Здравейте колеги!
Напоследък живо ме интересува въпросът с акцизите и врътки покрай тях! Искам да ми кажете ако може къде точно трябва да търся връзки и за какво за да вкарам акцизна кола!? Конкретно говоря за VR6 мотор и 2,8 или 2,5 на BMW, които са около 193 коня? На митницат али се плаща, в КАТ при регистрацията ли? Тов ами е интересно! Предполагам че за VR6 ще е по-трудно защотото е различен, ама на BMW Под капака Шестака е един и същ на външен вид и предполагам лесно ще мине за 2,0 - 150к.с!
Благодаря на отзовалите с епредварително!
П.С. А ако някой познава точните хора, на точното място ... може да заформим една добра почерпка със съответната комисионна!
Поздрави!

Отностно акцизите и врътките с тях!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
POLO PAVLETI написа:според мойте наблюдения не е много трудно да си вкараш мотор. Миналата година едни момчета от Англия довлякоха един разглобен в багажника на един джип, завит с одеяла и разни боклуци отгоре.
Не знам ,се си мисля че може да стане връткаи да се довлече един ВР6
Що са го завивали? Да не настине?
Изобщо не е нужно да го покриваш с каквито и да е одеала. Ако искаш, може да си вкараш и двигател от "Катерпилър", от ония големите, 180-тонните.
Първо, "внос" от Англия не е внос. Второ, двигателите не са акцизна стока. Акцизна стока са автомобилите с повече от указаните в закона киловати.
За да регистрираш такъв автомобил трябва да си му платил акциза. Ако си решил да заобиколиш закона (и намериш хора от КАТ да ти свършат работата) това е друг въпрос.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 6&start=22
-
- Автомобил:
- Двигател:
С тия от КАТ ще стане най-лесно. То те вече си взимат подкупите пред очите на 1000 минаващи в центъра, без дори да се смущават с тия скапани заплати. За 20 30 лева ще ти го пишат какъвто решиш за добре сигурен съм.
Пък е и изпробвано отдавна...
Отиваш там и се ореинтираш по парфюма и златата на служителките.

Пък е и изпробвано отдавна...

- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Не ставаше въпрос за внос , знам че двигателя не е акцизна стока. Идеята ми беше че според мен е най удачно да си вкараш двигател и тука да си го насадиш вместо да вкарваш цела акцизна кола.Естествено става въпрос за повечко коне на стара кошара, примерно като моята. Дадох примера с тези момчета защото ми стана интересно как си довлякоха цял мотор без никви документи към него.
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
black` написа:Еми пише се от КАТ в талона на сегашната 1.6 примерно без номер и нищо. После слагаш какъвото си решиш и това е общо взето.
Сигурно може. Ама както и всяко друго престъпване на закона може да има непредвидени последствия - даже и след време.
Хората дето работят в КАТ хич не са "прости ченгета". Все някога ще почнат проверки на коли дето пише "двигател без номер". И тогава... акзиц в двоен размер. А може и до конфискация да се стигне.
Който минал, минал - като с инвалидните коли. Гледайте обаче да не сте вие последни на редичката...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”