въпрос за вана
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
въпрос за вана
решили сме да си слагаме вана, но все още не знаем каква, обикновена ли да е или хидромасажна ? С вторите нямам никакъв опит, затова моля, който има да сподели, къде е кефа в мехурчетата (гъдела ясно), заслужават ли си и тн впечатления са добре дошли :) Имат ли някаква особеност в начина на ползване или друго, на което трябва да се обърна особено внимание при избор и употреба ?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за вана
Хубаво е щом си в дилема да си вземеш с мехурчета
Най-важното е,добре да си избереш модела,който ще влезне в банята !
За ваната от значение е канала.Ако трябва тепърва да къртиш плочки специално за ваната,ще влезнеш в страхотен филм
Другото което е от значение,са връзките с водата! Всичко трябва да е измерено точно.Трябва да си избрал и батерията която ще пълни ваната.Трябва да си изкарал захранване за мотора на мехурчетата,желателно с отделен прекъсвач.
Като избираш вана,гледай хубава дали ще влезнете вътре спокойно.Не да стърчат на някой краката,и да си едив вид ,като сгънат в нея

Най-важното е,добре да си избереш модела,който ще влезне в банята !
За ваната от значение е канала.Ако трябва тепърва да къртиш плочки специално за ваната,ще влезнеш в страхотен филм

Другото което е от значение,са връзките с водата! Всичко трябва да е измерено точно.Трябва да си избрал и батерията която ще пълни ваната.Трябва да си изкарал захранване за мотора на мехурчетата,желателно с отделен прекъсвач.
Като избираш вана,гледай хубава дали ще влезнете вътре спокойно.Не да стърчат на някой краката,и да си едив вид ,като сгънат в нея

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ние имаме такава хидромасажна вана, модел не мога да ти дам защото тази която купихме не се предлага за БГ пазара, производител е Идеал Стандарт, но тази която купихме ние е произведена в Италия и е предназначена за Западно Европейския пазар, от тук я купихме с малко връзки тук-там и на много по-ниска от каталожната цена!
Ваната е със дюзи на дъното и отстрани, има някаква озоно терапия и едни топчета отзад за гърба които уж трябва да те масажират ама...
Има и някакви лампички които си сменят цвета и се води някаква колор терапия или нещо подобно, ако трябва да съм честен и въпреки че струва няколко хиляди лева по-каталог е пълна простотия
Единствения манаж който ти прави е масаж на топките от дюзите на дъното, в началото я използвахме почти всеки ден от чисто любопитство, сега стои като паметник в банята!
Общо взето е една скъпа глупост на която ще се радвате месец-два и до там, това важи и за двата вида вани за които питаш
Отделно, ако се използва често си иска и чистене и подръжка, има и няколко вида химия с които се зарежда!
Цената по-каталог която намерихме за UK пазара беше 3500 паунда, не знам това много ли е или е малко но за мен толкова пари за бълбукащо корито са пари хвърлени на вятъра.
Ваната е със дюзи на дъното и отстрани, има някаква озоно терапия и едни топчета отзад за гърба които уж трябва да те масажират ама...
Има и някакви лампички които си сменят цвета и се води някаква колор терапия или нещо подобно, ако трябва да съм честен и въпреки че струва няколко хиляди лева по-каталог е пълна простотия

Единствения манаж който ти прави е масаж на топките от дюзите на дъното, в началото я използвахме почти всеки ден от чисто любопитство, сега стои като паметник в банята!
Общо взето е една скъпа глупост на която ще се радвате месец-два и до там, това важи и за двата вида вани за които питаш

Отделно, ако се използва често си иска и чистене и подръжка, има и няколко вида химия с които се зарежда!
Цената по-каталог която намерихме за UK пазара беше 3500 паунда, не знам това много ли е или е малко но за мен толкова пари за бълбукащо корито са пари хвърлени на вятъра.
Последна промяна от forski на Пон 12 яну 2015 10:42, променено общо 1 път.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Вана с химия
Да не сте си взели басейн

Да не сте си взели басейн

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Не е басейн колега, зарежда се с два вида химия уж безвредна!
Едната химия е за почистване на дюзите и се пуска веднъж в месеца, а другата се зарежда в отделен съд и циркулира в нея докато се къпеш, и не позволява на водата която остава в мъркучите да плесенясва.
Все пак всичките сапуни, шампоани и гелове с които се къпеш циркулират в затворен кръг и нещо трябва да ги почиства.
Едната химия е за почистване на дюзите и се пуска веднъж в месеца, а другата се зарежда в отделен съд и циркулира в нея докато се къпеш, и не позволява на водата която остава в мъркучите да плесенясва.
Все пак всичките сапуни, шампоани и гелове с които се къпеш циркулират в затворен кръг и нещо трябва да ги почиства.
Много е прав колегегата и в двете си твърдения.
Подкрепям че химията е задължителна и най-важното, че това си е жив паметник с който ще се видиш в чудо как да разкараш след време.
Но ако имате мерак лошо няма, просто си направи сметката, че е голяма гимнастика (и при това скъпа) да се сложи и после поне още толкова да не казвам че и по-голяма да я разкараш.
П.С. Ако не си използвал такава вана, по-добре отиди някъде и пробвай, защото на някой хора не им понаса да стоят повече от 20мин в горещите пари и т.н. не е като да си под душа.
Подкрепям че химията е задължителна и най-важното, че това си е жив паметник с който ще се видиш в чудо как да разкараш след време.
Но ако имате мерак лошо няма, просто си направи сметката, че е голяма гимнастика (и при това скъпа) да се сложи и после поне още толкова да не казвам че и по-голяма да я разкараш.
П.С. Ако не си използвал такава вана, по-добре отиди някъде и пробвай, защото на някой хора не им понаса да стоят повече от 20мин в горещите пари и т.н. не е като да си под душа.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Аз от почти 10 години не съм си вземал вана...и не си спомням някой в къщи за последните 5 години да е ползвал вана...общо взето след първия опит за нескопосан секс в нея ....и ти се изпарява мерака за ползване
...ако питаш мен слагай си една душ кабина ...като ти е кеф хидромасажна и не се занимавай с глупости...

с две бани сме, в едната ще има душ, в другата вана, проблемът с чистенето също ще го пропусна :)
Никъв секс, ваната е за релакс, пък и детето ще се къпе в нея (като гледам голям кеф му е). На мен ми е все тая с мехури или без (то мехури въздух ли са или джет струя?), но така и така ще се купува викам да питам, щото са си пари тия мехури.
Значи ток, ключ, канал добре .. ама химия, много сложна поддръжка става. А ти къпеш ли се с тая химия, като в басейните или я пускаш да върти на празни обороти ?
Никъв секс, ваната е за релакс, пък и детето ще се къпе в нея (като гледам голям кеф му е). На мен ми е все тая с мехури или без (то мехури въздух ли са или джет струя?), но така и така ще се купува викам да питам, щото са си пари тия мехури.
Значи ток, ключ, канал добре .. ама химия, много сложна поддръжка става. А ти къпеш ли се с тая химия, като в басейните или я пускаш да върти на празни обороти ?
- forski
- Двигател:
- Контакти:
С едната химия се къпеш, тя се налива във съд под ваната и си циркулира с водата в нея, едните дюзи са на въздух, другите (страничните) са на водна струя, поне при нашата е така 
Другата химия се налива на друго място, и като светне една ламБа пълниш ваната докато водата покрие страничните дюзи и я пускаш да се почиства, после източваш водата и те така...

Другата химия се налива на друго място, и като светне една ламБа пълниш ваната докато водата покрие страничните дюзи и я пускаш да се почиства, после източваш водата и те така...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
forski написа:Общо взето е една скъпа глупост на която ще се радвате месец-два и до там
Те това е истината ! Ако все пак държиш да се излягаш понякога във вана си вземи някоя нормална с достатъчна дължина да не се нагъваш вътре като дърводелски метър и това е,пък някой ден жената може и чергите да изпере в нея

и ние това решихме днес след поредната обиколка по магазините ... обикновена вана ще е. За нещо, което наистина не знаем доколко ще се ползва цената не е оправдана. Все пак ще подведа ток, ако някога нещо, ама надали :)
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Ваната си е хубаво нещо.
Това,че някой не може да кисне дълго в нея,е защото я пълни с много топла вода.По-топла и от минерален басейн
Това,че някой не може да кисне дълго в нея,е защото я пълни с много топла вода.По-топла и от минерален басейн

-
- Автомобил:
- Двигател:
От както живея в сегашното си жилище винаги сме имали вана, когато правихме ремонт на банята се чудихме дали да слагаме отново, но в крайна сметка монтирахме хидромасажна не много скъпа и не съжалявам. Доста по добре е когато има масажни дюзи аеро и хидро + колор терапия /старата нямаше/ бойлера ми е 150 литра и стига доволно за напълване и душ след ваната. Моят съвет е да си купиш хидромасажна и като подвеждаш захранване е желателно /задължително/ да има дефектно токова защита. Ако имаш интерес мога да ти изпратя на лично съобщение модела на ваната.
Искам и аз малко ясното да внеса. По принцип на всички такива видове вани им казват "хидромасажни вани". Имайте в предвид обаче, че те са снабдени с хидро и аеромасаж - т.е. дюзите, които ще видите на ваната са с различно предназначение. Обикновено, страничните са свързани с хидропомпата, а пък тези, разположени на пода са към аеропомпата. По отношение на тяхното функциониране - аеромасажа прави по-скоро лек гъдел, докато същинският "бъркоч" :) във ваната се дължи на хидромасажните дюзи.
- tonihadjiiski
- Автомобил:
- Двигател:
Вкъщи сме с такъв модел хидромасажна вана http://www.gaudi-ds.com/product/4674/va ... h82sm.html . Няма особено разлика каква ще си вземеш. Единствената разлика е, че ако искаш да ти е по-комфортно и луксозно, по-добре да си вземеш хидромасажна, но ако не ти се дават много пари, може да си вземеш обикновена.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”