Отностно акцизите и врътките с тях!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Отностно акцизите и врътките с тях!

Мнениеот Koksan » Нед 05 окт 2008 16:10

Здравейте колеги!

Напоследък живо ме интересува въпросът с акцизите и врътки покрай тях! Искам да ми кажете ако може къде точно трябва да търся връзки и за какво за да вкарам акцизна кола!? Конкретно говоря за VR6 мотор и 2,8 или 2,5 на BMW, които са около 193 коня? На митницат али се плаща, в КАТ при регистрацията ли? Тов ами е интересно! Предполагам че за VR6 ще е по-трудно защотото е различен, ама на BMW Под капака Шестака е един и същ на външен вид и предполагам лесно ще мине за 2,0 - 150к.с!

Благодаря на отзовалите с епредварително!

П.С. А ако някой познава точните хора, на точното място ... може да заформим една добра почерпка със съответната комисионна!

Поздрави!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 05 окт 2008 17:04

"Врътки" трудно ще направиш. Шанса ти е да купиш само мотора и да си го вкараш. За цялата кола нямаш шанс да минеш метър, освен да я оставиш с чуждите номера и да и плащаш данъците и ГО по регистрация ;)

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Нед 05 окт 2008 17:11

Има, има. Аз съм бил свидетел как Пасат Б5 2.9 или 3.0 му преправяха документите и го регнаха като чист 1.8. Без значение е как изглежда мотора. Акциза се плаща на митницата по съответно местожителство на собственика и от там право в КАТ.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 05 окт 2008 17:12

според мойте наблюдения не е много трудно да си вкараш мотор. Миналата година едни момчета от Англия довлякоха един разглобен в багажника на един джип, завит с одеяла и разни боклуци отгоре.
Не знам ,се си мисля че може да стане врътка :roll: и да се довлече един ВР6

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 05 окт 2008 17:13

говоря за цяла Кола!
Едната е вкарана в БГ ... но не ерегистирана и т.н. Дали ще стане номера или вече е трабвало да се направи при вкарването в БГ?

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Нед 05 окт 2008 17:54

POLO PAVLETI написа:според мойте наблюдения не е много трудно да си вкараш мотор. Миналата година едни момчета от Англия довлякоха един разглобен в багажника на един джип, завит с одеяла и разни боклуци отгоре.
Не знам ,се си мисля че може да стане врътка :roll: и да се довлече един ВР6

Що са го завивали? Да не настине?

Изобщо не е нужно да го покриваш с каквито и да е одеала. Ако искаш, може да си вкараш и двигател от "Катерпилър", от ония големите, 180-тонните.

Първо, "внос" от Англия не е внос. Второ, двигателите не са акцизна стока. Акцизна стока са автомобилите с повече от указаните в закона киловати.

За да регистрираш такъв автомобил трябва да си му платил акциза. Ако си решил да заобиколиш закона (и намериш хора от КАТ да ти свършат работата) това е друг въпрос.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 6&start=22

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 05 окт 2008 18:12

С тия от КАТ ще стане най-лесно. То те вече си взимат подкупите пред очите на 1000 минаващи в центъра, без дори да се смущават с тия скапани заплати. За 20 30 лева ще ти го пишат какъвто решиш за добре сигурен съм. :lol:
Пък е и изпробвано отдавна... :wink: Отиваш там и се ореинтираш по парфюма и златата на служителките. :wink: :lol:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 05 окт 2008 18:23

Аз купих две цели коли vr6 без въобще да се водят на мое име, така че при всички положения има начин да се вкара на името на Пешо и след това да си правиш с нея каквото си искаш.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 05 окт 2008 18:49

Не ставаше въпрос за внос , знам че двигателя не е акцизна стока. Идеята ми беше че според мен е най удачно да си вкараш двигател и тука да си го насадиш вместо да вкарваш цела акцизна кола.Естествено става въпрос за повечко коне на стара кошара, примерно като моята. Дадох примера с тези момчета защото ми стана интересно как си довлякоха цял мотор без никви документи към него.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 05 окт 2008 18:54

Еми пише се от КАТ в талона на сегашната 1.6 примерно без номер и нищо. После слагаш какъвото си решиш и това е общо взето. :wink:
ИзображениеИзображение :wink:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 05 окт 2008 19:14

По принцип ако ще го насаждаш на стара кошара е по-добре да имаш цялата кола до теб, за да не ходиш до магазина за някоя дреболия, която я няма на склад.

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Нед 05 окт 2008 20:06

Ако се отиде в кат и по някакъв начин се уредиш да ти сменят талона за да пише срещу код на мотора: "не се чете",трябва ли да се сменят номерата на колата??

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Пон 06 окт 2008 18:39

black` написа:Еми пише се от КАТ в талона на сегашната 1.6 примерно без номер и нищо. После слагаш какъвото си решиш и това е общо взето.

Сигурно може. Ама както и всяко друго престъпване на закона може да има непредвидени последствия - даже и след време.

Хората дето работят в КАТ хич не са "прости ченгета". Все някога ще почнат проверки на коли дето пише "двигател без номер". И тогава... акзиц в двоен размер. А може и до конфискация да се стигне.

Който минал, минал - като с инвалидните коли. Гледайте обаче да не сте вие последни на редичката...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”