Който е пазарувал от Ebay да помага...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- m15hO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Който е пазарувал от Ebay да помага...
Моля някой да ми помогне не знам бъкел английски та искам да питам спечелих един търг и някой който знае нека каже сега какво да правя продавача ли ще се свърже с мен някак си или аз как да си получа артикула и т.н. Благодаря предварително
- m15hO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
canyoubounce написа:Има един бутон ''Pay Now'' и като го цъкнеш си плащаш.И общо взето това е.След като пристигне и оставяш ''Feedback'' (дали си доволен и т.н)
а има ли вариант да ме изпържат и има ли някакъв срок за плащане защото не съм вкарал пари в картата още... а и къде идва стоката до колкото знам или в пощата или на митницата някъде при централна гара се намирала
m15hO написа:canyoubounce написа:Има един бутон ''Pay Now'' и като го цъкнеш си плащаш.И общо взето това е.След като пристигне и оставяш ''Feedback'' (дали си доволен и т.н)
а има ли вариант да ме изпържат и има ли някакъв срок за плащане защото не съм вкарал пари в картата още... а и къде идва стоката до колкото знам или в пощата или на митницата някъде при централна гара се намирала
Има и такъв вариант, затова първо гледаш какво са отзивите за въпросния продавач, и тогава се наемаш да купуваш. Винаги има вариант и всичко да изглежда наред, и все пак да станеш известен с гаврата на някоя нова пържилка. Парите май до седмица трябва да си ги превел. Ebay си има хубави неща, но някой път просто дори и продавача да не е виновен, стават разминавания с продукта и ако не напасне връщането е трудно. Освен ако не е нещо уникално, винаги бих предпочел магазина. Айде успех в покупко-продажбите.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Освен ако нещото не мога да го намеря УНИКАЛНО евтино от тук, в България, винаги бих предпочел eBay.
http://narmag.info

http://narmag.info
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пазаруването от Е-гей е нещо просто,но има си има и тънки моменти.Според мен не се препоръчва на хора,които не знаят английски.Но ето според мен какви са стъпките на пазарене:
1)Избирам си артикул(плюшени зарчета
)
2)Влизам в профила на гея део ги продава и ако "феедбека" му е >=98%,то тогава продължавам.Изключение правят единствено китайците,от тях нищо не купувам.
3)Оправям "шипинга".т.е избирам зарчетата да ми се шипнат до Булгария.Обикновенно повечето големи продавачи са и магазини и си шипват до БГ,но има и потребители,които не шипват(доставят).То тогава им пиша на майл-а:"Шипваш ли да БГ дебел американецо".Съответно получаваш майл с отговор,който е да или не.Ако е не то тогава си търсиш зарчетата от друг продавач,а ако се е съгласил му виждааш цената на шипинга и си купуваш ако ти ареса.
4)Искаш ми "инвойсе" и му плащаш(моя съвет е само през Пейпал).След това си чакаш зарчетата.
Сега артикулите идват на пощенската станция или на митница.
-пощенска станция-получаваш в пощата,че имаш пратка/колет/писмо и с бележката отиваш и си го получаваш.(ако си поръчал зарчета 100% ще е такъв начина)
-митницата-пак получаваш бележка,но този път пише,че требе да ходиш до митница.(зад автогарата).Там отиваш и има два варианта:
1)Веднага на гише номер ххх плащаш 4лв и отиваш на гише номер ххх и си взимаш пратката.
2)Говориш с митничара и го убеждаваш,че артикула ти е на цена под 45Е.(Обикновенно там отиват артикули,които са по обемни-над 2кг и артикули,които митничара се е усъмнил в нещо(цена,менте,оригинал,а не си вносител и т.н.).
Има и още неща за писане,ама стига толкоз.Горното важи горе-доле за неща от Е-гей,но само от УСА.
И сега е момента да кажа,че ако искате да си поръчате стоки над 45Е или са много тежки над 2-3 кила и т.н се използват съответните фирми,които срещу процент ще ги доставят до БГ и нема митници,нема други неща.
1)Избирам си артикул(плюшени зарчета

2)Влизам в профила на гея део ги продава и ако "феедбека" му е >=98%,то тогава продължавам.Изключение правят единствено китайците,от тях нищо не купувам.
3)Оправям "шипинга".т.е избирам зарчетата да ми се шипнат до Булгария.Обикновенно повечето големи продавачи са и магазини и си шипват до БГ,но има и потребители,които не шипват(доставят).То тогава им пиша на майл-а:"Шипваш ли да БГ дебел американецо".Съответно получаваш майл с отговор,който е да или не.Ако е не то тогава си търсиш зарчетата от друг продавач,а ако се е съгласил му виждааш цената на шипинга и си купуваш ако ти ареса.
4)Искаш ми "инвойсе" и му плащаш(моя съвет е само през Пейпал).След това си чакаш зарчетата.
Сега артикулите идват на пощенската станция или на митница.
-пощенска станция-получаваш в пощата,че имаш пратка/колет/писмо и с бележката отиваш и си го получаваш.(ако си поръчал зарчета 100% ще е такъв начина)
-митницата-пак получаваш бележка,но този път пише,че требе да ходиш до митница.(зад автогарата).Там отиваш и има два варианта:
1)Веднага на гише номер ххх плащаш 4лв и отиваш на гише номер ххх и си взимаш пратката.
2)Говориш с митничара и го убеждаваш,че артикула ти е на цена под 45Е.(Обикновенно там отиват артикули,които са по обемни-над 2кг и артикули,които митничара се е усъмнил в нещо(цена,менте,оригинал,а не си вносител и т.н.).
Има и още неща за писане,ама стига толкоз.Горното важи горе-доле за неща от Е-гей,но само от УСА.
И сега е момента да кажа,че ако искате да си поръчате стоки над 45Е или са много тежки над 2-3 кила и т.н се използват съответните фирми,които срещу процент ще ги доставят до БГ и нема митници,нема други неща.
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
BastunSelski написа:И сега е момента да кажа,че ако искате да си поръчате стоки над 45Е или са много тежки над 2-3 кила и т.н се използват съответните фирми,които срещу процент ще ги доставят до БГ и нема митници,нема други неща.
Да, да, ела да видиш как тъпанарите от Интайм (горди представители на UPS за Булгаристан) са ми пуснали цесия (без да питат) за 1 пуловер на стойност 7 долара, щото в тяхната система фактурата влезнала като 70 долара. После ходене по мъките/митниците, пари, 4 часа, и пуловера е вкъщи срещу 40 лв. допълнителни разходи. Може би с Федекс и ДХЛ да не стават такива изпълнения, но там е и по-скъпо.
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emdless4 написа:BastunSelski написа:И сега е момента да кажа,че ако искате да си поръчате стоки над 45Е или са много тежки над 2-3 кила и т.н се използват съответните фирми,които срещу процент ще ги доставят до БГ и нема митници,нема други неща.
Да, да, ела да видиш как тъпанарите от Интайм (горди представители на UPS за Булгаристан) са ми пуснали цесия (без да питат) за 1 пуловер на стойност 7 долара, щото в тяхната система фактурата влезнала като 70 долара. После ходене по мъките/митниците, пари, 4 часа, и пуловера е вкъщи срещу 40 лв. допълнителни разходи. Може би с Федекс и ДХЛ да не стават такива изпълнения, но там е и по-скъпо.
И Федекс и ДиХиЕл го правят тези работи.Няма стока,която да не се проверява от митниците.Все пак и те требе да ядат,а пък излези и новия Голф 6-ца нема начин требе да се купи.Аз говоря за други фирми не за "прости" доставчици.Те стават за документи и когато ти е спешно нещо.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Куриерите задължително минават през митница.
Само нормалната поща има шанса да се "плъзне покрай" митницата.
Ако продавачът е писал ниска стойност на пратката, проверяващите ги мързи да гледат и... най-общо казано, имате късмет.
Но при куриерите пратките са значително по-малко, отколкото с нормалната поща, и нема лабаво - всичко минава под опис.
Само нормалната поща има шанса да се "плъзне покрай" митницата.
Ако продавачът е писал ниска стойност на пратката, проверяващите ги мързи да гледат и... най-общо казано, имате късмет.
Но при куриерите пратките са значително по-малко, отколкото с нормалната поща, и нема лабаво - всичко минава под опис.

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
m15hO написа:Е добре PS2 съм си поръчал тука на митницата нещо допълнително трябва ли да плащам а и ако цъкна сега "Delete" на това което съм спечелил ще ме баннат ли нещо може ли да ми направат
Моето мнение е, че трябва да си платиш по-дебело за шипинг, за да е с куриер и ! да е застрахована пратката, щото са чупливи, а те как не обичат да ги подмятат тия кашони насам-натам...
Ако го спрат на митницата си приготви +25% от цената (в нея влиза и доставката!!!) за мито + ддс! Още пари за такси тук-таме и идва малко дебело.
Колегите да кажат дали пратки от UK (Англия) се обмитяват, щото не съм много сигурен дали са в ЕС!
Ако се откажеш от поръчката продавача ще ти сложи отрицателен feedback, защото си го набутал с таксите и чакането за list-ване на продукта.
Абе що първо поръчвате, а после питате как?!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ISRalien написа:m15hO написа:Е добре PS2 съм си поръчал тука на митницата нещо допълнително трябва ли да плащам а и ако цъкна сега "Delete" на това което съм спечелил ще ме баннат ли нещо може ли да ми направат
Моето мнение е, че трябва да си платиш по-дебело за шипинг, за да е с куриер и ! да е застрахована пратката, щото са чупливи, а те как не обичат да ги подмятат тия кашони насам-натам...
Ако го спрат на митницата си приготви +25% от цената (в нея влиза и доставката!!!) за мито + ддс! Още пари за такси тук-таме и идва малко дебело.
Колегите да кажат дали пратки от UK (Англия) се обмитяват, щото не съм много сигурен дали са в ЕС!
Ако се откажеш от поръчката продавача ще ти сложи отрицателен feedback, защото си го набутал с таксите и чакането за list-ване на продукта.
Кажи са верно ли не знаеш дали UK са в ЕС?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:За 9823774-ти път ще напиша, че пратки от ЕС НЕ СЕ ОБМИТЯВАТ.
Но не, требе да си купувате китайски маратаратонки от УСА и после да ривете що толкоз са ви одрали на митница...
А бе, я се оправяйте както си щете.
Аз повече за eBay няма да пиша. То народът като си е тъп, няма оправия...
Това към мен ли беше адресирано? Ако е така става ли първо да прочетеш, а после да обиждаш?
canyoubounce написа:ISRalien написа:m15hO написа:Е добре PS2 съм си поръчал тука на митницата нещо допълнително трябва ли да плащам а и ако цъкна сега "Delete" на това което съм спечелил ще ме баннат ли нещо може ли да ми направат
Кажи са верно ли не знаеш дали UK са в ЕС?
Май са, ама ме бърка факта, че си ползват още британската лира и не признават ойро-то...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”