Висока кръвна захар...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Висока кръвна захар...

Мнениеот Ivailo » Пет 24 окт 2008 17:29

Колеги, днес бях на задължителен профилактичен преглед от работата.. Измериха ми захарта и апарата отчете 9.5! Питах колко е нормалното тя каза 5.5... В семейството нямаме някой дето да е диабетик, а това уж се предавало по наследствен път... Лекарката изглеждаше озадачена (или притеснена) и извади нов апарат, с който повтори теста и резултата беше същия. Четох, че трябвало да се прави на гладно, а аз може би 1 час преди това бях хапнал 2 домашни сандвича... Сутринта пих кафе и закусих кроасан.
Притесних се сериозно и утре сутринта отивам в болница "Токуда" да повторят изследванията. По женските (майчинските) форуми четох, че могло да е и моментно повишение на стойностите, ама жените там ги тресе хормона и не знам дали мога да им вярвам...
П.П. Кръв за втория тест взеха от същия пръст, без да го дупчат наново, след като бях сложил памуче и пръсна толкова силно, че ми опръска лицето :shock :shock :shock
Кръвното беше 130/80, слуша ме на слушалка - сърце и дробове, не каза нищо. Гледа гърлото (май щитовидната жлеза) също нищо... Кръвното винаги ми е било такова.
По-често уриниране не съм забелязал, също и повишена жажда, така че тези симптоми, които са главните в уикипедия, ги няма при мен.
Какво да правя? Утре сутринта ще отида в токуда, до тогава не смятам да ям нищо, та резултатите да са по-точни...
В сряда бях на фитнес и още имам стабилна мускулна треска, понеже не ходя редовно... Ако това може да окаже някакво влияние...
Тази вечер съм на рожден ден на приятел, сложил съм си лимит 1 бира, колкото за наздраве... Иначе със сигурност нямаше да е толкова, ама...

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 24 окт 2008 17:34

Всички изследвания от подобен род се правят само на гладно
по възможнопст и вечерта на лека храна.Без цигари, сладко и алкохол.
Иначе е възможно и моменто повишаване в състояние на стрес.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пет 24 окт 2008 17:35

Възможно да е от притеснение незнам доколкото знам се дига когато си под стрес и напрежение :roll: ама чак пък толкова над нормата знам ли имаш доктор във форума от редовните дано види темата :)

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 24 окт 2008 17:36

R@do написа:Всички изследвания от подобен род се правят само на гладно

От около 5 години не пуша, алкохола го отписах тая вечер, сладко не обичам много много, но като няма какво да закуся хапвам по един кроасан...
Относно стреса.. Цяла седмица нямам работа почти никаква...

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пет 24 окт 2008 17:37

:idea: :!:

Колега ISRalien, защо си е панирал толкова :shock
Я по-спокойно, от толкова стрес и притеснения за няма нищо ще вземеш да се разболееш или да повлияеш на изследванията утре.

Успех :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Re: Висока кръвна захар...

Мнениеот propparo » Пет 24 окт 2008 17:37

ISRalien написа: Сутринта пих кафе и закусих кроасан.

Еми споко тогава колега,спази правилата при следващото изследване и тогава пиши какво е станало.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пет 24 окт 2008 17:38

npachovski написа:Възможно да е от притеснение незнам доколкото знам се дига когато си под стрес и напрежение :roll: ама чак пък толкова над нормата знам ли имаш доктор във форума от редовните дано види темата :)

Изяж едно парче торта с кола и твоята захар ще е много над нормата.... вика му се метаболизъм... не може постоянно кръвната захар да е 5.5 :lol:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 24 окт 2008 17:39

Не си давай парите да ходиш в Токуда, тя е като всяка нормална болница само с по-хубава "опаковка".

Просто моментно състояние. Аз затова не обичам да ходя на лекар. Отивам само заради болничния лист.
Според мене си иди на РД довечера и си пийни, повесели се както си трябва.
Забрави за случая и не се занимавай с глупости.

Всичко това при положение че вечерта преди прегледа не си пазил диета и не си отишъл на изследвания на гладно. Ял ли си нещо предната вечер и преди изследванията си свиркай и не се вкарвай във филми сам.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 24 окт 2008 17:40

VW-fenka написа:

:idea: :!:

Колега ISRalien, защо си е панирал толкова :shock
Я по-спокойно, от толкова стрес и притеснения за няма нищо ще вземеш да се разболееш или да повлияеш на изследванията утре.

Успех :wink:

Ами.. панирах се защото на прегледа отидох напълно спокоен, даже забелязах, че колегата се беше притеснил бая... И изведнъж.. Мен цифрите ме стреснаха, щото си е почти двойно повече...

Благодаря за отговорите, утре ще пиша...

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пет 24 окт 2008 17:42

Спокойно бе колега, на 5 доктора да идеш 5 различни диагнози ще ти сложат. Хич не им се впрягай. Ако се чувстваш добре няма какво да им се връзваш, най много да те разболеят.... На мен миналата година ми беше първото ходене при личната лекарка, досега не я бях виждал и ме докопаха за тия тестове - та каза ми че имам много ниска кръвна захар и трябва да ям много сладко, за тия които не ме познават съм над 120 и си похапвам сериозно сладки работи (много ми е слаб ангела и кат видя нещо сладко ... ;) ).А иначе си имам всичките симптоми и начин на живот благоприятстващ високата кръвна захар. Свиркай си и това е.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пет 24 окт 2008 18:07

Колега не се шашкай. Доколкото знам, кръвната захар се мери сутрин на гладно и то до 9:00 часа, тия нормални ли са да ти правят кръвна захар, при положение, че си пил кафе(предполагам със захар), ял си кроасан и сандвичи, а и с напредването на деня кръвната захар се вдига. За твое успокоение си направи още един тест, надявам се всичко да е наред :wink:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 24 окт 2008 18:14

ISRalien написа:....

Ше мреш ми се струва ... mhihi

П.П. Стига си поставя сам диагнози хипохондрични. Еле па бг-мама ....

Опасно е! ... За здравето! mhihi

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пет 24 окт 2008 18:18

ISRalien написа:Колеги, днес бях на задължителен профилактичен преглед от работата.. Измериха ми захарта и апарата отчете 9.5! Питах колко е нормалното тя каза 5.5... В семейството нямаме някой дето да е диабетик, а това уж се предавало по наследствен път... Лекарката изглеждаше озадачена (или притеснена) и извади нов апарат, с който повтори теста и резултата беше същия. Четох, че трябвало да се прави на гладно, а аз може би 1 час преди това бях хапнал 2 домашни сандвича... Сутринта пих кафе и закусих кроасан.
Притесних се сериозно и утре сутринта отивам в болница "Токуда" да повторят изследванията. По женските (майчинските) форуми четох, че могло да е и моментно повишение на стойностите, ама жените там ги тресе хормона и не знам дали мога да им вярвам...
П.П. Кръв за втория тест взеха от същия пръст, без да го дупчат наново, след като бях сложил памуче и пръсна толкова силно, че ми опръска лицето :shock :shock :shock
Кръвното беше 130/80, слуша ме на слушалка - сърце и дробове, не каза нищо. Гледа гърлото (май щитовидната жлеза) също нищо... Кръвното винаги ми е било такова.
По-често уриниране не съм забелязал, също и повишена жажда, така че тези симптоми, които са главните в уикипедия, ги няма при мен.
Какво да правя? Утре сутринта ще отида в токуда, до тогава не смятам да ям нищо, та резултатите да са по-точни...
В сряда бях на фитнес и още имам стабилна мускулна треска, понеже не ходя редовно... Ако това може да окаже някакво влияние...
Тази вечер съм на рожден ден на приятел, сложил съм си лимит 1 бира, колкото за наздраве... Иначе със сигурност нямаше да е толкова, ама...

Аз по същия начин миналата година се стреснах ама и аз като тебе кафе цигара и хапнах във нас и аз бях с висока захар но след седмица направих нови резултати и всичко си беше наред
причината е най вече в кафето

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 24 окт 2008 20:39

БАце споко и мойта преди 3 месеца некъде ми я мерих аи я изкараха 6.1 и ми каза че ми била на границата ма и язе немам никви от тез синтомий дека казваш,а иначе не ям много сладко,да не кажа че не обичам :wink: ,така че споко,аз съм чувъл че ако ядеш нещо може и да не е сладко ти се вдига кръвната захар ма това е за да речем 1 час примерно може и по-малко,така че мисля че няма да имаш проблем щом си си хапнал преди това :wink:

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пет 24 окт 2008 20:46

Пустиняк!!!!! ... :lol:
Това да се сетиш че сме от един край (Северозапада от една страна и Младост 3 от друга :wink: ) и че така викаме и на някой, който се втелясва..... ти ше ме разбереш какво ти казвам.
Сега сериозно.
Относно захарта:
Ако ти мърда сериозно захарта и то за сериозни периоди от време (над 10-12 часа) ще усетиш 2 основни симптома: ацетонов дъх и отпадналост или лепнещи устни, сухота в устата и световъртеж - ацетона е при ниска захар, другото - при висока. Ацетонов дъх може да получиш и спорадично при дълго гладуване и натоварен режим - организма почва аварийно да си набавя "бърза" енергия за да се справи със стреса, а захарите са най-бърза разграждащите се до енергия и от там - пад на захарта.
През деня е нормално да варира нивото от една камара фактори. А на доктора, дето ти я е мерил следобед и след разни яденета му прати много здраве и го смени. (колегите по-горе са ти го написали - сутрин преди 9, на гладно.)
Не бързай да се спичаш, знам че си мислиш - "лесно ти е на тебе да ми обясняваш, ама аз....", следвай си нормалния ритъм и си направи теста правилно. И си изкарай весело РД-то на френда!
Живот и здраве в неделя ще се съберем на Флая да поговориме и да ходиме на месечна дружно!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”