядна, в движение и с нов тунинг чип...
На две на три това бяха едни от най-ужасните 24 часа които съм изживявал. Винаги съм гледал да се спасявам самичък и да разчитам основно на себе си. Днес разбрах колко жалък може да се почувства един човек попаднал сам в капана на собствената си глупост! Не съм допускал, че толкова много хора са готови да подадат ръка в подходящия момент...
Без вас момчета сега нямаше да имам кола паркирана пред блока

Благодарен съм на всички ви, на форума който ме запозна с вас, на клуба, на жена си която ми търпи глупостите всеки път, на жената на Васко която също стана жертва на малоумието ми...
Благодаря ви от сърце! Винаги съм на ваше разположение по какъвто и да е въпрос/проблем и тн.
Съжалявам, но думите просто не ми стигат да изразя емоциите си в момента...
ПП
Забравих да спомена, че нито един колега не ми поиска и една стотинка по цялата спасителна акция! Да не споменавам, че съвсем заслужено щях да карам велосипед вместо автомобил...