Има ли логично обяснение защо не слагат камери

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Има ли логично обяснение защо не слагат камери

Мнениеот ostavime » Пон 27 окт 2008 21:06

Само камерите ще оправят движението. Само камери. Няма друг начин. Няма.
Но защо мамка им не ги слагат? Такава инвестиция би се избила за месеци. Като получиш 2-3 "картички" с подпис КАТ всяка за по 100-150 кинта ще те питам дали ще караш със 100 в града или ще минеш в третата лента (която не съществува) от ляво, за да се наредиш първи, дали няма да пропуснеш пешеходци, дали ще минеш на червено и т.н.
Само камери му е майката. Видя се, че тия кибици полицаите, по пътищата нищо работа не вършат.
Просто на хората не им пука.

За мен решението е камери. Но защо не се прави нищо в тази насока. Дори и тези, които в момента работят не изпълняват функцията, която би трябвало.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 27 окт 2008 21:08

пари как ти звучи ?

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Има ли логично обяснение защо не слагат камери

Мнениеот eos » Пон 27 окт 2008 21:11

ostavime написа:в момента работят не изпълняват функцията, която би трябвало.

Е тогава за какво да слагат още бе пич mhihi Пак е същото,пак се дават пари,трият се записи и така.Българина е хитро животно и докато не минат 5 поколения пак ще е същото.Няма за какво да си чешаме езиците по 100 пъти по тая тема

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 27 окт 2008 21:12

Както каза колегата в първия пост, като вземат да получават глоби от по 100 лева и нагоре, бързо ще се избият парите за камери. Колкото повече камери слагат толкова повече нарушения ще се хващат на тях. Толкова повече пари в касата на държавата. :roll:

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пон 27 окт 2008 21:14

Толкова пари са влезнали в касата за 2 години че могат да опасат цяла софия с камери и пак няма да се спрат селяните прости

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 27 окт 2008 21:17

Те дали са в касата тия пари ?

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 27 окт 2008 21:20

ми замисли се ако има камери навсякаде няма да има толкова много закони за пътя на движение на мпс , по малко закони по малко пари ще взимат полицайте.... , в англия навсякаде има камери и легнали полицай , и няма патрулки с радари и да се крият. има яко камери , и никой не може да подкупи камерата и всички полицай няма как да взимат пари, и затова има толкова мн закони и измислят все нови и нови . ако има повече камери и легнали полицай както тука в лондон , катастрофите ще се намалят с голям процент , защотото тука всички закони са свързани , ако не спазваш закона може да влезнеш в затвора , пишат ли акт ти увеличават яко застраховката , и т.н. , на мен на кола 1.3 (колкото е по голям двигателя толкова повече пари ако си млад шофиор колкото повече години сташ имаш стават по евтини застраховките )двигател ми искат 3000 лири , ако имам минаване на червено или превишена скорост ми става на 5000 лири , такаче ако питате мен траа да има повече камери в бг и т.н.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 27 окт 2008 21:23

да 15000 лири ти искат.Ай моля те.Ако си под 25 и караш кола да кажем 1.7 дизел ти е 1200-1500.
На един колега сина му е на 19 години и плаща 1600 паунда за неква корса или нещо такова.
Ти къде отлете с тия 5000....
Аз съм на мнение, че камерите биха помогнали много за изкореняването на корупцията.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пон 27 окт 2008 21:25

Абе стига бе хора,добре ли сте бе."не може да се подкупи камерата" mhihi .Отиваш в онова малко стайче в смръдливия КАТ и Швейк пак ще почне: "И кво праим сега.."

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 27 окт 2008 21:28

canyoubounce написа:да 15000 лири ти искат.Ай моля те.Ако си под 25 и караш кола да кажем 1.7 дизел ти е 1200-1500.
На един колега сина му е на 19 години и плаща 1600 паунда за неква корса или нещо такова.
Ти къде отлете с тия 5000....
Аз съм на мнение, че камерите биха помогнали много за изкореняването на корупцията.
напиши че си на 19г туко що си пристигнал в англия и си с бг книжка от скоро и имаш нарушение , в най добрия случай на поло г40 ми искат 3000 в най скъпия ми искат 7000 няма за кво да лъжа колега , ква полза да имам от това?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 27 окт 2008 21:30

Е не, че е невъзможно.Просто трябва да се направи така цялата система.Да не може да си искат пари.Влиза в системата и се отчитат с н- брой пари според н-брой актове.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 27 окт 2008 21:34

canyoubounce - факторите влияещи на цената на ГО в развите страни са над 20 :idea:
На твоя колега ... може да не е в Лондон, може колата му да е червена, може ...
Не се изказвай толкова смело за нещо, което лично не си видял :idea: :wink:

Иначе по-темата: твърдо съм ЗА повече камери. Нямам идея обаче, защо не го правят. Все пак рано или късно, щът не щът - ще сложат ;)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 27 окт 2008 21:56

group® написа:....

Не бих се изказал толкова смело, ако не съм сигурен и що годе запознат.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 27 окт 2008 22:54

Момчета квото и да си говорим тея с мерцедесите и бмв-та пак ще се измакват безнаказани, няма да дават пари на улицата ще ги дават там,ама не за глоби.Втая държава нема оправия.Какво ще стане сега с тоя мушмул моториста дето батиса двете момчета в неделя?Ще го смъмрят и той ще обещае,че повече така няма да прави и утре пак е там на същия мотор щото тате има парички да му плаща рушветите.Не камери квото и да сложат пак си е същата простотия.И сега там където има камери пак минават на червено.На това му се вика анархия.Бях в Гърция там като видях как се кара ми стана лошо,кой с колкото може,но светне ли жълто всичко замръзва.Някой да не спре на пешеходна пътека това е немислимо.Много корички хлебец трябва да изядем докато стигнем другите държави.

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пон 27 окт 2008 22:58

rosen79 написа:Момчета квото и да си говорим тея с мерцедесите и бмв-та пак ще се измакват безнаказани, няма да дават пари на улицата ще ги дават там,ама не за глоби.Втая държава нема оправия.Какво ще стане сега с тоя мушмул моториста дето батиса двете момчета в неделя?Ще го смъмрят и той ще обещае,че повече така няма да прави и утре пак е там на същия мотор щото тате има парички да му плаща рушветите.Не камери квото и да сложат пак си е същата простотия.И сега там където има камери пак минават на червено.На това му се вика анархия.Бях в Гърция там като видях как се кара ми стана лошо,кой с колкото може,но светне ли жълто всичко замръзва.Някой да не спре на пешеходна пътека това е немислимо.Много корички хлебец трябва да изядем докато стигнем другите държави.

Добре де, нека останат само те. Само те да са, с мед да ги намажеш. А за другите, които са мнозинство. За тези като теб и мен и 90% от хората. На тях/нас какво им е извинението?
Не много корички хлебец, а много глоби трябва да платим. А тук не плащаме.
За това казвам, че трябват камери. Няма лъжа, няма измама. Или поне в повечето случаи.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”