носталгия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

носталгия

Мнениеот mk2_Golf83 » Пет 24 окт 2008 21:00

живя известно време в агнлия , лондон. всичко е ок тука , ама ми липсва всичко в бг , по хубаво от родната страна няма , обичам родината мразя страната..... ако ме разбирате, не ми харесва в бг ,че мн се краде ,навсякаде мръсотия и дупки и куп др проблеми на бг. но за мен пак си остава бг в сърцето ми , и тука си оредих живота в агнлия намерих работа жилище всичко си имам от нищо не съм лишен, но носталгията ми е да се върна мн ми се иска да се върна в бг , и си мисля да си взема един лаптоп мн добар един от най добрите и некви дрехи и да се върна в бг да си живея и да работя.... да си стегна голфчето намислил съм едно проектче да му правя със спестените ми пари . бих искал да ви питам на мое място ако бяхте какво бихте напраили да останете да живеете в лондон или да се прибрете в бг да живеете........... малко съм объркан аз 50 на 50 е , но аз съм на 19г сам нямам приятели тука и семейство и си е малко гадно....(ако сметнат администраторите че теманата не е за форума да ме извинат и да я махнат просто исках да споделя и да видя кво мислят хората по въпроса)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 24 окт 2008 21:09

аз бях на твое място преди 6 години и избрах да се върна и за себе си мога да твърдя, че не съм сбъркал ни най малко, но на теб съвет по въпроса не мога да ти дам :) ... принципно има винаги след няколко месеца в началото такава носталгична криза ... :)

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пет 24 окт 2008 21:13

Никой не може да реши вместо теб. Постъпи както смяташ за правилно. Имай предвид, че сега си на 19 и сега е момента да стиснеш зъби, да събереш малко повече парици, за да моежеш като се върнеш (евентуално) да направиш нещо - такова, дето да ти помогне напред в живота, а не тунинг проект (без да се засягаш). 'щото ка то си на 39 вече няма да е същото и може да си блъскаш главата и да се чудиш какво щеше да стане ако беше останал там.

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Пет 24 окт 2008 21:14

колега и аз съм бил като теб, само че съм бил 8 години в Чикаго :? верно е, чисто и полицейска държава, но родното все пак си остава в нас. и се върнах преди 4 години, и не съжелявам. Моя съвет: връщай се,но ти си решаваш къде ти е по добре и изгодно :)

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пет 24 окт 2008 21:20

Ееех, колега.... връщаш ме години назад... Когато живеех в Ню Йорк.
Само ще споделя че съм вече отдавна обратно в Родината (както и още няколко колеги от БГ, с които работехме заедно) , намерих си прилична работа, щастлив съм и не съжалявам. Въпреки всичко и всички.
В крайна сметка хора като нас, които са видяли как трябва да е ще донесат и направят промяната Тзи Срана да се превърне в Нашата Родина. Най-лесно е да избягаш, но да останеш, да се бориш и да промениш нещо иска Топки.
Ти си ужасно млад, ако си отишъл да учиш - завърши започнатото и се върни изучен и уверен у дома и се включи със своя скромен принос в трансформацията на Майка България към едно по-добро място.
Носталгията е гадно нещо, но се свиква и помага човек да стане целеустремен (било то да останеш в чужбина или да се върне у дома) Избора е твой, но го направи мъдро!
Успех!
ПП и наздраве, това помага, вервай ми! :lol:

Последна промяна от dimitarpetrov на Пет 24 окт 2008 21:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пет 24 окт 2008 21:20

дам , повече клони да се върна полудявам тука.... а живот и здаве мога пак да дойда в англия

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 24 окт 2008 21:22

Може да звучи клиширано, но по-хубава от родната държава нема :patriot Пък била тя заровена от боклуци, с изкъртени пътища и пълна с всякъкви крадци и обирджии.(Лично мнение)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 24 окт 2008 21:22

върни се но с пари :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 24 окт 2008 21:26

Няма по хубаво от родината :( И на мен ми се къса сърцето, ма имам някакъв план и ще съм тука докато не го усъществя.А, че ми се прибира... прибира ми се та ми се вика :(

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 24 окт 2008 21:28

Остани, където се чувсташ най-добре :wink:

За мен, от България по Юбаво нема :wink: и тук можеш да се реализираш :wink:
Относно инфраструктората на България, всичко е въпрос на време макс 1,5-2год.
В най-скоро време, много глави ще почнат да падат и България ще започне да прилича на един малък Балкански рай :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 24 окт 2008 21:31

petko5 написа:Остани, където се чувсташ най-добре :wink:

За мен, от България по Юбаво нема :wink: и тук можеш да се реализираш :wink:
Относно инфраструктората на България, всичко е въпрос на време макс 1,5-2год.
В най-скоро време, много глави ще почнат да падат и България ще започне да прилича на един малък Балкански рай :wink:

Абе колега то не е до инфраструктурата.Ако мислиш, че ми се гледат мизерните англииски къщи от кал....
Проблема е, че никой не ти дава да се реализираш в БГ, и не можеш да живееш нормално и се сещаш кво става :)

п.п. Винаги е било един Балкански рай.

Последна промяна от AmW на Пет 24 окт 2008 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 24 окт 2008 21:32

Ми ела си бе пич :)
Аз на 20 заминах за испанско. На 22 се прибрах. Сега съм на 27 и си шляпам в насраната ни родина с кеф защото тук съм си у дома!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 24 окт 2008 21:35

groznika написа:Ми ела си бе пич :)
Аз на 20 заминах за испанско. На 22 се прибрах. Сега съм на 27 и си шляпам в насраната ни родина с кеф защото тук съм си у дома!

Няма по хубаво да си си у дома нали :weep:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 24 окт 2008 21:45

canyoubounce написа:Проблема е, че никой не ти дава да се реализираш в БГ, и не можеш да живееш нормално и се сещаш кво става :)

Защо мислиш така :?:
Направил си опит, да се реализираш в България :?:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 24 окт 2008 21:49

Добре обясни ми как един нормален човек на моите години може да си позволи собствено жилище ?И да живее нормално ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”