Здравейте колеги
Имам следния проблем :
Преди 1,5 год претърпях леко ПТП в което аз не бях виновен, а другия водач.
Съответно на него му написаха акт и толкоз.
Аз нямах каско, а само гражданска отговорност.
В последствие отидох в заст.компания Български Имоти за да ми оценят щетата и съответно да ми я изплатят, но се оказа че този другия не е имал застраховка ГО, а в последствие се оказа, че няма и свидетелство за УМПС.
От застрахователната компания ми казаха, че те не могат да ми изплатят щетата и да се обърна към т.нар. Гаранционен Фонд, чийто представители ми казаха, че въпросния човек е обжалвал акта си и докато не излезе решение не могат да ми изплатят щетата.
Имаше насрочено дело преди 3-месеца на което бях извикан, като свидетел. Аз отидох, но не ми казаха за решението т.е. и до ден днешен все още няма решение за делото.
Не мога да си обясня:
1.Как може да се обжалва акт при условие, че си без ГО и без свидетелство за УМПС ,а делото е Държавата срещу някой си, което е поредния абсурд в БГ
2.Защо аз трябва да чакам да излезе решение при условие, че щетата ми е изчислена и аз нямам нищо общо с това, просто трябва да ми се изплати обезщетението
Не е ли редно Гаранционния фонд да се оправят с този който е предизвикал ПТП-то.
Не зная по закон, след колко време излиза решението?
Ако някой може да помогне да пише.
Благодаря Ви предварително.
Съжалявам за предишния правопис, но ме “дърпаха” на всички посоки.

Гаранционен фонд - помогнете!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Гаранционен фонд - помогнете!
Последна промяна от exp626 на Пет 24 окт 2008 17:07, променено общо 2 пъти.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”