БТК ADSL

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Citoject
Автомобил:
Двигател:

БТК ADSL

Мнениеот Citoject » Сря 08 окт 2008 10:06

Колеги,сори за малоумния въпрос,ама да си питам...На работа има интернет БТК адсл,с рутер,но няма компютър и за това с нося лаптопа да си щракам докато не съм зает.Обаче като го включа ми дава че има връзка излизат компютърчетата,но не ми зарежда....Трябва ли да направя някакви настройки,т.к. компа е със старите настройки от Мегалан,който вече не ползвам...и тн...и ако да от къде мога да взема тея настройки...от някой БТК център?може би.На работа няма кой да питам т.к съм сам :)Мерси

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 08 окт 2008 10:09

Спрямо рутера трябва да си настроиш компютъра.
А пък рутера настройваш спрямо БТК модема.
Демек, в общия случай се оправяш сам.
БТК Help Desk-ът може и да те отсвири, ако разбере ситуацията ти.
Защото те ти предоставят модем за връзка с компютър, не с рутер.
Най-общо казано. :wink:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Сря 08 окт 2008 10:12

остави ИП, маската и гейта на автоматични настройки, сложи само ДНС за първи сложи 212.39.90.42 за втори 212.39.90.43 тука може да видиш как се слагат настройките http://btc.awardspace.com/PAGE2.html

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Сря 08 окт 2008 10:14

Как?Той рутера си е настроен...компа се ползва от други хора...питах по телефона единия колега,той каза че незнаел,бодвал лаптопа и си тръгвало...Шефа не го виждам пък сигурно и той не знае...
ПС:Мерси колега още утре ще пробвам като отида :)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 08 окт 2008 10:18

Ако рутера не е баран, слагаш всичко на auto и ще тръгне.

Не ти трябва нито IP нито DNS.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Сря 08 окт 2008 10:20

ADSL модема на БТК често дава проблеми, особено ако има рутер след него. Обикновено е достатъчно да рестартираш за около 30 сек. ADSL модема но ако продължава да нямаш връзка трябва да вържеш модема директно към компютъра, да напишеш www.mycontact.bg, да вкараш юзъра и паролата и да оставиш модема да си дръпне настройките от страницата на БТК.

Много тъпо, ама това е положението, тази операция може да ти се наложи да я правиш на известно време. Само БТК могат да предложат толкова скапана услуга. :013:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 08 окт 2008 10:27

Да, малко е деликатно връзването на рутер с БТК ADSL модем.
Нали се сещаш, че ако бодне модема към компютъра си, ще остави останалия офис без Интернет за определено време?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 08 окт 2008 10:27

обади се на центъра на БТК.Кажи им че имаш нов лаптоп, който не тръгва.Те ще ти диктуват какво да направиш.Много са точни и внимателни.(Аз имам рутер от БТК с възможност за безжична връзка)

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Сря 08 окт 2008 10:32

Не знам колко са внимателни, но нито скоростта им е скорост, нито услугата - услуга. БТК = мъка голема :059:

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 08 окт 2008 10:55

bboikov написа:Не знам колко са внимателни, но нито скоростта им е скорост, нито услугата - услуга. БТК = мъка голема :059:

не е вярно това. Ползвам 12мбита, биз пакетга на БТК. Имам скапан модем, скапан слуич, в къщи се дели на 3 машини и 1 лайрлез устройство... не е било да оставам без нет... просто явно в въпрос на шанс :oops: :D

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Сря 08 окт 2008 11:00

Състоянието на мрежата /физическата/ на БТК е различна в различните градове, от там идва проблема, а те не си мърдат пръста да оправят нещата. Но въпреки това не си прав, лъжат с трафика, особено с даунлоуда.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 08 окт 2008 11:06

beware of mods Колеги, спамите!

Колега, по-горе ти беше обяснено да си направиш автоматични настройките. Дадена е и страница - http://btc.awardspace.com/PAGE2.html , но там е обяснено как да си ги направиш ръчни. Като гледаш страницата на последната стъпка цъкаш на "Obtain IP address automatically", както и отдолу на "Obtain DNS address automatically", после ОК и трябва да стане. Ако не стане питай тоя, който се грижи за мрежата (IT отдел или нещо от сорта), как да ползваш нета.

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Сря 08 окт 2008 11:55

Мерси на всички!В четвъртък съм на работа и ще пробвам...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 08 окт 2008 15:04

ISRalien написа:beware of mods Колеги, спамите!

Колега, по-горе ти беше обяснено да си направиш автоматични настройките. Дадена е и страница - http://btc.awardspace.com/PAGE2.html , но там е обяснено как да си ги направиш ръчни. Като гледаш страницата на последната стъпка цъкаш на "Obtain IP address automatically", както и отдолу на "Obtain DNS address automatically", после ОК и трябва да стане. Ако не стане питай тоя, който се грижи за мрежата (IT отдел или нещо от сорта), как да ползваш нета.

:kef:
прав е колегата проблема е че понякога се ресетва техния модем и ще ти иска парола и име а ти не ги знаеш,между другото наистина можеш да се обадиш любезни са и ще ти обяснят щот като гледам не си много на ти като мен :D ,ааа нопера вече е безплате-0800100.....

може да не смуче много бързо но си е читав и няма микропрекъсвания за по секунда като на останалите :idea: и нета ми за 3 години е спирал само веднъж

Върни се в “ОФФ-Топик - други”