Много странен случай с открадната кола. Моля, за съвет.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Chocho666
Автомобил:
Двигател:

Много странен случай с открадната кола. Моля, за съвет.

Мнениеот Chocho666 » Сря 08 окт 2008 19:26

Здравейте на всички. Надявам се да получа съвет от вас как да реагиам в тази ситуация. Колата ( Голф 3 ) беше открадната на 12.07.2007г. Ходих на 4 разпита, всеки от които беше един същ, с едни и същи въпроси. Давах невероятно подробни описания за колата и нейните отличителни белези ( карах я само 2 месеца, след като си е купих и много си е обичах, та затова можех да я опиша в пълни детайли ). На всеки разпит ми снимаха всички документи и всеки път се подписвах по 20 пъти "вярно с оригинала". На последния разпит, който беше миналата година ми казаха, че трябва да ми вземат всички оригинални документи. Няма да изпадам в подробности, но след голяма съпротива от моя страна, в крайна сметка им ги дадох. От там насетне, никой не се свърза с мен, за да ме информира какво е положението по случая. Само ми беше казано, че случая е преместен в Хасково. Започнах да се опитвам да се свържа с дознателката там, чието име ми беше дадено, но без резултат. Опитах да изискам информация от дознателя, при който бяха моите разпити - също без резултат. В крайна сметка, исках просто да си взема документите, така или иначе колата е бях отписала... До ДНЕС !!! Открих телефона на дознателката в Хасково, свързах се с нея и ТЯ МИ КАЗА, ЧЕ КОЛАТА МИ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ Е В ПОЛИЦИЯТА В ХАСКОВО, НО ПРОКУРОРА БИЛ ПРЕКРАТИЛ "ЗА СЕГА" ДЕЛОТО, ЗАЩОТО СПОРЕД НЕГО, НЯМАЛО "ДОКАЗАТЕЛСТВА", ЧЕ ТОВА Е МОЯТА КОЛА !!!!! Останах втрещена!!!!! Дознателката ми каза, че според нея на 99.9% колата е същата, но понеже била с пренабити номера, не можели да кажат със сигурност. Най-невероятното беше, че тя ме попита дали си пазя панела от CD-то ( купих го малко преди кражбата ) и че ако се наложи и отида до Хасково, и ако CD-то тръгнело с моя панел, това щяло да служи за доказателство ??!?!?!?!?!? Каква е тази тъпа работа !?!?!!? Да доказват, че еди си кола е същата само по това, че някакво свирало ще тръгне ?!?!? Ами нали има и други белези, нали ключа също е в мен ???? Работата обаче е, че тя ми каза, че изобщо не знае дали прокурора щял да разреши да се подновят нещата и да се стигне до там, че да ме извикат да си видя и да си взема МОЯТА КОЛА!!!! НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КАК МОЖЕ ТОЛКОВА ВРЕМЕ НИКОЙ ДА НЕ МЕ ИНФОРМИРА И АЗ ДА НЕ ЗНАМ КАКВО СЕ СЛУЧВА ???? ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ КОЛАТА Е НАМЕРЕНА И ПРОСТО СИ ВИСИ НА НЯКАКЪВ ГЛУПАВ ПОЛИЦЕЙСКИ ПАРКИНГ !!!!
МНОГО МОЛЯ, АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАК МОГА ДА РЕАГИРАМ В ТАЗИ СИТУАЦИЯ И КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ ДА ПИШЕ. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ПОМОЩТА !!!
П.П. Извинявам се за дългият ми пост, но нямаше как :roll:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

ами

Мнениеот StS » Сря 08 окт 2008 19:50

Ам..В форума има доста хора който се занимават с право...Обаче освен всичко което прочетох според мен случая трябва да се отнесе до най- висша инстанция - сигнал за корупция/просотия/немърливост и т.н от стрна на държавата.. Не зан ама обудсмана дали може да се говори с него това си е административна немърливост и т.н А бе България! Тук сега според вене въпросът е - ПРИНЦИПЕН ! На твое място щях да се помъча да им направя живота - ЧЕРЕН

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 08 окт 2008 19:55

Абе какви хора сте бе. Ако си сигурна, че колата е твоя направи невъзможното. Отиваш и викаш 15 телевизии и си я взимаш....по дяволите това си е твоята кола!

skoti

Мнениеот skoti » Сря 08 окт 2008 20:16

chefito написа:Абе какви хора сте бе. Ако си сигурна, че колата е твоя направи невъзможното. Отиваш и викаш 15 телевизии и си я взимаш....по дяволите това си е твоята кола!

И вярвай ми може да има доста положителен ефект .Никоя инстанция не обича да доказват колко глупави чиновници служат в нея >

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 08 окт 2008 20:21

skoti написа:
chefito написа:Абе какви хора сте бе. Ако си сигурна, че колата е твоя направи невъзможното. Отиваш и викаш 15 телевизии и си я взимаш....по дяволите това си е твоята кола!

И вярвай ми може да има доста положителен ефект .Никоя инстанция не обича да доказват колко глупави чиновници служат в нея >
    И колко корумпирани най-вече :twisted:

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Сря 08 окт 2008 20:21

Гочсподари на ефира!На тях се обади!Те със сигурност ще помогнат :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 08 окт 2008 20:29

Аз за един телевизор минах през всичките тия разправии и чакане, та представям си за кола :(
Но както казаха колегите, направи всичко какво е по силите ти, и ако няма ефект и не си вземеш колата звънни на "господарите" :)

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: ами

Мнениеот H2O » Сря 08 окт 2008 20:49

StS написа:Ам..В форума има доста хора който се занимават с право...Обаче освен всичко което прочетох според мен случая трябва да се отнесе до най- висша инстанция - сигнал за корупция/просотия/немърливост и т.н от стрна на държавата.. Не зан ама обудсмана дали може да се говори с него това си е административна немърливост и т.н А бе България! Тук сега според вене въпросът е - ПРИНЦИПЕН ! На твое място щях да се помъча да им направя живота - ЧЕРЕН
Давай,не оставяй на мира некадърниците и простаците!!!

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 08 окт 2008 20:57

Аз на твое място директно телевизията, например както казаха колегте "Господари на ефира", само им кажи, че куките са ти искали панела да сравняват по него :twisted: и гледай сейр :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Сря 08 окт 2008 21:03

ами колеги найстина ако не се вдигне голям шум колата няма да се върне на собственика!играта е следната-колата е намерена крадците също и колата остава на полицейски паркинг делото е временно спряно поради липса на доказателства и така 5 години!тогава делото се прекратява защото е с изтекла давност обаждат се на собственика че колата е намерана няма виновни но и собственика има една купчина желязо!по същата схема преди година върнаха колата на колега открадната преди 6 години!

Потребителски аватар
Chocho666
Автомобил:
Двигател:

адвокат

Мнениеот Chocho666 » Сря 08 окт 2008 21:16

Благодаря на всички ви за мненията. В интерес на истината и на мен ми идва да вдигна скандали до небесата, но все си мисля, че трябва първо да опитам с цивилизовани действия. Утре ще звънна на адвокат да ми каже какъв е реда и какво да предприемем и ще видим какво ще става. Ще продължавам да ви информирам за развитието на "омагьосания кръг" :079:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 08 окт 2008 21:25

Няма какво да чакаш, а направо :arrow: http://www.gospodari.com/
Тия са за убиване бе :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Те ония като откраднат колата дали ще продадат CD-то за 20 лв за части или ще го държат там да краси?!
Много лоши думички ми идат като си помисля за тия... :evil: :evil: :evil: :evil:

едит: МНОГО ми е интересно защо са ти взели документите, и ти как си ги дала?! Под какъв предтекст, при положение, че имат 54 копия?!

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Сря 08 окт 2008 21:30

За всеки случай ще издера на ламарината под задните седалки "МВР sucks", ще го снимам и ще си имам доказателство. А ако нещо не ми го признаят ще сложа и отпечатък от средния си пръст след надписа. Писна ми от некадърници и корумпирани комунисти в тази държава!

Не се предавай! Обърни се към всички възможни инстанции! Имаш пълна подкрепа от всички тук убеден съм и нека управляващите разберат, че в България живеят хора с права, а не само маймуни с право на вот, за каквито ни имат!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 08 окт 2008 21:36

jijibs написа:За всеки случай ще издера на ламарината под задните седалки "МВР sucks", ще го снимам и ще си имам доказателство. А ако нещо не ми го признаят ще сложа и отпечатък от средния си пръст след надписа. Писна ми от некадърници и корумпирани комунисти в тази държава!

Много добра идея... Един вид застраховка срещу олигофренията на една цяла служба :evil:
Трябва да измисля някъде, дето да не се вижда и ще го направя, съвсем сериозно!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 08 окт 2008 22:54

Недей цивилизовано.....
те дали са постъпили цивилизовано или правилно или морално.....
и то за абсолютно Твоя сметка ,пука им че ти заминава колато която си изкарал с честен труд докато са седели на мазните си З....Ци да живеят от подкупи и бъркане в носа

Върни се в “ОФФ-Топик - други”