Ето и акта:
АКТ: (цитирам дословно, пропускам каквото не е съществено)
21.10.2005 г. подписаният: с-т Милиционер 1 - мл. автоконтрольор при ПП-КАТ СДВР
в присъствието на свидетел: милиционер 2 - очевидец (ХАХА)
Съставих акт на Vlad777 за това, че на 21.10.2005 г. около 7:50 ч. в гр София паркира л.а. VW Golf (пълен тунинг

Знак В28 написа: "Забранено е паркирането"
с което е нарушил чл. 6 т. 1 ф. 1 ЗДВП; чл 47, ал 3 з-к В28 ПЗДП
чл. 6, т. 1, ЗДВП написа:
Чл.6. Участниците в движението:
1. съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка;
чл 47, ал 3 з-к В28 написа:
3) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) Пътните знаци за въвеждане на
забрана и за отменяне на въведена забрана имат следните изображения и
наименования:
...
В27 "Забранени са престоят и паркирането"
В28 "Забранено е паркирането"
Иззех като доказателства контролен талон номер: ХХХХХХ
Запознах се със съдържанието на акта и правя следните възражения: "Беше съставен в 7:55 мин. като през времето на престой бях до колата"
подпис...
Възнамерявам да направя следните обяснения и възражения:
На 21.10.2005 г. около 7:30 ч. на път за работа управлявах личния си автомобил VW Golf с рег но. С8333НР на път за работа по ул. "Г.С Раковски", посока от пл. "Славейков", към ул. "Славянска беседа".
След кръстовището на ул. "Г.С.Раковски" и ул. "Гурко" почуствах внезапно гадене и световъртеж.
Предвид създалите се обстоятелства и с цел да избегна ПТП отбих в дясно и спрях на около 30 м. след кръстовището почти изцяло на тротоара, за да не затруднявам другите участници в движението. Излязох от колата и се подпрях на нея за да поема глътка въздух.
В този момент, органите на реда, които бяха спрели в крайната дясна лента на срещуположното платно за движение направиха знак да отида при тях. Когато отидох там те НЕ се представиха.
Поискаха ми и аз им предоставих:
- Лична карта
- Свидетелство за правоуправление на МПС
- Контролен талон
- Талон за регистрация на МПС
- Знак за технически преглед
- Знак за застраховка ГО
След това заявиха, че ще ми бъде съставен акт за неправилно паркиране. Обясних, че не съм паркирал, а съм спрял за момент, тъй като внезапно съм почувствал, че не съм в състояние да шофирам. Те заявиха, че ще ми бъде съставен акт, въпреки моите възражения.
Около 7:55 ч. АКТ No: XXXXXX ми беше връчен и бе подписан от мен с възражение.
Съгласно чл. 93 ал. 2 от ЗДвП моля да се вземе предвид, че личното ми МПС не е било паркирано, тъй като аз спрях за да предотвратя възможен конфликт с друг участник в движението, също така съм бил в непосредствена близост до колата.
Член 93 от ЗДвП написа:Чл.93. (1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача.
(2) Паркирано е пътно превозно средство, спряно извън обстоятелствата, които го характеризират като престояващо, както и извън обстоятелствата, свързани с необходимостта да спре, за да избегне конфликт с друг участник в движението или сблъскване с някакво препятствие, или в подчинение на правилата за движение.
------------------------------------------------------------------------------------
Кажете дали има смисъл да се занимавам или няма да стане?